A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Як записати дитину до 1 класу у цьому році

Дата: 21.04.2020 14:42
Кількість переглядів: 144

Як записати дитину до 1 класу у цьому році

(Поради для батьків та педагогів)

Відповідно до наказу відділу освіти, молоді та спорту  Новослобідської сільської ради від 16 квітня 2020 року № 35-ОД «Про прийом дітей до 1 класу закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради у 2020 році» із 1 квітня починається прийом заяв про зарахування дітей до перших класів на 2020-2021 навчальний рік в заклади загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради з урахуванням особливостей карантинного режиму.

З огляду на загальноукраїнські карантинні заходу цього року цей процес має свої особливості. Батьки, чиї діти мають вперше піти до школи цього року, мусять подати електронну заяву до обраного ними закладу протягом травня місяця.  Сподіваємося що надана нижче інформація стане у пригоді.

Отже, подавати заяву про вступ до школи мають лише батьки  (або особи, що їх замінюють) дітей 6-7 років, які збираються почати навчання у 2020-2021 навчальному році. Наголошуємо, що це не “електронна черга” в школу, та для усіх дітей молодшого віку цього робити не потрібно.   

Покрокова інструкція до запису дитини школи онлайн.

  1. Зареєструйтесь в системі електронної реєстрації в заклади загальної середньої освіти тутМожна перейти за наступним посиланням: https://school.isuo.org/signup
  2. Оберіть школу серед перелічених у відповідному віконечку
  3. Створіть заявку та відправте її. Для цього необхідні дані зі свідоцтва про народження дитини. Скористайтесь детальною ілюстрованою інструкцією(Ми наводимо у додатку до цієї інструкції за цим посиланням).
  4. Зв’яжіться зі школою (заступником директора, чи директором) за телефонами, що є на сайті школи, чи електронною поштою  та запитайте про можливість підтвердити заяву віддалено. Надішліть копії свідоцтва про народження та заяву про прийом (без електронних підписів) на електронну адресу закладу.
  5. Після завершення карантину електронну заяву разом із оригіналами та фотокопіями документів у двотижений строк надати до обраної школи.        

Зазначимо, серед необхідних документів для вступу до школи є медична довідка учня про профогляд (№ 086-1/о). Але оскільки на час карантину в амбулаторіях не проводять огляди, цю довідку можна буде надати пізніше, після завершення карантину. Строк надання такої довідки визначить кожен заклад та повідомить на сайті та у соцмережах.

Зазначимо, право першочергового зарахування мають діти:

— які проживають на території обслуговування школи

— чиї рідні навчаються або працюють в цій школі

— які навчалися в дошкільному підрозділі цього ж закладу загальної середньої освіти.  

Додамо, у 2020 році електронна реєстрація майбутніх першачків була б обов’язковою і без карантину, в рамках цифровізації країни.

 

Методичний кабінет відділу освіти,

та спорту Новослобідської сільської ради

 


« повернутися

Вхід для адміністратора