A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Школам надають можливість визначити, як завершити поточний навчальний рік

Дата: 03.04.2020 10:27
Кількість переглядів: 133

У Міністерстві освіти і науки стверджують, що нададуть школам можливість визначити, як вони мають завершити поточний навчальний рік.

Про це, коментуючи лист МОН № 1/9-182 «Щодо організованого завершення 2019/2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти», сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За словами Мандзій, Міністерство освіти надає школам таку можливість, оскільки вони знають особливості своєї роботи під час карантину.

Дистанційне навчання у школах відбувається по-різному. І тому саме школи повинні визначати, як вони завершать цей навчальний рік, що потрібно підтягнути та вдосконалити, на чому акцентувати увагу. МОН надає таку можливість, адже школи краще знають свої особливості, учнів та вчителів. І стандартизований підхід до всіх тут не спрацює.

Любомира Мандзій нагадала, що навіть не в умовах карантину відповідно до законодавства навчальний рік у школах України має розпочинатися 1 вересня і завершуватися не пізніше 1 липня.

Під час визначення структури і форм навчання педрада має орієнтуватись на освітню програму, навчальний план, вікові особливості учнів, їхній фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток, особливості регіону тощо.

Орієнтиром для шкіл мають бути державні стандарти загальної середньої освіти.

У МОН зазначають, що під час карантину навчальний матеріал може бути освоєно за допомогою дистанційного навчання. Після карантину – через ущільнення матеріалу з організацією повторення окремих тем.

За матеріалами сайту Освіта.юа


« повернутися

Вхід для адміністратора