A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Академічна свобода та академічна доброчесність педагога: інформуємо, консультуємо, обговорюємо

Дата: 20.10.2021 11:00
Кількість переглядів: 105

19 жовтня – особливий день в житті країни. Із цього року започатковується Всеукраїнський День відповідальності людини – державне свято України, яке відзначатиметься щороку. Метою відзначення є якісне перетворення українського суспільства у контексті розуміння та підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті великого українця Богдана Гаврилишина.

КУ «Новослобідський ЦПРПП» разом із педагогами Новслобідської громади долучилися до його проведення.

19 жовтня 2021 року для керівників закладів освіти було організовано та проведено онлайн-консультацію «Академічна свобода та академічна доброчесність педагога». Участь у заході, окрім педагогічних працівників громади, узяла Алла Рябуха, начальник Управління ДСЯО в Сумській області.

Під час консультації разом із Оксаною Сахно, директором  КУ «Новослобідський ЦПРПП», керівниками освітніх закладів були підняті та обговорені питання дотримання педагогами академічної доброчесності, відповідальності кожного учасника освітнього процесу за дотримання норм законодавства про академічну свободу та академічну доброчесність, визначені види порушень. Алла Рябуха, начальник Управління ДСЯО в Сумській області, надала ґрунтовне роз’яснення щодо формування та забезпечення політики академічної доброчесності у закладах загальної середньої освіти.

У підсумку онлайн-консультації учасники ще раз наголосили, що кожен із нас повинен бути відповідальною людиною, бути чесним, діяти згідно з моральними та етичними принципами.

Із Декларацією Відповідальності Людини можна познайомитися за посиланням: https://bhfamily.org/deklaratsiya-obovyazkiv-lyudyny/


 


« повернутися

Вхід для адміністратора