A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Розвиток критичного мислення в процесі освітньої діяльності: вітчизняний та європейський виміри

Дата: 18.02.2020 13:26
Кількість переглядів: 160

Останній школяр на відділенні точних наук знає про закони природи куди більше, ніж знали Декарт і Паскаль. Але чи здатний школяр мислити, як вони?

                                                                                                                                                                Антуан де Сент – Екзюпері

13 лютого 2020 року на базі Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка відбулася Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Розвиток критичного мислення в процесі освітньої діяльності: вітчизняний та європейський виміри». Участь у ній узяли педагоги закладів освіти Новослобідської сільської ради О. Сахно (завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту), І. Лазарь (Новослобідський НВК), К. Ганькіна, А. Кібець (Князівський НВК).

У роботі конференції взяли учать освітяни із Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Львівського національного університету імені Івана Франка, Інституту педагогіки НАПН України, освітніх закладів Глухівського та Путивльського районів, Білорусі, Швеції, Туреччини, Латвії та Вірменії

У виступах науковців із різних країн протягом усієї конференції зазначалося, що розвивати критичне мислення в учнів може тільки педагог, який володіє відповідними фаховими компетентностями.  Також науковціями та педагогами - практиками були висвітлені питання про застосування критичного мислення в користуванні інформаційними ресурсами та пошуку інформації в інтернеті, роботі школярів з підручниками та посібниками, обговорення результатів дослідження про вплив гендеру, демографічних та сімейних факторів на формування критичного мислення особистості. Цікавим для педагогів, що працюють в початковій школі став виступ            О. Сахно, завідувача методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, «Реалізація діяльнісного підходу на уроках в початковій школі шляхом впровадження стратегій критичного мислення».

Матеріали конференції за бажанням учасників будуть розміщені у фаховому збірнику наукових праць із педагогічних наук «Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка».

Для усіх учасників проведена конференція стала ще однією можливістю для професійного зростання, розширення знань та обміну актуальною інформацією щодо проблем розвитку критичного мислення в освітній діяльності на міжнародному та вітчизняному рівнях.


« повернутися

Вхід для адміністратора