A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТ ПРОФСТАНДАРТУ ЗА ПРОФЕСІЯМИ «ВЧИТЕЛЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЗЗСО», «ВЧИТЕЛЬ ЗЗСО»

Дата: 06.05.2020 11:00
Кількість переглядів: 158

За повідомленнями Міністерства освіти і науки України із 5 травня розпочалося громадське обговорення проєкту професійного стандарту за професіями «вчитель початкових класів ЗЗСО» та «вчитель ЗЗСО».

У проєкті Професійного стандарту встановлюються єдині вимоги до вчителів закладів загальної середньої освіти всіх рівнів відповідно до кваліфікаційної категорії. Планується, що одночасно з  набранням чинності цього документу буде скасовано наказ Міністерства соціальної політики України 10.08.2018 № 1143 «Про затвердження професійного стандарту "Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти".

Метою професійного стандарту є опис основних педагогічних функцій, встановлення єдиних вимог до загальних та фахових компетентностей вчителів закладів загальної середньої освіти, їх допуску до роботи та умов праці.

Особливістю професійного стандарту є опис професійних компетентностей педагогічних працівників відповідно до кваліфікаційних категорій: спеціаліст, ІІ категорія, І категорія, вища категорія. Це дозволить вчителям визначати критерії самооцінювання, а також оцінити готовність вчителя до професійної діяльності у рамках певної кваліфікаційної категорії, проходження атестації та сертифікації.

Під час розроблення документу було здійснено дослідження міжнародного досвіду створення професійних стандартів, проведено он-лайн обговорення  документу у фокус-групах учителів початкової та середньої школи.

Проєкт створювався за участі вчителів та керівників закладів загальної середньої освіти, науково-педагогічних працівників, науковців, громадських організацій, за підтримки міжнародних експертів.

Запрошуємо всіх освітян Новослобідської сільської ради  до  обговорення документу.

Із документом можна ознайомитися за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-proyekt-profstandartu-za-profesiyami-vchitel-pochatkovih-klasiv-zzso-vchitel-zzso

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 20.05.2020 в письмовому вигляді або електронною поштою за адресами:

Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135,

e-mail: profstandart2020@gmail.com

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора