A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Обговорюємо проблеми дошкільного виховання

Дата: 26.02.2021 11:11
Кількість переглядів: 135

Відповідно до плану роботи КУ «Новослобідський ЦПРПП» та міжшкільного методичного об’єднання вихователів дошкільних груп 25 лютого 2021 року відбулося засідання в форматі круглого столу на тему «Корекційно-розвиткова робота в умовах закладів дошкільної освіти з дітьми з особливими освітніми потребами».

Реалії сучасного життя, впровадження інклюзивної освіти, особистісно-орієнтований підхід та тенденція до збільшення дітей з особливими освітніми потребами вимагає високої педагогічної майстерності, наявності знань із суміжних для педагога галузей науки, зокрема психології особистості дитини, вікової психології та корекційної педагогіки.

Успішний розвиток, навчання та виховання особливих діток, подолання труднощів – це результат спільної, тривалої та кропіткої роботи вихователів, психологів та батьків.

Своїми напрацюваннями під час засідання поділилися керівник ММО Тетяна Грідіна, вихователі дошкільних груп Наталія Чапля та Олександр Попович.

Консультант КУ «Новослобідський ЦПРПП» Вікторія Маханькова ознайомила педагогів з поняттями «норма» та «відхилення від норми», показниками типового розвитку дитини та віковими особливостями психічних процесів.

У продовження теми, Євгенія Ковалевська, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради наголосила, що ранній і дошкільний вік є важливим для подальшого розвитку і навчання дітей, тому правильна організація освітнього середовища, що задовольняє потреби дітей бути здоровими, відчувати себе комфортно та безпечно, та стимулює інтерес до пізнання, сприяє навчанню, співпраці й особистому розвитку кожного вихованця.


« повернутися

Вхід для адміністратора