A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

«Принципи і методи профілактики різних форм насилля над неповнолітніми в умовах сучасності. Кібербулінг як новітня форма агресії та одна з найгостріших проблем взаємодії дитини з Інтернетом»

Дата: 04.02.2019 09:44
Кількість переглядів: 114

1 лютого 2019 року на базі Князівського НВК відбулося засідання спеціалістів психологічної служби у ході якого з’ясували, що проблема насильства, жорстокості та булінгу серед школярів є особливо актуальною і мало розробленою в сучасній педагогічній науці і практиці. На цю тему виступила соціальний педагог Чапля Н.І., вона наголосила, що насильство над дитиною завдає не лише збитки її здоров’ю та загрожуєте життю. Воно несе з собою тяжкі моральні і психологічні проблеми: постійна боязнь виявитися об’єктом насильства у сфері безпосереднього соціального оточення переростає в сильний психологічний тиск, який веде до стресів, нервових зривів, зниження самооцінки, стає додатковим джерелом міжособистісних конфліктів.

Методист методичного кабінету Маханькова В.В. провела практичні вправи по попередженню насилля над дітьми, під час якого учасники навчилися розпізнавати булінг та правильно реагувати на нього. Під час засідання спеціалісти дійшли до висновку, що профілактична робота буде найбільш ефективною при умові взаємодії усіх зацікавлених учасників освітнього процесу.


« повернутися

Вхід для адміністратора