A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

В Україні презентували платформу Learning Passport

Дата: 21.12.2020 11:25
Кількість переглядів: 112

В Україні презентували онлайн платформу Learning Passport, на якій буде акумулюватись у вільному доступі корисний та якісний цифровий контент для вчителів повідомляє сайт Оsvita.ua.

Над створенням контенту для платформи, який може бути застосований для організації як дистанційної, так і змішаної форм навчання, працювали Міністерство освіти, Український інститут розвитку освіти та ЮНІСЕФ.

За словами заступника міністра освіти з питань цифровізації Артура Селецького, платформа Learning Passport стане додатковою підтримкою для проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

«Освітяни зможуть застосовувати матеріали з Learning Passport як допоміжні до програм, що створені в межах ВШО. Матеріали можна буде адаптувати, а також створювати на їх базі власні уроки. Це дасть змогу вчителям бути більш гнучкими в організації освітнього процесу, зокрема під час дистанційного навчання, та враховувати потреби учнів», – зазначив Артур Селецький.

Як повідомляють у МОН, платформа міститиме найкращі доробки від українських освітян, громадських організацій, експертів та ініціатив з освітнього сектору. Зокрема, на Learning Passport автори освітніх ідей зможуть поділитись своїми напрацюваннями з колегами.

Весь контент на платформі розміщуватиметься в розділах «Бібліотека» та «Освітні курси». Серед контенту можуть бути навчальні відео, презентації, ілюстрації, а також інтерактивні вправи, онлайн-курси, підручники, посібники тощо.

На платформі у вільному доступі вже розміщені матеріали про навички ХХІ століття, курси з природничих наук, техніки та технологій, української мови та математики, матеріали про здоровий спосіб життя, комунікаційні навички тощо.

Експертну оцінку навчальних матеріалів перед публікацією здійснюватиме Український інститут розвитку освіти. Рамкові вимоги до матеріалів можна знайти на сайті інституту за посиланням.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора