A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

МОЗ затвердило рекомендації для роботи дитсадків

Дата: 25.05.2020 13:41
Кількість переглядів: 141

Міністерство охорони здоровя  затвердило рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину.

Відповідна постанова підписана головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшко.

Зокрема у ній зазначено, що засновники/суб'єкти господарювання повинні здійснювати оцінку ризиків щодо спроможності закладу забезпечити належне виконання цих рекомендацій, у тому числі щодо наявності підготовленого персоналу, матеріально-технічного забезпечення та враховувати їх при прийнятті рішень щодо відновлення роботи в умовах карантину.

Документ містить рекомендації з проведення температурного скринінгу працівників і дітей, ранкового приймання дитини до закладу дошкільної освіти та передачу її батькам після закінчення дня.

Також постанова головного санітарного лікаря містить перелік заборон на період карантину, зокрема, використання багаторазових рушників, м'яких іграшок, килимів з довгим ворсом. У дитсадках буде заборонено перебування у вуличному взутті  всередині приміщень, проведення масових заходів та батьківських зборів.

Окрім того, документом передбачено ряд рекомендацій, виконання яких допоможе засновникам закладів дошкільної освіти та їх працівникам організувати протиепідемічні заходи в умовах карантину.

ПОВНИЙ ТЕКСТ РЕКОМЕНДАЦІЙ

Із текстом Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19) можна ознайомитися за посиланням:  http://osvita.ua/legislation/doshkilna-osvita/73718/


« повернутися

Вхід для адміністратора