A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Інноваційні форми та методи підвищення кваліфікації вчителів

Дата: 26.12.2019 09:36
Кількість переглядів: 192

Закон України «Про освіту» від 05.09.2017 р.№ 2145-VIII, який набрав чинності 28.09.2017р., «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» затверджений постановою Кабінету Міністрів України 21.08.2019 № 800 передбачають низку змін в системі післядипломної педагогічної освіти. Ретельний аналіз нормативно-правових актів з урахуванням практики підвищення кваліфікації педагогічних працівників за новітній період, концептуальних засад реформування загальної середньої освіти в Україні та впровадження Концепції «Нова українська школа», свідчить про необхідність реформування не тільки форм і методів підвищення кваліфікації вчителів, а і створення нових організаційних механізмів.

Ознайомленню з новими формами та методами підвищення кваліфікації 21 грудня 2019 року був присвячений теоретично-практичний семінар для педагогів Юр’ївського НВК. У ході заходу працівники методичного кабінету Сахно О.І. та Маханькова В.В. познайомили присутніх із основними нормативно-правовими актами у сфері підвищення кваліфікації. Під час виконання практичних вправ педагоги усвідомили необхідність опановувати сучасні підходи у підвищенні власного професійного рівня, навчилися планувати своє підвищення кваліфікації, визначили заходи для активізації самостійної діяльності та розвитку мотивації професійного вдосконалення, закріпили установки на творчість та позитивне мислення.

Результатом семінару-практикуму стало створення кожним педагогом власного плану підвищення кваліфікації на 5 років, ознайомлення з суб’єктами підвищення кваліфікації та основними вимогами до них визначеними «Порядком підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», узагальненням заходу було створення леп-буків з теми «Інноваційні форми та методи підвищення кваліфікації вчителів».

         


« повернутися

Вхід для адміністратора