A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

МОН: Воєнний стан наразі не передбачає змін у роботі освітніх закладів

Дата: 29.11.2018 08:45
Кількість переглядів: 165

У Міністерстві освіти і науки наголосили, що запровадження воєнного стану у 10 областях зараз жодним чином не змінює роботу закладів освіти.

Про це повідомили на сайті МОН.

У відомстві наголосили, що будь-які зміни в роботі закладів можливі “у разі, якщо цього потребуватимуть безпека дітей та захист країни”. У МОН пообіцяли оперативно попереджати, якщо такі зміни настануть.

“Якщо ж виникне потреба, то введення воєнного стану дає можливості військовим адміністраціям (у разі їх створення) впливати на забезпечення закладів освіти, встановлювати посилену охорону, використовувати їхні потужності та майно, більш гнучко здійснювати кадрову політику, а також регулювати роботу закладів, зокрема, запроваджувати комендантську годину, – пояснили в міністерстві.

Водночас, міністерка освіти і науки Лілія Гриневич попросила батьків, вчителів та керівників закладів освіти “зберігати спокій та діяти раціонально”.

“Я б хотіла попросити і вчителів, і батьків з увагою поставитися до дітей. Вони мають почуватися у безпеці – емоційній та фізичній. Це обов’язкова умова для успішного навчання та розвитку, і це та частина роботи, яка найперше залежить від нас, дорослих”, – зазначила керівниця МОН.

Вона наголосила, що жодних змін щодо пропускного режиму в закладах, графіку їхньої роботи тощо наразі не передбачається.

Нагадаємо, воєнний стан вводиться на 30 днів з 9 ранку 28 листопада у таких областях: Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, а також це стосується внутрішніх вод Азово-Керченської акваторії.


« повернутися

Вхід для адміністратора