A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Нарада при директорові Департаменту освіти і науки з питань підготовки перших класів НУШ

Дата: 06.06.2019 11:20
Кількість переглядів: 151

Про виклики, що стоять сьогодні перед освітянами, говорила куратор освітньої галузі Сумщини Вікторія ГРОБОВА під час наради 5 червня 2019 року з питань підготовки перших класів до роботи в умовах Нової української школи у 2019/2020 навчальному році на базі вищого комунального закладу Сумської обласної ради «Путивльський педагогічний коледж імені С.В. Руднєва», в якій узяли участь  представники закладів освіти, відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради.

Вікторія Гробова представила учасникам цінний досвід успішного функціонування освітньої галузі в Естонії, зазначивши, що це готові креативні ідеї, як створити новий освітній простір, їх можна ефективно використовувати в наших школах.  Також директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації акцентувала увагу на перших результатах моніторингу якості початкової освіти, який триває, та важливості їх урахування для вдосконалення рівня надання освітніх послуг.

Учасників наради інформували щодо забезпечення права дітей на вивчення окремих предметів, розподілу та використання коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, забезпечення закладів освіти високошвидкісним Інтернетом.

Створення та функціонування інклюзивних класів у закладах загальної середньої освіти області проаналізував начальник   відділу інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки Юрій ХАРЛАМОВ. Він зазначив, що в 101 закладі загальної середньої освіти Сумщини функціонує 198 інклюзивних класів, де навчається 281 дитина; у 15 закладах дошкільної освіти працює 17 інклюзивних груп, у яких виховується 24 дитини.


« повернутися

Вхід для адміністратора