A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Рекомендації ВООЗ: імунізація в умовах пандемії Covid-19

Дата: 26.03.2020 15:37
Кількість переглядів: 139

 

Як зазначають в ВООЗ, карантин не скасовує рутинної вакцинації. У пріоритеті є первинні вакцинальні комплекси: це вакцинація від кору, краснухи, поліомієліту, дифтерії, кашлюку та правця, особливо серед дітей першого року життя.

Згідно із рекомендаціями ВООЗ, будь-які переривання рутинної (планової — відповідно до національного календаря щеплень) імунізації, навіть на короткий період, призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій або зростання кількості випадків захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації. Це буде додатковим навантаженням на системи охорони здоров’я у країнах, які вже й так перевантажені через пандемію COVID-19.

Національне законодавство також не змінює процеси рутинної вакцинації. Згідно із новими змінами у національному календарі щеплень, під час карантинних заходів не заборонено профілактичні вакцинації.

Що рекомендовано:

  • Новонароджених у пологових будинках необхідно вакцинувати згідно із національним календарем профілактичних щеплень.

 

 

  • Продовжується імунізація рекомендованими вакцинами, серед осіб з груп ризику: вакцинація за станом здоров’я, зокрема від сезонного грипу. Ця імунізація не належить до рутинної за віком, і вакцини не закуповують коштом державного бюджету. Тому слід використовувати доступні в регіоні вакцини чи закуповувати вакцини коштом місцевих бюджетів або інших джерел, не заборонених законодавством.

 

  • на період карантинних обмежень рутинну вакцинацію людей з ознаками ГРВІ не здійснювати до моменту одужання.

 

  • Рутинну вакцинацію людей, що перебували на самоізоляції через COVID-19 і контактних осіб, треба здійснювати після закінчення періоду самоізоляції у разі відсутності симптомів респіраторної інфекції.

Як зазначають фахівці вакцинувати людей, що мали лабораторно підтверджений випадок COVID-19, можна після одужання (відповідно до прийнятого визначення).

Ці рекомендації можуть бути змінені залежно від розвитку ситуації із COVID-19.

За матеріалами сайту Міністерства охорони здоров'я 


« повернутися

Вхід для адміністратора