A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

Дата: 04.11.2019 15:48
Кількість переглядів: 157

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності традиційно лунає на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Радіодиктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб. Основна мета диктанту: єднання навколо мови.

Новацією 19-го Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який відбудеться 8 листопада, стане те, що учасники зможуть майже одразу перевірити свою роботу. Про це розповів в ефірі Українського радіо автор диктанту – доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка Олександр Авраменко, який цього року внесе у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

Початок акції – 8 листопада 2019 року об 11:00. Місце проведення – Національна бібліотека ім. В.Вернадського. Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір із диктантом потрібно надіслати поштою протягом 2-х днів (до 11 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка «на конкурс»). 10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами. 

З 12:00 до 12:15 у прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками.

Довідково. Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі (акцію транслює телеканал UA: Перший) можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки гарно вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України, демонструючи солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків. Торік на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів. З них без помилок написали 311 учасників.

Радіодиктант – це дуже простий і доступний кожному жанр колективної творчості, бо він єднає усіх незалежно від віку, освіти, життєвого досвіду чи соціального статусу. Запрошуємо педагогічну спільноту Сумщини долучитися до цієї патріотичної акції. Станьмо творцями української хвилі єдності! 

За матеріалами сайту КЗ Сумського ОІППО.


« повернутися

Вхід для адміністратора