A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Ігрові та діяльнісні методи навчання в початковій школі

Дата: 29.08.2019 16:07
Кількість переглядів: 165

Для шестирічних школярів навколишній світ є безмежним. Його не можна зразу вивчити. Знайомлячись з ним дитина набуває необхідних життєвих навичок. Як зробити процес пізнання навколишнього світу,  набуття необхідних предметних навичок цікавим для дітей?

Цю проблему допомагає вирішити запровадження в освітній процес початкової школи чарівних наборів Lego. 16 серпня цього року вчителі перших класів відвідали тренінг з теми «Ігрові та діяльнісні методи навчання в початковій школі», який на базі Путивльської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Г.Я. Базими провела тренер педагогів Сахно О.І., завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради. Серед учасників тренінгу були три вчителя освітніх закладів Новослобідської сільської ради.

Учителі поглибили свої знання про конструктор Lego, як відкриту систему, що стимулює дитину робити власні відкриття, досліджувати, шукати власні відповіді на проблемні питання, розробляти план дій та виконувати його. Протягом усього тренінгу педагоги творили та імпровізували досхочу досліджуючи навчальний потенціал гри.

Під час підведення підсумків учасники тренінгу дійшли висновку, що тільки разом, тільки в колективі, навчання через гру стане реальністю та допоможе дитині пізнати навколишній світ із цікавістю та легкістю.

  


« повернутися

Вхід для адміністратора