A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

У Києві відзначили найкращі жіночі ініціативи 2019 року

Дата: 09.10.2019 11:04
Кількість переглядів: 135

У Верховній Раді України відбувся фінал другого національного конкурсу «Кращі жіночі ініціативи для демократичного розвитку місцевих громад». Конкурс організовує Європейська асамблея жінок-депутаток у партнерстві з Асоціацією міст України, Радою Європи в Україні та Міжнародною Амбасадою жінок-підприємниць.

Захід зібрав 135 учасниць конкурсу з різних регіонів України та почесних гостей, серед яких були голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маазікас, радник із питань демократичного врядування стратегічної групи ПРООН Маркус Бранд, народний депутат України Марія Мезенцева та ін.

Участь у конкурсі взяли жінки-депутатки, громадські активістки, вчені, бізнес-леді та всі, хто робить вагомі внески в розвиток своїх громад. Серед учасниць були й представниці нашої громади: Андрєєва Т.В. та Сахно О.І.. Проекти, що були представлені  на конкурс, оцінювалися в кількох номінаціях: «Підприємництво», «Громадська діяльність», «Нова Україна», «Наукова діяльність», «Врядування». У результаті були визначені 24 переможниці; ще три проекти отримали спеціальні призи.

Організатори конкурсу вручили дипломи і подарунки всім учасницям. Лауреаток нагородили дипломами та символічними статуетками, а шість переможниць преміювали поїздками до Європарламенту в Брюсселі, де вони зможуть пройти кількаденне стажування та поглибити свої знання з лідерства. Видавництво «Саміт-Книга» вручило найкращим конкурсанткам книгу про всесвітньовідомих українців «Legacy Ukraine».

Очільниця Європейської Асамблеї жінок-депутаток Анастасія Попсуй заявила, що щаслива вітати ініціативних жінок із проектами, важливими не тільки для їхніх міст, регіонів, країни, а й для всього світу. При цьому вона підкреслила велике значення солідарності та взаємної підтримки. «Важлива підтримка одна одної, важливе тепле слово: "Не здавайся! Молодець! У тебе вийде!"» – зазначила ініціаторка конкурсу.

Анастасія Попсуй подякувала усім партнерам (Міжнародній амбасаді жінок-підприємниць, Представництву ЄС в Україні, Представництву Ради Європи в Україні, Асоціації міст України, видавництву «Саміт-Книга»), почесним гостям і всім конкурсанткам за активну участь у цьому проекті. Особливу вдячність висловила ірпінській команді на чолі з депутатом міської ради Віолеттою Кременчук за організацію заходу.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора