A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

У співпраці із Управлінням Державної служби якості освіти у Сумській області працюємо над документами закладу освіти

Дата: 19.01.2021 09:08
Кількість переглядів: 119

Сьогодні в Україні активно відбувається процес децентралізації. Одним із надскладних завдань для територіальних громад у ході цього процесу є управління освітою, створення умов для освіти дітей, що проживають на території громади. Із реформою децентралізації місцева влада дедалі більше визначає рівень розвитку освіти в регіонах. А оскільки запит суспільства на якісну освіту тільки зростатиме, то процес розвитку освітніх закладів відіграє більш важливу роль.

Саме розвитку закладів освіти було присвячено онлайн-зустріч працівників управління Державної служби якості освіти у Сумській області та представників Новослобідської сільської ради, відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сілької ради, керівників закладів загальної середньої освіти громади, яка відбулася 18 січня 2021 року за ініціативою Новослобідського центру професійного розвитку педагогічних працівників.

У ході заходу були розглянуті важливі питання для розвитку та функціонування закладу освіти. А саме: стратегія розвитку закладу освіти, як документ, що визначає політику закладу та безпечне освітнє середовище.

Під час зустрічі Наталія ЮШКО, заступниця начальниці управління Державної служби якості освіти у Сумській області, ознайомила керівників закладів освіти з процедурою розроблення і впровадження стратегії розвитку закладу освіти.

Вона наголосила на повноваженнях органів місцевого самоврядування у сфері освіти, що визначені в статті 66 Закону України «Про освіту». Зокрема звернула увагу, що Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні ради, Київська та Севастопольська міські ради, районні, міські, селищні, сільські ради відповідають за:

реалізацію державної політики у сфері освіти та забезпечення якості освіти на відповідній території;

забезпечення доступності відповідних рівнів освіти, визначених законодавством.

«Налагодження партнерства управлінням Державної служби якості освіти у Сумській області з органами місцевого самоврядування Сумщини, які безпосередньо на місцях працюють із закладами освіти, дозволить ефективніше впровадити розроблену систему забезпечення якості», ? акцентувала Наталія ЮШКО.

Заступник начальника відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Сумській області Олег ТОКАРЕНКО зупинився на обов’язках керівника закладу освіти з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, основних складових пожежної безпеки в закладі освіти та прокоментував рекомендації навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області з питань організації цивільного захисту в закладах освіти.

У підсумку зустрічі керівники освітніх закладів Новослобідської сільської ради отримали дієві практичні поради від працівників управління Державної служби якості освіти у Сумській області  для здійснення управлінської діяльності.

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора