A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Створення умов для самореалізації і саморозвитку учнів на уроках фізичної культури

Дата: 14.04.2021 14:30
Кількість переглядів: 130

Фізична культура, як складова загальної культури, закладає основи збереження здоров’я та розвитку всіх його складових, використовує комплексний підхід для формування розумових та фізичних якостей і навичок, удосконалює фізичну та психологічну підготовку до активної життєдіяльності, формує пріоритети оздоровчої спрямованості фізичних вправ та забезпечує загальний культурний розвиток особистості.

14 квітня 2021 року вчителі фізичної культури закладів освіти Новослобідської сільської ради взяли участь у засіданні динамічної групи на тему: «Створення умов для самореалізації і саморозвитку учнів. Робота з обдарованими на уроках фізичної кільтури».

Під час засідання голова методичного об’єднання вчителів фізичної культури, Анатолій Черняков презентував основні напрямки та принципи навчання та виховання обдарованих учнів, особливості фізичної обдарованості та виявлення фізично обдарованих дітей, наголосив на необхідності використовувати у своїй діяльності творчі методи, які сприяють ефективній роботі з обдарованими дітьми: повага до бажання учнів працювати самостійно; вміння утримуватись в процесі творчої діяльності; надання дитині свободи вибору галузі застосування свої здібностей, методів досягнення мети; індивідуальне застосування навчальної програми в залежності від особливостей учня тощо.

Вікторія Маханькова, консультант КУ «Новослобідський ЦПРПП»  зазначила, що забезпечення якості освіти обдарованого учня, розвиток його особистості можливі за умови створення та реалізації індивідуальної освітньої траєкторії здобувача освіти. Так кожна дитина матиме власну унікальну траєкторію, з індивідуальними «зупинками» чи навіть власною системою цінностей, що допоможе дитині розвивати самостійність у навчанні, сприятиме розвитку самопізнання та самореалізації.


« повернутися

Вхід для адміністратора