A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Професійне самовизначення здобувачів освіти

Дата: 23.03.2021 15:13
Кількість переглядів: 222

Сучасний світ стрімко змінюється. Наразі кожну другу професію можна автоматизувати. Кожні десять років працівникам необхідно адаптуватися до нових умов ринку праці, а деколи повністю змінювати фах. Тому перед освітою стоїть питання підготовки універсальної особистості, що критично та гнучко мислить, креативно та комплексно розв’язує проблеми, швидко приймає рішення, добре взаємодіє у соціумі, вміє вести переговори та ґрунтовно доводити свою думку. Це завдання – найважливіша складова розвитку особистості і є обов’язковою умовою її подальшої професіоналізації.

Традиційно важливе місце в діяльності закладу освіти займає профорієнтаційна робота – це безперервний процес, що здійснюється цілеспрямовано на всіх вікових етапах розвитку учнів. 23 березня 2021 року Комунальною установою «Новослобідський ЦПРПП» було організовано та проведено постійно-діючий семінар з виховної роботи для педагогів-організаторів та класних керівників «Профорієнтаційна робота у сучасному закладі освіти», на захід було запрошено Вікторію Медведчук, провідного фахівця з питань зайнятості Путивльської районної філії Сумського обласного центру зайнятості.

Під час онлайн-семінару Оксана Сахно повідомила про нормативно-правову базу, що регламентує профорієнтаційну роботу в закладі освіти, розповіла про структуру професійної орієнтації, формулу вибору професії та посадові обов’язки кожного педагогічного працівника. Вікторія Маханькова розкрила завдання, функції та етапи профорієнтаційної роботи. З’ясували найпоширеніші стереотипи та помилки при виборі професії, які навички необхідно розвивати щоб стати затребуваним фахівцем у майбутньому. Вікторія Медведчук повідомила сучасну ситуацію, що склалася на ринку праці, які професії є більш затребуваними, як ефективно спланувати свій кар’єрний розвиток та надала корисні посилання, що містять детальну інформацію про більшість професій та можливості кар’єрного розвитку для учнівської молоді.

Після заходу педагоги отримали кейс методичних матеріалів для використання в  роботі.


« повернутися

Вхід для адміністратора