A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

19.12.2018 - 0​​​​​​​8.05.2019

​​​​​​08.05.2019

9 травня Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В цьому дні вміщається історія людського болю та страждань, історія людського подвигу та боротьби… Тому воно сумне і радісне водночас. Усе більше віддаляються від нас грізні роки Другої світової війни, однієї з найжорстокіших у світі. Але час не владний над ними, їх не стерти ні з пам'яті народної, ні з скрижалей історії. Нині, у складний для України час, з новою силою суспільство відчуває вдячність до ветеранів, які боролися за свободу рідного краю, мир і спокій для прийдешніх поколінь, до борців за національну незалежність, які віддавали своє життя за самостійність і демократичне майбутнє України.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Гірку чашу болю і страждань сповна довелося випити нашому народові, п’є він її і зараз. Великою ціною дісталась нам Перемога: Україна втратила за роки війни понад сім мільйонів своїх синів і дочок. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться. Ніколи знову!

Тому з нагоди відзначення Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні прийміть, українці, побажання довгих років життя, міцного здоров’я, незламності духу, щастя у родинному колі, достатку, віри і впевненості у завтрашньому дні. Хай життя дарує вам побільше посмішок і радості. Прийміть подарунок від наших дітей, які свято бережуть пам’ять про безсмертний подвиг народу!


8.05.2019

Чи задумувались ви, що таке прикордонна застава? Вікіпедія підказує, що прикордо́нна заста́ва,— основний підрозділ, призначений для безпосередньої охорони визначеної ділянки державного кордону, припинення на ній протиправної діяльності. Та сьогодні ми серцем зрозуміли і побачили, що ж таке прикордонна застава. Державний кордон і люди, що його охороняють утворюють єдине ціле, яке лежить в основі забезпечення захисту національної безпеки нашої держави. Яким би досконалим не було сучасне технічне обладнання, зброя та спеціальна техніка – людському фактору відводиться найважливіше місце в охороні державного кордону.

Сьогодні у День пам’яті та примирення діти старшого шкільного віку Новослобідської сільської ради побували на незабутній екскурсії у відділенні інспекторів прикордонної служби «Нова Слобода». Як все пройшло словами не передати, там треба побувати, побачити і відчути. Обладнання та амуніція, зброя і техніка, спецспорядження і ще багато чого цікавого. Та тепер ми знаємо точно: прикордонник - це професія для сильних духом – незалежно від статті. Кожен з цих людей розуміє, що успіх загальної справи залежить від високої організованості, усвідомлення кожним своєї значущості, персональної відповідальності за якісне виконання доручених завдань. Тільки людина високої честі і гідності може зробити все для того, щоб завдання, які пов’язані з охороною кордону вирішувалися якісно та професійно і такі люди у нас є. Сьогодні наша країна переживає нелегкі часи. Нелегко і прикордонникам. Та по при все, вони сумлінно вартують державний рубіж. Хочемо подякувати вам, шановні наші прикордонники на чолі з Корнійчуком Богданом Володимировичем, за таку цікаву, змістовну, незвичайну і неперевершену екскурсію, за радість і незабутні враження та емоції, подаровані нашим дітям. Бажаємо легкої служби та мирної вахти!


03.05.2019

До Великодніх свят гуртківці отримали досвід від майстер-класу який підготували працівники музею горюнської культури. Наші "бджілки" перетворились на справжніх господинь і спробували власноруч зробити крашанки за старовинним рецептом. Ще раз дякуємо В.Г Подшивайловій, Т.О. Свірідкіній та О.М. Крюковій за смачну гостину і позитивні емоції.)))


03.05.2019

Проблема екології є дуже актуальною і не тільки для нашого краю, а й для всього світу. З метою формування екологічної свідомості та однієї з ключових компетентностей освіти – екологічної грамотності та здорового життя дітей, на виконання наказу Департаменту освіти і науки Сумської ОДА № 165 – ОД, КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради було проведено територіальний етап обласного конкурсу «Збереження довкілля – свідомий вибір». Конкурс проводився у 4 номінаціях: есе на екологічну тематику, екологічний малюнок, відеоролик, альтернативи поліетиленовим пакетам. У конкурсі взяв участь 21 учасник. Роботи, подані на конкурс, естетично оформлені, пронизані оригінальністю ідеї, розкривають проблематику. Вітаємо переможців: у номінації «екологічний малюнок»: Жулідова В’ячеслава та Приблудіна Богдана; у номінації «есе на екологічну тематику»: Отенко Тетяну, Грідіну Анастасію, Купченко Наталію; у номінації «некульок або екоторбинка – екологічно та сильно»: Шаповалову Юлію та Коротку Дар’ю; у номінації «відеоролик на екологічну тематику»: Кадуріну Христину. Переможці отримали грамоти та подарунки. Роботи вихованців відображають комплексне оволодіння сукупністю наскрізних вмінь щодо збереження довкілля. Наші діти знають, що захист природи - обов'язок кожної людини. Тож давайте припинимо нищити все живе та будемо існувати в гармонії з нашою матінкою-природою! Збереження довкілля – це не тільки охорона нашого існування, це збереження умов нашого буття.Тільки від свідомої поведінки кожного залежить майбутнє нашої Землі.


24.04.2019.

Акцію «Зелений паросток майбутнього» 24 квітня було продовжено в селі Князівка. Мета акції: привернути увагу дітей і дорослих до збереження навколишнього природного середовища, примноження природної спадщини та формування екологічної свідомості.

Кожен з нас хоче жити серед краси, яка, крім естетичного задоволення, приносить користь. Дерева очищують повітря, яким ми дихаємо, слугують домівкою для птахів, захищають нас від спеки.

Посадити дерево – це не тільки сам процес, а й символ росту, розквіту. У посадці дерев є щось глибоко символічне. Це сприяння розвитку та підтримка нового життя. Перше дерево було висаджено головою Новослобідської сільської ради Гаркавенко О.О., яка намагається прищепити кожному екологічну грамотність та свідоме піклування про навколишнє середовище. У результаті, завдяки спільним старанням дітей та працівників Князівського НВК, пришкільна територія поповнилася новими насадженнями сосен, дубків, вербичок, а діти і дорослі отримали масу позитивних емоцій. Молоді рядочки посаджених дерев зеленіли, повертаючи свої голівки до сонця, ніби посміхаючись і радіючи життю.

Східні мудреці обіцяють кожному, хто посаде дерево – рік щастя. Нехай же всім учасникам нашої акції безмежно щастить! Варто пам’ятати, що тільки наше добро збереже чарівний світ природи, а отже, і життя на Землі! Нехай ним сповниться серце кожного! Творіть добро скрізь і завжди! Любіть і бережіть природу!


23.04.2019.

Акцію «Зелений паросток майбутнього» сьогодні було продовжено в селі Юр’єве. Діти Юр’ївського НВК спільно з дорослими за школою посадили кримські сосни. Акцію очолила голова Новослобідської сільської ради Гаркавенко О.О., яка власним прикладом прищеплює дітям любов до природи. Не залишився осторонь і в.о. старости Юр’ївського старостинського округу Цапенко М.В., який з великим задоволенням висаджував сосни. До акції також приєднались батьки деяких учнів, щедро даруючи життя рослинам. Радісні відчуття наповнювали серця всіх присутніх: і дітей, і дорослих. Злагоджена спільна справа нас об’єднує, робить ближчими. Маленькі тендітні пагінці сосен, висаджених сьогодні, півколом огорнули їх старші сестри ялини, які були висаджені турботливими руками працівника школи Шахова С.К. ще у 1976 році. Так своєрідно була передана естафета між поколіннями. Сподіваємось і щиро віримо, що деревця, які ми висадили сьогодні, буйно ростимуть, а сьогоднішні учні через роки передадуть естафету майбутнім школярам.

 


18.04.2019.

Весна прийшла вже тепла і яскрава,

Зазеленіли на деревах вже листочки.

Йдемо саджать дерева разом, жваво

Ми – України всі сини і дочки!

За останні десятиліття світ істотно змінився. Всі ми знаємо про існування екологічних проблем, які загрожують людині. Чи не тому ми намагаємось все частіше перенести частинку природи у квартири, навчальні і службові приміщення тощо. Проте стосунки між людиною і природою стають дедалі напруженіші – надто вже згубно впливає наша господарська діяльність на довкілля. А це ставить під загрозу добробут майбутніх поколінь. З цією проблемою варто щось робити уже зараз!

Тому КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради спільно з Новослобідським НВК 17 квітня до Всесвітнього Дня Землі було проведено акцію «Зелений паросток майбутнього». Діти спільно з дорослими за школою посадили кримські сосни, дубки та берізки. Акцію очолила голова Новослобідської ОТГ Гаркавенко О.О. та Крюков С.М., який провів справжній майстер – клас щодо правильної висадки різних видів дерев, що було дуже цікаво не тільки дітям, а і дорослим.

Мета акції – привернути увагу дітей та учнівської молоді до екологічних проблем, підвищити інтерес до бережливого ставлення до навколишнього природного середовища, формування екологічної свідомості та патріотизму, збереження та примноження природної спадщини, прагнення берегти рідну природу і країну. Гаслом заходу стали слова: «Моя рідна земле, мені тут жити. Мені тебе й створювати».

Акція покликана не лише озеленити певну територію нашої країни, а й крок за кроком долучати кожного українця до порятунку природи та особистого внеску в її розвиток

Ця акція – символічний заповіт від старших поколінь – молодшим – цінувати життя. А дитина, що посадила разом із дорослим своє дерево, як символ народження нового життя, ніколи не буде його нищити, а буде доглядати і цінувати. Отож, сьогодні, висадивши сосни, дубочки та берізки, всі учасники акції заснували гайок, який з часом перетвориться на зелену зону відпочинку.

Діти і молодь дружньо, пліч-о-пліч працювали з дорослими на благо майбутнього. Після праці усім учасникам були роздані буклети "Будь природі другом!". Акція «Зелений паросток майбутнього» значно зміцнила атмосферу дружньої і активної співпраці дорослих, педагогів, дітей, молоді і ще міцніше усіх об’єднала.

Сподіваємося, що подібні акції стануть доброю традицією, що всі мешканці переймуть естафету гарних справ та будуть відповідально ставитися до природи та навколишнього середовища, а можливо, цей зелений оазис, висаджений сьогодні, через роки буде місцем зустрічі майбутніх випускників та їхніх юних друзів.


10.04.2019

Твори мистецтва — неоціненне надбання людства, без якого неможливо уявити собі світової культури. Важливе місце в цьому надбанні займає архітектура, цей "кам'яний літопис світу", в якому втілилися провідні ідеї минулого і сучасності, колективний геній народу, його слава і гордість
Кожний народ пишається культурними здобутками своїх предків, бо в них він бачить не тільки своє минуле, а й сучасне і майбутнє, і українці у цьому не виняток.
З метою виявлення та підтримки обдарованих дітей та учнівської молоді, розвитку інтересу до історії України, виховання поваги до традицій українського народу, формування практичних умінь та навичок з технічного моделювання 4 квітня у КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради було проведено територіальний конкурс – виставку технічної творчості з виготовлення макетів української садиби «Колиска роду – українська хата» в номінації «Садиби регіонів України ХІХ ст. (поміщицькі маєтки)», в якому взяли участь 16 вихованців гуртків «Художня обробка деревини» (керівники Черняков М.О., який працює на базі Новослобідського НВК, та Скворцов В.В., який працює на базі Юр’ївського НВК), виконавши 2 колективні роботи.
Щиро вітаємо переможців - вихованців гуртка «Художня обробка деревини» - Бунеску Максима, Вороніна Вадима, Гудімова Максима, Дяченка Михайла, Жердєва Дениса, Крівцуна Нікіту, Лободу Данила, Свірідкіна Олександра, які під керівництвом Чернякова М.О. створили справжній шедевр - макет палацу Кирила Розумовського. Цей палац особливий, він єдиний в Україні архітектурний витвір Чарльза Камерона, а ще на території палацу Розумовського знімали сцену для мюзиклу «Вечори на хуторі біля Диканьки» - коли Вакулу приймала у своєму палаці імператриця. Дітям і керівнику вдалося відтворити усю неймовірну красу цієї архітектурної споруди у створеному макеті.
Всі вироби виготовлені з деревини та ДВП, є екологічно чистими та безпечними у використанні. Хвала працьовитим умілим рукам наших вихованців і їх керівників!
Хочемо поділитися з вами часточкою рукотворної краси.


08.04.2019

Мабуть, кожен з нас чув крилатий вислів: «Ліси – це легені планети». Ліс пов’язаний з історією, культурою і побутом нашої країни. Ліс – це у значній мірі творіння рук людини, яка вирощує, оберігає та за ним доглядає. Люди, які займаються цією клопіткою справою, звуться лісниками.

Лісник охороняє ліс і ввірене йому майно, здійснює заходи щодо попередження і припинення порушень правил пожежної безпеки, самовільних порубок, сінокосіння, випасу худоби, різних крадіжок, браконьєрства та інших порушень користування лісом і землями, допомагає раціонально використовувати лісові багатства.

Але лісник не лише створює, але й доглядає і слідкує за порядком у лісі. Робота лісника розпочинається з ранньої весни і продовжується цілий рік. Працю його переоцінити важко. Це не просто професія, обов’язок, а ще і покликання. Адже людина такої професії повинна володіти такими якостями, як любов до природи; фізична витривалість; сумлінність; мобільність і готовність до ненормованого робочого дня; винахідливість; сміливість; рішучість.

Тому з метою підвищення рівня усвідомлення дітьми важливості професії лісівника, ролі та значення лісу для забезпечення життя на планеті 29 березня КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради спільно з лісовим господарством ДП «Путивльський агролісгосп» було проведено заочний територіальний етап обласного конкурсу дитячого малюнка та конкурсу на кращий твір з теми «Лісівники плекають ліс». У заході взяли участь 24 дитини. Спільно з представником від лісового господарства ДП «Путивльський агролісгосп» Соловйовою О.О. були визначені переможці: у номінації есе: Гран - прі – Грідіна Анастасія, І місце – Мураєва Любов і Купченко Наталія, ІІІ місце – Тимошенко Єлизавета; у номінації малюнок: І місце – Савостін Іван, ІІ місце – Цибульняк Павло і Андрєєв Матвій, ІІІ місце – Савостіна Софія і Байрамалов Олексій. Щиро вітаємо переможців, на яких чекають грамоти та пам’ятні подарунки.

Висловлюємо щиру подяку директору лісового господарства ДП «Путивльський агролісгосп» Ісаєву І.В. за надану матеріальну допомогу у придбанні подарунків для переможців у конкурсі «Лісівники плекають ліс», а також за допомогу у забезпеченні матеріалами для роботи гуртків. Нехай Ваше підприємство процвітає, а ліси нашого краю тільки ширяться!


04.04.2019

При#мностi сьогоднiшнього дня))))))


29.03.2019

Хто такі герої? Які вони справжні герої? Кого ми можемо назвати героями країни? Герої країни – це перш за все люди, які її захищають. Це мужність, героїзм та самопожертва багатьох воїнів, які відстоюють незалежність своєї Батьківщини. Але героїзм проявляється не тільки у відкритому бою з ворогом, це – крім усього, повсякденна, чесна і професійна робота в умовах постійної смертельної небезпеки.
28 березня 2019 року у м. Суми з метою виховання у дітей та учнівської молоді любові до Батьківщини, готовності до захисту її честі, гідності, суверенітету, шанобливого ставлення до героїчного минулого та сьогодення, в межах обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!» відбулася обласна краєзнавча конференція «Герої сучасності – серед нас». Ця конференція – це своєрідна платформа для вдосконалення знань про історію нашого народу, виховання у дітей та учнівської молоді патріотизму, формування національної ідеї, почуття гордості за наших Героїв - земляків.
До участі в заході долучилися 2 юних краєзнавців КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради Кадуріна Христина і Кагітіна Оксана. Кадуріна Христина разом з іншими вихованцями гуртка «Краєзнавство» під керівництвом Тетяни Дмитрівни Катеніної й Кагітіна Оксана під керівництвом Грідіної Тетяни Леонідівни проводять системну пошуково - дослідницьку краєзнавчу роботу щодо вивчення героїчного шляху наших земляків. На зустріч для спілкування були запрошені Черняков Максим Миколайович та Атрашевський Вадим Іванович - справжні герої сучасності. Черговий раз пересвідчуємось, що справжній патріотизм – це не високопарні слова, не емоційний прояв справедливого гніву та гарні промови про любов до України, а спокійна професійна праця кожного на своєму місці. А подвиг, самопожертва, усвідомлене, осмислене покладання власного життя заради своєї Батьківщини, рідних, друзів – це лише вищий прояв патріотизму в повсякденній ратній праціі. І, нажаль, подвиг завжди потрібен там і тоді, де і коли потрібно перекривати ціною свого життя чиїсь прорахунки, бездарність, а то і просто злочин. Захоплюємось їх мужністю, відвагою та самовідданістю та переконані, що у скрутну годину вони завжди ставатимуть живою стіною між військовою загрозою та мирним людом. Результати пошуково-дослідницької діяльності дівчата презентували під час роботи конференції.
Кожне місто, село, селище повинно знати імена своїх Героїв, які захищають рідну землю та віддають свої життя за мирне небо над нами. Глибока шана їх матерям! Герої серед нас! Вони поряд… можливо, проходять повз, можливо, ми вітаємося з ними щодня, можливо, герой живе в нас! Ми віримо, що пам'ять про людей, які боронили і боронять рідну землю ніколи не вичерпається і збережеться прийдешніми поколіннями.


28.03.2019

28 березня 2019 року в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини» з метою сприяння, виявлення і подальшого розвитку творчо обдарованих дітей і підлітків у галузі декоративно – прикладного мистецтва.
До участі в заході долучилися і вихованки гуртка «Креативне рукоділля» КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради Костиріна Валерія і Грідіна Анастасія, які демонстрували свої вміння в номінації «Народна лялька» вперше. Лялька, як дитяча іграшка і оберіг родини й Роду, як могутній магічний талісман та символ зв’язку між поколіннями, знана в багатьох традиційних культурах земної кулі. В Україні вона відома з незапам’ятних часів і своїми витоками сягає чи не в добу Трипільської цивілізації.
Важливість традиційної ляльки у процесі виховання дитини і формування її світогляду переоцінити важко. З одного боку, гра з лялькою – це важлива складова залучення дитини до пізнання світу і побутового життя. Водночас, лялька за своїм декоративним оформленням та формою служить для дитини найпершим зв’язком із Традицією.
Не дивлячись на те, що гурток працює всього півроку, дівчата показали високий рівень виконавської майстерності і здобули почесне ІІІ місце. Щиро вітаємо вихованок Костиріну Валерію і Грідіну Анастасію з першою перемогою. Дякуємо керівнику гуртка «Креативне рукоділля» Грідіній Тетяні Леонідівні, завдяки відданій праці якої вихованці гуртка займаються улюбленою справою, збереженням і відродженням національних традицій. Бажаємо вам подальших перемог і звершень!


28.03.2019

Вихованці гуртка " Креативне рукоділля" відвідали музей горюнської культури, прийняли участь у цікавому заході " Від глини до глечика" . Дякуємо працівникам музею ца цікаво проведений час.


28.03.2019

Не дивлячись на те, що всі люди знають про потенційні небезпеки і всіляко намагаються їх уникнути – нещасні випадки все ж таки трапляються. Коли трапляється нещасний випадок, час працює проти нас. У таку хвилину розгубитися може кожний: і дорослий, і дитина. А постраждалому треба якнайшвидше надати ефективну допомогу, від якої часто залежить не тільки тривалість та важкість процесу відновлення його здоров’я, а можливо, навіть і життя. Щоб діяти ефективно в таких ситуаціях, потрібно знати, що робити. Тому комунальним закладом позашкільної освіти Новослобідської сільської ради Путивльського району Сумської області «Центр дитячої та юнацької творчості» спільно з Комунальним некомерційним підприємством Новослобідської сільської ради «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» було проведено захід «Домедична допомога» для вихованців КЗ ЦДЮТ Новослобідсьої сільської ради з практичним відпрацюванням навичок.

Захід проходив на базі Юр’ївського і Новослобідського НВК у формі бесіди - вікторини з елементами розповіді з опорою на мультимедійну презентацію з використанням підручних засобів. Не спеціального медичного обладнання, а саме підручних засобів, того, що маємо під рукою щоденно у побуті. Увага приділялася головним принципам домедичної допомоги, тестам на виявлення ознак життя, тому, що треба робити в разі непередбачуваної ситуації, як допомогти іншому/-ій, як уникнути паніки в групі та правильно викликати професійну допомогу, практичному відпрацюванню дій, якщо у людини сталася зупинка серця, відсутнє дихання, до дихальних шляхів потрапив сторонній предмет, при пораненні тощо. Ми говорили про основні правила першої допомоги, діти напрацьовували відповідні навички і навчалися діяти самостійно у критичних ситуаціях. Звісно, вихованці мають необхідний багаж знань щодо цієї теми, адже навчальними програмами передбачено предмет «Основи здоров’я». Але нами була поставлена мета саме здобуття дітьми необхідних компетентностей з цієї теми. Звісно один захід не дасть змогу повністю досягти поставленої мети. Але зрозуміла візуалізація і демонстрація сприяли кращому розумінню та засвоєнню інформації дітьми. Головний лікар Чижик А.М. і фельдшер с. Нова Слобода Барибіна І.В. демонстрували дії, які допоможуть дитині чи дорослій людині до приїзду карети швидкої. Наприкінці вихованцям були роздані буклети «Перша долікарська допомога».

Проводячи захід, ми помітили у дітей щире зацікавлення і бажання відпрацьовувати потрібні навички. Тому працювати у цьому напрямку ми продовжимо і не тільки в умовах приміщення, а і в інших місцях. Також на прохання вчителів було прийняте рішення провести подібний захід і з педагогічними працівниками ЗЗСО Новослобідської сільської ради, адже безпека для дитини – один із головних принципів життя. Для того, щоб організувати безпечне середовище, діти і вчительство мають володіти певними навичками. Одна з них – навичка домедичної допомоги. Більшість наших вихованців нею оволоділи і будуть готові врятувати життя, захистити своє здоров’я та оточуючих людей!

 


15.03.2019

«Родина, рід, які слова святі! Вони потрібні кожному в житті...»
Як не може рости дерево без коріння, так не може жити родина без роду. Кожна цивілізована держава дбає про своє майбутнє. Фундамент цього майбутнього закладається у вихованні її наймолодших громадян - гнучких пагінців, зростання яких залежить від умов, які створюємо ми, дорослі, для їхнього життя, виховання та розвитку. Важливим етапом у цьому розвитку є знайомство з історією свого роду. Немає такого народу чи роду, який би не мав на Дереві Роду своєї гілки, і український народ не виключення. Ми, українці, знаємо, що тільки той, у кого серце чуйне, хто знає, береже минуле і вміє шанувать сучасне – лиш той майбутнє вивершить прекрасне.
Сьогодні 15 березня 2019 року у комунальному закладі позашкільної освіти Новослобідської сільської ради «Центр дитячої та юнацької творчості» у рамках соціально – освітнього національно – патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!», згідно плану роботи КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, з метою підвищення ролі родини в духовному, естетичному та національно – патріотичному вихованні дітей, розвитку народної культури, родинної творчості, спонукання до вивчення історії роду, збереження його традицій, залучення дітей та їх батьків до пошуково – дослідницької роботи відбувся заочний територіальний етап обласного конкурсу сімейних дерев – родоводів «Нехай квітує дерево родинне». У цьому конкурсі прийняли участь 15 вихованців закладу. Дуже приємно, що багато батьків відгукнулися на наше прохання прийняти участь у конкурсі. Усі роботи виконані у довільній техніці, креативні. Просто чудові. Естетично оформлені. Містять відомості про сімейні родоводи, літературно і технічно грамотно оформлені. Переможці конкурсу нагороджені грамотами: Гран – прі – Андрєєв Матвій, гурток «Конструювання та моделювання одягу», керівник гуртка Андрєєва Т.В.;І місце – Свірідкін Роман, Свірідкін Олександр гурток «Дитина і довкілля», керівник Чернякова О.В.; ІІ місце – Гудімова Юлія, гурток «Креативне рукоділля», керівник Грідіна Т.Л.; ІІІ місце – Воронін Вадим, гурток «Туристичний», керівник Черняков М.І.
Хочеться відмітити роботи Савостіної Софії і Савостіна Євгена, Катеніна Богдана, Чабайовського Дмитра і Чабайовського Данила, Щербакова Кирила, Бойка Івана (керівники гуртків Катеніна Т.Д., Савостіна Л.О.), Голуб Наталії, Ткаченко Аліни.
Щиро бажаємо переможцям і учасникам наснаги та подальших перемог! Нехай буйно квітує дерево родинне у кожнiй украiнськiй родинi!


04.03.2019

Масляна – стародавнє слов'янське свято, що символізує проводи зими і очікування весни. І таке свято відбулося у Новослобідській сільській раді 3 березня. «Нумо зиму проводжати, весну-красу зустрічати!» — було чути звідусіль. Масляна, масниці або проводи зими і зустріч весни проходили весело з народними гуляннями і обов’язковим атрибутом свята – дуже смачними ароматними млинцями. Ну, яка ж Масляна без рум’яних, золотистих млинців? З давніх - давен люди вірили та вірять і зараз, що круглий, гарячий млинець — це символ Сонця, яке цієї пори все яскравіше світить в небі, подовжуючи дні.
Млинці і нині є незамінним атрибутом свята. Господині з сіл, які входять до Новослобідської сільської ради, напекли їх з різноманітними начинками та щедро із задоволенням пригощали всіх, хто завітав на свято, разом з іншими стравами на святкових столах, красномовно запрошували гостей до них, та й самі справжні красуні – в національних костюмах.
А почалася Масляна зі святкової вистави, вітального слова голови Новослобідської сільської ради Гаркавенко О.О. з побажанням людям добробуту і щастя, злагоди і миру на весь майбутній рік, концертної програми, яку підготували колективи відділу культури, туризму та культурної спадщини. Артисти виступали перед глядачами просто за задоволення показати свою майстерність. Аматори сцени буквально зривали овації публіки.
Свято і справді виявилося народним і веселим: всі зібралися, щоб повеселитися, порадувати один одного. КЗ ЦДЮТ Новослобідської сільської ради та відділом освіти, молоді та спорту були організовані конкурси, ігри, змагання для всіх бажаючих від наймолодших до найстарших. Присутні змагалися в боях з мішками, набиванні м’яча, більбоу, дартсі, армреслінгу, піднятті гирі тощо. У силових конкурсах, як і в боях з мішками, брали участь одразу три покоління жителів Новослобідської сільської ради! Усім – як переможцям, так і переможеним - були вручені солодкі призи. Усі бажаючі могли пригоститися солодощами: півниками – льодяниками, горішками, грибочками, цукерками, гарячим чаєм, кулішем тощо. Радість в очах і сяючі посмішки на обличчях присутніх були найвищою винагородою для організаторів!
А завершилося свято спаленням солом'яного опудала Зими.
Діти і дорослі щиро раділи і тішилися, сміялися і веселилися. І цей сміх та радість яскраве свідчення того, що присутні отримали позитивні емоції, масу задоволення.
Дякуємо усім, хто завітав на наше свято Масляної. В цей день ми всі були однією великою родиною, яка разом співала, танцювала, куштували млинці, пироги тощо. Свято Масляної в Новослобідській сільській раді відбулось яскраво та весело! Свято вдалося на славу!

 

 

 


01.03.2019

Українську пісню називають солов’їною. Кажуть, що солов’ї навчилися співати в українців. Україна – співучий край. На світі більше немає землі, де пісні лилися б так широко і вільно, де так просторо було б голосу і музиці.

Могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша українська культура збагачується за рахунок родинної історичної спадщини – української пісні. Пісня є наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співучого народу.

Сьогодні 1 березня 2019 року на виконання плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, комунального закладу позашкільної освіти Новослобідської сільської ради «Центр дитячої та юнацької творчості», з метою виявлення та підтримки талановитих дітей та учнівської молоді, широкої пропаганди серед дітей та молоді кращих зразків народної та сучасної української естрадної пісні, пропаганди активних форм дозвілля, відродження, збереження та розвитку пісенного надбання, сприяння розвитку дитячої пісенної творчості, популяризації творів українських композиторів КЗ «ЦДЮТ» Новослобідської сільської ради було організовано і проведено територіальний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» – «Співуча веселка» на базі Князівського НВК. В цьому заході взяли участь 14 учнів Новослобідського, Юр’ївського, Князівського НВК та закладу позашкільної освіти Новослобідської сільської ради. У конкурсі змагалися діти та учнівська молодь у основному рівні виконавської майстерності у чотирьох вікових категоріях: – діти 7-8 років; - діти 9-11 років; - діти 12-14 років; - учнівська молодь 15 – 18 років. Конкурсний репертуар, який представляли конкурсанти, включав пісні про Україну, рідний край, родинну та військово-патріотичну тематику. В кожній пісні відчувалася українська душа, українська вдача, віра, надія й любов.

Учасники конкурсу продемонстрували високий рівень виконавської майстерності, сценічної культури, вміння реалізовувати художній задум твору. Вражало розмаїття українських вишиванок, вишуканих суконь. Члени журі у складі: голови Новослобідської сільської ради Гаркавенко Ольги Олександрівни, начальника відділу освіти, молоді та спорту Чернякової Тетяни Михайлівни, професійного музиканта, викладача музичного мистецтва Путивльського педагогічного коледжу ім. С.В.Руднєва Капіної Тетяни Василівни визначили переможців та учасників конкурсу. Всі учасники конкурсу були нагороджені грамотами: у віковій категорії 7 – 8 років: І місце – Гудімова Анастасія, Новослобідський НВК; ІІ місце – Філіпова Марія, Новослобідський НВК. 9-11 років: І місце – Байрамалов Олексій, Князівський НВК; ІІ місце – Яцина Дар’я, Князівський НВК; ІІІ місце - Сіроштан Розалія, Князівський НВК; за участь – Бороденко Наталія, Новослобідський НВК.12 – 14 років: І місце – Ткачова Євгенія, Князівський НВК; ІІ місце – Ткаченко Аліна, Юр’ївський НВК; ІІІ місце – Кошелева Анастасія, Князівський НВК. 15-17 років: І місце – Примак Катерина, Юр’ївський НВК; ІІ місце – Шаповалова Юлія, Новослобідський НВК; ІІІ місце – Коротка Дар’я, Новослобідський НВК; за участь – Тимошенко Єлизавета, Юр’ївський НВК; Отенко Тетяна – Князівський НВК. Особливо вразили присутніх виступи Байрамалова Олексія, Князівський НВК; Примак Катерини, Юр’ївський НВК; Шаповалової Юлії, Новослобідський НВК.

Особлива вдячність керівникам юних учасників конкурсу (адже за кожним дитячим виступом стоїть кропітка праця педагогів), адміністрації Князівського і Новослобідського НВК, ведучим заходу.

Дзвінкі чарівні голоси наших юних талантів, які лунали зі сцени, - то живий скарб, який ніс радість чи смуток, чаруючи душі присутніх, даючи силу і натхнення, викликаючи найскладніші, найглибші почуття і прагнення всього, що є кращого в людині, що підносить її до вершини людської гідності, до людяності, до творчості. Вони вийшли на сцену, аби довести – Новослобідська сільська рада багата талантами. І нехай щороку поповнюється наша родина новими талантами, збагачується і розширюється! Організатори певні - на цьому конкурсі обов'язково зародилися майбутні українські зірки, адже одне з основних завдань сьогоднішнього конкурсу - це на належному рівні дати можливість дітям, платформу, показати себе, проявити. Дати їм відчути, що вони уже сьогодні займають лідируючі позиції свого рідного краю.

Щиро бажаємо переможцям та учасникам наснаги та подальших перемог!

 

 

 


25.02.2019

Гурток "Краєзнавство".Щасливі діти-цікава гра" Козацьке лото".


11.02.2019

Вихованці гуртка "Природа навколо нас" допомагають пернатим друзям взимку.

 


07.02.2019.

Наші гуртківці через півроку навчились самостійно імпровізувати, із захопленням очікувати результат своєї роботи.Сьогодні ми робили ляльку-мотнаку " Травницю". Дякую моїм діткам за позитивні емоції!!!


10.01.2019.

А в нас сьогодні було свято. Спортивне, сімейне, веселе і тепле. На базі Юр'ївського НВК зустрілися 2 команди батьків і дітей з двох сіл - сусідів (Линове та Юр'єве). А почалось все з запального флешмоба "Зарядка", в якому взяли участь не тільки учасники спортивних змагань, а й вболівальники. Веселі естафети, в яких брали участь команди - сім'ї нікого з присутніх не залишили байдужими. Задоволеня і захоплення заполонили всіх присутніх. Директор та завуч також не залишились осторонь і взяли участь у конкурсі, позмагавшись один з одним. Сьогодні і спортом займалися, і співли, і танцювали, і веселилися, і від душі сміялися. А жартівлива лотерея ще більше додала веселощів. І хоча команді з села Юр'єве зовсім трішки не вистачило балів для перемоги, переможцями можна назвати всіх. Свято вдалося! Хочу подякувати директору Поділько О. і колективу Юр'ївського НВК за допомогу в організації заходу, учасникам - сім'ям, які прийняли участь у змаганнях, суддям і всім присутнім вболівальникам. І нехай девіз сьогоднішнього свята "Наші сім'ї дужі і зі спортом дружні!" стане девізом для життя, адже здорові діти - здорова нація. А як все було, дивіться самі.

 


19.12.2018

Сьогодні свято - День Святого Миколая. Цей день особливий, адже всі чекають на подаруночки і зранку заглядають під подушки. І не тільки діти, а і дорослі. Всім нам хочеться див, хочеться чогось казкового, незвичайного. Але, звісно, найбільше подарунків дітям. Адже саме дитинство - пора, коли в дива віриться найбільше. Та вихованці ЦДЮТ Новослобідської сільської ради напередодні свята вирішили зробити сюрприз працівникам громади. Вихованці гуртків, які працюють на базі Новослобідського НВК, під керівництвом чудового педагога Тетяни Андрєєвої, Аня Колосова з Ельвірою Лободою напекли смачних пряників у формі янголят. Дітки, які відвідують гуртки на базі Линівського НВК, під керівництвом Лілії Савостіної і Тетяни Катеніної виготовили надзвичайно гарних паперових янголят.

Шановні працівники громади, ви працюєте на благо всіх жителів. Від всієї душі вітаємо вас з цим казковим днем - днем Святого Миколая. На ваших обличчях ми сьогодні бачили щирі посмішки.І це для нас найвища винагорода. Наша спільна задумка вдалася. Дива, хоч і маленькі все ж таки бувають, головне - у них вірити!

Дорогі дітки, дорогі мої керівники гуртків, я дуже вдячна вам за працю і допомогу в реалізації нашої спільної задумки!. Шановний Михайло Олексійович. задяки зробленим Вами чудовим формам, пряники вийшли надзвичайно гарної форми, дякую Вам. Тетяно Андрєєва (наш "рушійний механізм"), Тетяно Грідіна, Марино Палієнко, Ліліє Савостіна, Тетяно Катеніна - ви МОЛОДЦІ. Завдяки вам позашкільне життя вирує найцікавішими. найрізноманітнішими формами, дякую вам. Аню і Ельвіро, ваші пряники дуже - дуже смачні і гарні, наші ви гарні господарочки, дякую вам. Вірю, що і в майбутньому все у нас вдасться, адже сміливо, не боючись цього слова, можу сказати, ми - КОМАНДА. Дякую вам ще раз. Зі святом!


 

Вхід для адміністратора