A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Формування ключових предметних компетентностей учнів на уроках історії: презентуємо досвід роботи

Дата: 05.02.2021 09:54
Кількість переглядів: 221

Одним із напрямків впровадження Концепції «Нова українська школа»  є  створення умов для забезпечення сучасного рівня викладання, зокрема із застосуванням ефективних технологій формування та розвитку предметних компетентностей учнів з урахуванням кращих вітчизняних та міжнародних практик.

Саме формуванню ключових предметних компетентностей учнів на уроках історії було присвячено засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів предметів суспільствознавчого циклу закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради, яке відбулося, відповідно до плану роботи Новослобідського ЦПРПП,  4 лютого у форматі Zoom-конференції. У ході засідання педагоги-практики розглянули методику формування історичних компетентностей учнів, зробили порівняльний аналіз знаннєвого та компетентнісного підходу до організації освітнього процесу, поділилися досвідом роботи з цього питання.   Цікавими та змістовними для колег стали виступи Чернякової Г.М., учителя історії Новослобідського НВК, керівника міжшкільного методичного об’єднання, Сахненко О.П., учителя історії Мазівського НВК. Педагоги обговорили проблеми, що підняли у своїх виступах Захарченко С.М., учитель історії Князівського НВК, Суворов Ю.В., учитель історії Юр’ївського НВК щодо ролі учителя у процесі формування предметних компетеностей учнів.

«Найкращий спосіб вивчити що-небудь – це відкрити самому. Те, що ви змушені були відкрити самі, залишає у вашій свідомості стежку, якою ви зможете скористатися, коли в тому виникне необхідність» -  ці слова німецького вченого ХVІІІ ст. Ліхтенберга стали основним мотивом та підсумком  зустрічі учителів історії.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора