A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Обласний науково-практичний семінар «Педагогіка партнерства: залучаємо батьків до співпраці»

Дата: 17.01.2020 11:22
Кількість переглядів: 163

15.01.2020 року на базі Князівського НВК для педагогів Новослобідської сільської ради викладачами Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Аллою Вікторівною Вознюк та Наталією Миколаївною Чижиченко був проведений науково-практичний семінар «Педагогіка партнерства: залучаємо батьків до співпраці».

Прийняття концепції Нової української школи перенесло поняття “педагогіка партнерства”. У нормативних актах вказано, що нова школа працюватиме на засадах педагогіки партнерства, в основі якої – спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками. Учні, батьки та вчителі, об’єднані спільними цілями та прагненнями, є добровільними та зацікавленими однодумцями, рівноправними учасниками освітнього процесу, відповідальними за результат.

У рамках обласного методичного заходу педагоги громади мали можливість розібратися, що таке педагогіка партнерства, як розвивати та досягти її у школі.

Дійшли до висновку, що педагогіка партнерства важлива і незамінна з огляду на те, що сприяє створенню атмосфери, в якій найкраще розкривається потенціал кожного учня, формується його ініціативність і креативність, партнерство зменшує рівень стресу, допомагає всім учасникам освітнього процесу взаємодіяти ефективніше, такий формат стосунків найкраще готує дітей до майбутньої ролі активного громадянина суспільства.
     


« повернутися

Вхід для адміністратора