A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Йдемо саджать дерева разом!

Дата: 22.04.2019 13:33
Кількість переглядів: 127

Весна прийшла вже тепла і яскрава,
Зазеленіли на деревах вже листочки.
Йдемо саджать дерева разом, жваво
Ми – України всі сини і дочки!
За останні десятиліття світ істотно змінився. Всі ми знаємо про існування екологічних проблем, які загрожують людині. Чи не тому ми намагаємось все частіше перенести частинку природи у квартири, навчальні і службові приміщення тощо. Проте стосунки між людиною і природою стають дедалі напруженіші – надто вже згубно впливає наша господарська діяльність на довкілля. А це ставить під загрозу добробут майбутніх поколінь. З цією проблемою варто щось робити уже зараз!
Тому КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради спільно з Новослобідським НВК 17 квітня до Всесвітнього Дня Землі було проведено акцію «Зелений паросток майбутнього». Діти спільно з дорослими за школою посадили кримські сосни, дубки та берізки. Акцію очолила голова Новослобідської ОТГ Гаркавенко О.О. та Крюков С.М., який провів справжній майстер – клас щодо правильної висадки різних видів дерев, що було дуже цікаво не тільки дітям, а і дорослим.
Мета акції – привернути увагу дітей та учнівської молоді до екологічних проблем, підвищити інтерес до бережливого ставлення до навколишнього природного середовища, формування екологічної свідомості та патріотизму, збереження та примноження природної спадщини, прагнення берегти рідну природу і країну. Гаслом заходу стали слова: «Моя рідна земле, мені тут жити. Мені тебе й створювати».
Акція покликана не лише озеленити певну територію нашої країни, а й крок за кроком долучати кожного українця до порятунку природи та особистого внеску в її розвиток
Ця акція – символічний заповіт від старших поколінь – молодшим – цінувати життя. А дитина, що посадила разом із дорослим своє дерево, як символ народження нового життя, ніколи не буде його нищити, а буде доглядати і цінувати. Отож, сьогодні, висадивши сосни, дубочки та берізки, всі учасники акції заснували гайок, який з часом перетвориться на зелену зону відпочинку. 
Діти і молодь дружньо, пліч-о-пліч працювали з дорослими на благо майбутнього. Після праці усім учасникам були роздані буклети "Будь природі другом!". Акція «Зелений паросток майбутнього» значно зміцнила атмосферу дружньої і активної співпраці дорослих, педагогів, дітей, молоді і ще міцніше усіх об’єднала.
Сподіваємося, що подібні акції стануть доброю традицією, що всі мешканці переймуть естафету гарних справ та будуть відповідально ставитися до природи та навколишнього середовища, а можливо, цей зелений оазис, висаджений сьогодні, через роки буде місцем зустрічі майбутніх випускників та їхніх юних друзів.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора