A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров'я

Дата: 10.10.2019 15:14
Кількість переглядів: 131

10 жовтня відзначають Всесвітній день психічного здоров'я.

Психічне здоров'я можна визначити як стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у суспільство. У цьому сенсі психічне здоров'я є основою благополуччя людини і ефективного функціонування спільноти.

За даними ВООЗ, близько 450 мільйонів жителів планети страждають психічними захворюваннями, перелік яких зростає з кожним роком. І це не дивно, адже практично щодня ми потрапляємо в стресові ситуації, часто пускаючи проблеми психіки напризволяще.

Цього року увага Всесвітнього дня психічного здоров'я прикута до теми профілактики самогубств. Як зазначають у ВООЗ, щороку понад 800 тис. чоловік вмирають в результаті самогубства, або один випадок смерті кожні 40 секунд. Окрім того, за останні 45 років показники самогубств зросли у всьому світі на 60%. У деяких країнах самогубство є однією з трьох основних причин смерті серед людей у віці 15-44 років і другою за значимістю причиною смерті у віковій групі від 10 до 24 років. Однак ці цифри не враховують спроби самогубств, які відбуваються в 20 разів частіше, ніж завершені самогубства.

У відділі освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради затверджено План заходів щодо підвищення ефективності роботи закладів освіти  Новослобідської сільської ради з попередження суїцидальної поведінки серед неповнолітніх  на 2019/2020 н. р. виконання якого сприятиме посиленню профілактичної роботи щодо попередження суїцидальної поведінки серед учнів в закладах загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради.

Спеціалісти психологічної служби закладів освіти громади проводять різноманітні профілактичні та просвітницькі заходи спрямовані на підвищення рівня обізнаності з питань психічного здоров’я, формування позитивного мислення, адекватної самооцінки та розвиток емоційного інтелекту.


« повернутися

Вхід для адміністратора