A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Реалізуємо принцип наступності між дошкільною та початковою ланками освіти

Дата: 22.04.2019 13:41
Кількість переглядів: 143

«Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дітей. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити те, що робила вчора. Нехай нове з'являється у її житті поступово і не приголомшує лавиною вражень» – зазначав В.О.Сухомлинський. Під таким гаслом на базі Князівського НВК   18 квітня 2019 року пройшов семінар з наступності між дошкільною та початкової ланками освіти. Участь у зазначеному заході узяли вихователі дошкільних груп, учителі початкових класів та шкільні психологи, Сахно О.І., завідувач методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, Маханькова В.В,, методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, Василевська О.І., кандидат психологічних наук, старший викладач Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Присутні, разом із методистом методичного кабінету Маханьковою В.В., обговорили основні напрямки роботи педагогів з реалізації принципу наступності в освіті дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, визначили завдання на наступний навчальний рік в організації такої роботи. Цікавим та змістовним для присутніх став майстер-клас з використання елементів казкотерапії в освітньому процесі дошкільників та учнів початкової школи, який провела Василевська О.І., кандидат психологічних наук, старший викладач Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

У рамках організації освітнього середовища відповідно до вимог Нової української школи учасники семінару своїми руками виготовили ляльок для тіньового театру. Майстер-клас з виготовлення таких засобів навчання провела Сахно О.І., завідувач методичним кабінетом.

Підводячи підсумки заходу педагоги відмітили необхідність урахування психологічних особливостей дітей 6 років під час організації освітнього процесу та створення освітнього середовища для дітей, вплив казки на формування особистості дитини.

Ще раз присутні згадали слова В.О. Сухомлинського: «Мистецтво й майстерність навчання і виховання полягає в тому, щоб розкривати сили й можливості кожної дитини, дати їй радість успіху в розумовій праці.» Цей вислів й окреслює завдання педагогів на шляху безперервної  освіти дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора