A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Психолого-методичний тренінг «Взаємини в системі «вчитель – учень» в Юр’ївському НВК

Дата: 23.01.2020 09:51
Кількість переглядів: 114

22 січня 2020 року відбувся психолого-методичний тренінг «Взаємини в системі «вчитель – учень» для педагогічного колективу Юр’ївського НВК.

       Метою даного методичного заходу, відповідно до плану роботи методичного кабінету, було ознайомити педагогів із основними операціями взаємодії в системі «вчитель – учень», правилами ефективного спілкування, формування в учасників навичок ефективної взаємодії, розглянути різні типи та риси характеру конфліктних особистостей, закріпити навички запобігання конфліктам і їх конструктивного розв’язання та сприяти розвитку навичок комунікації.

         Учителі разом з Оксаною Іванівною Сахно виокремили п’ять кроків ефективного спілкування, визначили основні причини конфліктних ситуацій, варіанти реагування та стратегії поведінки у них. Відпрацювали на практиці розв’язання конфліктних ситуацій.

         Вікторія Вікторівна Маханькова допомогла педагогам визначити рівень та особливості самооцінки, що впливає на процес взаємодії з іншими людьми. Ознайомились з основними типами та рисами конфліктних особистостей. Виокремили основні стилі поведінки у конфліктній ситуації.

       Учасники тренінгу були активними та креативними. Вони спробували створити власну стратегію поведінки у конфліктній ситуації. Почули, як необхідно реагувати на конфліктогени, як розв’язувати конфліктні ситуації, що склалися. Закріпили навички активного слухання. Захід проходив в інтерактивній формі, завдяки чому учасники змогли закріпити отримані знання на практиці для подальшого використання у житті.


« повернутися

Вхід для адміністратора