A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

ГРА ПО-НОВОМУ, НАВЧАННЯ ПО-ІНШОМУ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

Дата: 28.02.2019 15:47
Кількість переглядів: 201

За ініціативи та сприяння директора Департаменту освіти та науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторії Гробової 20 лютого 2019 року на базі Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Галиною Малевич, тренером the LEGO Foundation, проведено тренінг «Гра по-новому, навчання по-іншому».

Серед учасників тренінгу – учителі Новослобідської ОТГ, які працюють у перших класах із використанням ігрових наборів LEGO на уроках у початковій школі в умовах впровадження нового Державного стандарту. 

Тренер the LEGO Foundation розкрила педагогам характеристики гри її розвиваючий та освітній потенціал, познайомила з методиками ігрового та діяльнісного навчання.

У ході тренінгу відбувалося знайомство педагогів з методикою використання ігрових наборів «Шість цеглинок» та LEGO Play box як практичними інструментами і дієвими засобами, які дають змогу реалізувати підхід «навчання через гру» та «навчання через діяльність» у початковій школі.

Тренінг практикоорієнтований, кожен педагог мав можливість практично засвоювати вправиметодики «Шість цеглинок», зрозуміти, що спектр використання ігрових наборів LEGO під час освітнього процесу невичерпний, а кожна гра-завдання – це не фіксований набір інструкцій, а відкрита система, яка стимулює учня робити відкриття, досліджувати, експериментувати, ставити цілі та розробляти план дій, шукати власні відповіді на проблемні ситуації, творити.

Учасники тренінгу усвідомлювали як саме дана методика сприяє не лише розвитку компетентностей учнів початкової школи, а і становленню педагога нової школи, який прагне відійти від педагогіки копіювання, шаблонування і однієї правильної відповіді, відійти від ролі педагога виконавця до ролі педагога дизайнера.


« повернутися

Вхід для адміністратора