A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

2023(1)

29.12.2023

🇺🇦GENIUS Olimpiad Ukraine🇺🇦💙💛

🔷GENIUS Olimpiad Ukraine - перша у світі ліцензійна Олімпіада Геніїв - найбільший конкурс проектів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів.

✅Цього року до неї долучилися діти з усіх закладів освіти нашої Новослобідської громади.

✔️За підготовані проекти наші діти отримали дипломи лауреатів , а їхні наставники - подяки:

🔷у номінації "Наука": Черненко Катерина і Тверітінова Дар'я, керівник - Сахненко О.П.;

🔷у номінації "Мистецтво": Федорцев Іван, керівник - Мазіна О.В.;

🔷у номінації "Креативне письмо": Цибульняк Павло, керівник - Скворцова С.В.; Купченко Наталка, керівник - Мілько М.В.; Нечаєв Ігор, керівник - Овсянко О.М.; Хахалін Віктор, керівник - Отенко Т.М.

🫶🫶Щиро дякуємо всім учасникам і їх наставникам за участь. Бажаємо отримати запрошення до участі в Національному фіналі Олімпіади геніїв України. Це другий, досить вагомий, крок до перемоги! Віримо в вас! 💙💛💙💛💙💛

29.12.2023

🌈🌈🌈Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))) 🌈🌈🌈❗Підведено підсумки обласного фестивалю мистецтв "Перлини нашої душі", напрям діяльності "Вибійка". Серед переможців є і дитина з нашої Новослобідської громади.

Щиро вітаємо із зайнятим ІІ місцем 🥈Сметаніну Вероніку і її чарівну керівника гуртка Грідіну Т.Л.💐💐💐💐💐

Вперед до нових перемог! Пишаємося вами!!!))))💙💛💙💛💙💛

29.12.2023

🎄🎄"МАЙСТЕР -КЛАСИ"🎄🎄🎄

Нині ми переживаємо непрості часи, але діти залишаються дітьми👨‍👩‍👧‍👦. Зимові канікули – пора відпочинку, свят та дитячих розваг.🔷 А для того, щоб канікули були веселими й корисними, креативні керівники гуртків ЦДЮТ нашої Новослобідської громади Черняков М.О., Банний В.М., Растова М.В., Скворцова С.В. підготували майстер-класи з виготовлення новорічно - різдвяних прикрас та сувенірів🎁🫶.

✅Виготовити поробку зможе кожен: і дитина, і дорослий. ✔️Обирайте, що вам до смаку і вперед за новими враженнями! Виготовляючи новорічні прикраси своїми руками, кожен отримає велике задоволення👍. Тихих і спокійних свят всім! 💙💛💙💛🇺🇦

https://www.facebook.com/100029026969051/videos/316563551221310/

https://www.facebook.com/100041861451210/videos/757042356247177/

https://www.facebook.com/100022134728490/videos/351365430821143/

https://www.facebook.com/100039151150566/videos/3311272605841983/

29.12.2023

🇺🇦💙💛"МОЯ БАТЬКІВЩИНА -

УКРАЇНА"🇺🇦💙💛

✅У грудні 2023 року підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді "Моя Батьківщина - Україна"🫶. Даний захід було проведено з метою вдосконалення патріотичного та громадського виховання підростаючого покоління на традиціях і звичаях українського народу. Члени обласного журі відзначили найбільш вдалі за обраною тематикою та глибиною її розкриття роботи, серед яких і робота "Ремесла рідного села. Лозоплетіння." наших дітей - учнів Мазівської гімназії.

💐💐💐Щиро вітаємо лауреатів обласного етапу з Мазівської гімназії: Черненко Катерину, Тверітінову Дар'ю, Нікітчука Дениса, Федорцева Івана і їхню надзвичайну неперевершену наставницю, під керівництвом якої була здійснена ця робота, Сахненко Оксану Петрівну.

🔷✨ Бажаємо не спинятися на досягнутому,подальштх перемог і звершень!

29.12.2023

🇺🇦🇺🇦"ГЕРОЇ СУЧАСНОСТІ -

СЕРЕД НАС"🇺🇦🇺🇦

У грудні 2023 року було проведено обласну краєзнавчу конференцію учнівської молоді "Герої сучасності серед нас".

✔️До участі у заході обласного рівня долучилися учасники з нашої Новослобідської громади, а саме: Черненко Катерина, Федорцев Іван – учні Мазівської гімназії, Риндич Марія – учениця Юр'ївської гімназії. Усі діти отримали сертифікати ОЦПО та РТМ. Щиро дякуємо юним краєзнавцям та їхнім наставникам Сахненко О.П., Суворову Ю.В., бажаємо подальших успіхів у пошуковій роботі!💙💛💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

27.12.2023

💙"УКРАЇНСЬКИЙ СУВЕНІР"💛

🫶💙💛З метою виховання любові та інтересу до народної творчості, народного мистецтва; стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням традиційних народних матеріалів і технік, співпраці і обміну досвідом між осередками дитячої творчості 27 грудня 2023 року проведено територіальний етап Всеукраїнської заочної виставки – конкурсу «Український сувенір». ✅На розгляд членів журі було представлено 16 робіт, які підготували вихованці ЦДЮТ Новослобідської сільської ради та учні Князівської і Мазівської гімназій.

✔️ Згідно з Положенням про конкурс на розгляд членів журі було представлено конкурсні роботи учасників за двома віковими категоріями: І – діти 6-11 років, ІІ – підлітки 12-16 років у таких номінаціях: народна іграшка, художні вироби з рослинного матеріалу, кераміка, сувенір, різдвяний янгол.

✅При оцінюванні робіт враховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, практичне значення, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення.

✔️ На підставі висновків членів журі територіального етапу виставки - конкурсу переможців визначено. Щиро вітаємо💐💐💐:

🔷У номінації «народна іграшка»: у ІІ віковій категорії – підлітки 12 – 16 років:

з І місцем🥇 – Перфільєву Марію, робота «Дівчина», вихованку гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.;

🥇 Костиріну Валерію, робота «Українці», вихованку гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.;

з ІІ місцем 🥈 - Мазіна Олега, робота «Лялька-мотанка», вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Мазіна О.В.

🔷У номінації «сувенір»: у І віковій категорії – діти 6 - 11 років:

з І місцем🥇 – Кривулю Дмитра, робота «Браслети», учня Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Биваліна В.О.

з ІІ місцем 🥈 – Голибіну Софію, робота «Оберіг для воїна», вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Растова М.В.;

з ІІІ місцем 🥉 – Тверітінову Альону, робота «Дерево життя», вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Мазіна О.В.

🔷У номінації «сувенір»: у ІІ віковій категорії – підлітки 12 - 16 років:

з І місцем 🥇– Гудімова Максима, робота «Булава», вихованця гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.;

🥇Цибульняка Михайла, робота «Булава», вихованця гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Банний В.М.;

🥇 Перфільєву Марію, робота «Пара: Семен та Одара», вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Грідіна Т.Л.

🔷У номінації «Різдвяний янгол»: у ІІ віковій категорії – діти 12 – 16 років:

з І місцем🥇 – Вороніна Вадима, робота «Янгол – охоронець», вихованця гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.;

з ІІ місцем 🥈– Шаповалову Вікторію, робота «Оберіг», ученицю Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Шаматріна Л.П.

🔷У номінації «Художні вироби з рослинного матеріалу»: у ІІ віковій категорії – підлітки 12 - 16 років:

з ІІІ місцем 🥉– Чабайовського Дмитра, робота «Дідух», учня Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Шаматріна Л.П.

✅На обласний етап Всеукраїнської заочної виставки – конкурсу «Український сувенір» будуть направлені роботи: у номінації «народна іграшка»: у І віковій категорії – підлітки 12-16 років: «Українці» Костиріної Валерії, «Дівчина» Перфільєвої Марії; у номінації «Сувенір»: у І віковій категорії – діти 6-11 років: «Браслет» Кривулі Дмитра; у номінації «сувенір»: у ІІ віковій категорії – підлітки 12 - 16 років: "Булава" Цибульняка Михайла та «Булава» Гудімова Максима, «Пара: Семен та Одара» Перфільєвої Марії; у номінації «різдвяний янгол»: у ІІ віковій категорії – підлітки 12-16 років: «Янгол - Охоронець» Вороніна Вадима.

🫶Щиро дякуємо всім учасникам за участь. Бажаємо переможцям перемоги на наступних етапах конкурсу! 🫶

💛💙А взагалі слова тут зайві, щороку наші діти під керівництвом надзвичайних педагогів з освітянської родини нашої Новослобідської громади створюють справжні шедеври! Подивіться і помилуйтеся!💙💛

22.12.2023

#благодійнийфестивальДобрихСправ_Діти_дітям

🫸🫷Милосердя і бажання допомогти тим, хто цього потребує, вміння не залишатися осторонь чужої біди попри власні труднощі життя - це людські риси дуже цінні🫶. І вони є у наших мешканців👍👍.

🔷З 4 по 24 грудня 2023 року на території Сумщини проходить Обласний благодійний фестиваль добрих справ "Діти-дітям". ✅Здобувачі освіти разом з батьками і працівниками Новослобідського ліцею провели благодійну акцію по збору коштів для маленьких пацієнтів👼👼👼 Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, гематологічного відділення.

До акції також долучилися: настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці с.Нова Слобода- ієрей Олександр, прихожани й усі небайдужі жителі села Нова Слобода.

🔷На зібрані кошти була куплена побутова техніка у відділення для загального користування. Організацією і проведенням акції займалася Оксана Зюзько.

Бажаємо діткам та їхнім батькам сил у боротьбі з хворобами, скорішого одужання і миру!

А всім, хто не залишився осторонь- велике спасибі за допомогу, підтримку і доброту!🫶 Нехай ваше добро повертається до вас сторицею. 💙💛

22.12.2023

❄️❄️❄️З настанням зими кожен з нас чекає на диво. Звісно, що зараз усім нам хочеться одного- єдиного дива, у всіх у нас одне-єдине бажання на всіх - це закінчення війни, щоб небо над нашою Україною знову стало мирним🕊️, щоб усі Захисники і Захисниці повернулися додому живими💛💙, щоб кожен, хто змушений був залишити рідну домівку зміг повернутися у найкраще місце на землі - додому.

🔷Навряд чи сьогодні хтось має святковий безтурботний настрій і прагне свята з розмахом. Але діти є діти👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👦, вони ще вірять у дива, особливо найменші👼, і завдання дорослих - зробити дитинство наших дітей максимально щасливим, розрадити, розвеселити дітвору, особливо сьогодні.

🔷З цією метою у деяких закладах освіти нашої Новослобідської громади пройшли святкові новорічні заходи для дітей. Звісно, не обійшлося без казкових персонажів, ігр, розваг, майстер- класів, пісень і танків. Прихід Пса Патрона 🐶 і Зайчика 🐰викликали у дітей шквал позитивних емоцій! Родзинкою сьогоднішніх свят став дідух🌾🌾🌾.

🔷Педагогічним працівникам вдалося створити дітям гарний настрій, поринути разом у казкову атмосферу радості і щастя, забути, нехай і ненадовго, що у країні війна. Кожна дитинка сьогодні разом з гарним настроєм отримала обов'язковий атрибут новорічного свята - солодкий подарунок🎁.

😔Нажаль, зі зрозумілих для всіх причин, не у всіх закладах освіти нашої Новослобідської громади за нинішніх умов можливі організація і проведення таких свят, адже безпека понад усе. Але це не привід "вішати носики"😉. ✅Кожна дитина, котра не була присутня сьогодні на новорічних урочистостях, обов'язково отримає вітання вдома (за місцем проживання) разом з солодким подарунком🎁!

🔷Щиро дякуємо за організацію свят працівникам закладів освіти.

🔷Щиро дякуємо нашим Захисникам і Захисницям за можливість проведення таких свят💙💛🇺🇦.

🌈Усі ми сподіваємось, що наступний рік буде кращим за попередній. Хай ці святкові дні та й увесь наступний рік принесуть кожній українській родині й Україні мир, злагоду, добробут,щастя й любов!🇺🇦💙💛

20.12.2023.

💙💛Вже доброю кількарічною традицією у нашій Новослобідській громаді стало вітання працівників структурних підрозділів Новослобідської ТГ з різдвяно- новорічними святами. 🔷Вихованці ЦДЮТ Новослобідської сільської ради під керівництвом найкреативніших педагогів виготовляли різні поробки, сувеніри до свят власними руками💝🎁. І сьогодні дорослим була подарована краплинка радості і дитячого тепла, адже ці люди працюють для усіх жителів, на благо усієї громади. Сьогодні було проведено чарівну лотерею 🏳️‍⚧️ і кожен дорослий отримав сувенір до свята🎁. Усі поробки, виготовлені дітьми під наставництвом керівників гуртків, дуже гарні, справжні шедеври!

🔷Шановні працівники громади, ви працюєте на благо всіх жителів і громади в цілому. На ваших обличчях сьогодні сяяли щирі посмішки.І це для нас найвища винагорода. Дива, навіть у найтяжчі і найскладніші часи, хоч і маленькі, все ж таки бувають, головне - у них вірити!

🔷Дорогі дітки, дорогі мої керівники гуртків, я дуже вдячна вам за працю і допомогу в реалізації нашої спільної задумки! Завдяки вам позашкільне життя вирує найцікавішими, найрізноманітнішими формами, дякую вам. Вірю, що і в майбутньому все у нас вдасться, адже ми - КОМАНДА🤝🤝🤝. Дякую вам ще раз!💙💛🫶

20.12.2023.

🇺🇦💙✅З метою залучення молоді до дослідження боротьби українського народу у відстоюванні незалежності та соборності України в ХХІ ст., включно з Помаранчевою революцією 2004 р., Революцією Гідності 2013 – 2014 рр. та російсько – українською війною 2014 – 2023 рр., 20 грудня 2023 року у ЦДЮТ Новослобідської сільської ради проходив територіальний етап Всеукраїнського конкурсу історичних есе «Герої в боротьбі за Незалежність України: дослідження національної ідентичності в суспільних трансформаціях поч. ХХІ ст.» ім. Романа Ратушного».

✅У конкурсі взяли участь 4 учасники, які представили 4 роботи, закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради, а саме: Мазівської, Князівської, Юр’ївської гімназій Новослобідської сільської ради.

🖊️🖊️ Згідно з Умовами проведення територіального етапу до участі у конкурсі долучилися здобувачі освіти 7-9 класів. Есе, подані на конкурс, оригінальні, ніде раніше не публікувалися, написані українською мовою.

🔷При оцінюванні робіт враховувались лаконічність викладу матеріалу; обґрунтованість та достовірність наведених фактів; аргументованість та переконливість авторської позиції; оригінальність тексту та самостійність проведеного автором дослідження; використання та активне залучення спогадів та інтерв’ю учасників історичних подій, записаних автором есе, супроводжених світлинами з особистих архівів героїв есе; яскравість та виразність роботи; оригінальність задуму; рівень майстерності; пізнавальне та виховне значення роботи; власна творча неповторність; ступінь емоційного впливу; відповідність темі номінації і загальній ідеї конкурсу.

🌈💐 На підставі висновків членів журі за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо💐🌈:

з І місцем 🥇– Черненко Катерину, робота «Прагнення до свободи», ученицю Мазівської гімназії, вчитель Бринзей Т.Л.;

🥇Цибульняка Павла, робота «Боротьба за волю, незалежність Украни», учня Юр’ївської гімназії, вчитель Скворцова С.В.;

🥇Цибульняка Михайла, робота «Моя Україна», учня Юр’ївської гімназії, вчитель Скворцова С.В.;

з ІІІ місцем🥉 – Стрижак Христину, робота «Героїзм Украни: від революцій до війни», ученицю Князівської гімназії, вчитель Отенко Т.М.

✅На наступний етап конкурсу будуть направлені роботи всіх учасників. Бажаємо кожному учаснику перемоги на наступному етапі конкурсу!

18.12.2023.

🌈🌈🌈Наші діти надзвичайно

талановиті.🌈🌈🌈

🖊️🖊️🖊️Публікуємо поетичні твори екологічного спрямування🕊️ дітей-учасників "Олімпіади геніїв- 2023" з нашої Новослобідської громади. Прочитайте, можна залишити відгук - враження щодо вірша під фотографією!🖊️🖊️💙💛

18.12.2023

‼️Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!‼️

🔷Підведено підсумки ІІ Відкритого Всеукраїнського творчого інклюзивного фестивалю «Натхнення без кордонів» (заочний/онлайн формат).

✅Участь у фестивалі взяли понад 600 учасників – діти та молодь з Волинської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Черкаської областей. Участь у фестивалі взяли і діти з нашої місцевості.

🫶Учасниці з нашої Новослобідської громади сестрички Кривенко Сніжана і Любов, учениці Мазівської гімназії, у жанрі «Народний вокал» у середній віковій категорії зайняли ІІІ місце🥉.

💐💐Щиро вітаємо наших талановитих дівчат та їхню креативну наставницю, Вчителя з великої літери - Биваліну В.А.! Бажаємо не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень!💙💛Пишаємося вами і радіємо перемозі!🤝👍💐

15.12.2023.

🇺🇦GENIUS Olimpiad Ukraine🇺🇦💙💛

🔷GENIUS Olimpiad Ukraine - перша у світі ліцензійна Олімпіада Геніїв - найбільший конкурс проектів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів.

✅Цього року до неї долучилися діти з усіх закладів освіти нашої Новослобідської громади. ✔️Проекти були підготовані дітьми під керівництвом наставників у таких номінаціях: наука, креативне письмо( вірші), мистецтво. Цьогоріч взяли участь 7 здобувачів освіти:

🔷у номінації "Наука": Черненко Катерина і Тверітінова Дар'я, керівник - Сахненко О.П.;

🔷у номінації "Мистецтво": Федорцев Іван, керівник - Мазіна О.В.;

🔷у номінації "Креативне письмо": Цибульняк Павло, керівник - Скворцова С.В.; Купченко Наталка, керівник - Мілько М.В.; Нечаєв Ігор, керівник - Овсянко О.М.; Хахалін Віктор, керівник - Отенко Т.М.

🫶🫶Щиро дякуємо всім учасникам і їх наставникам за участь. Бажаємо отримати запрошення до участі в Національному фіналі Олімпіади геніїв України. Це ще не перемога, але величезний крок до неї! Віримо в вас! 💙💛💙💛💙💛

06.12.2023

💙💛Наші шановні захисники!🇺🇦

6 грудня, день ЗСУ. Абревіатура, яка давно стала кісткою в горлі ворога, стала бойовим кличем і молитвою. Нехай вас береже не тільки Миколай Чудотворець, а і всі святі. У вас вірять. Вас чекають. І підтримують, незалежно від віку, статі і віросповідання. Прийміть найщирішу подяку - і бережіть себе🇺🇦💙💛.

Пісня від керівника гуртка "Веселі дзвіночки" Мілька Максима.

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/325667323602311?idorvanity=590727811428728

06.12.2023

День Збройних сил України - одне з найважливіших свят українців, адже ЗСУ є нашою опорою і надією. День Збройних сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю і пошаною, але від 24 лютого 2022 року і по сьогоднішній день під час повномасштабної війни його важливість зросла ще більше. ЗСУ - це броня України, наша опора і захист, наша надія і сподівання. Найкращі сини і доньки України стоять на обороні рідної землі.

Діти нашої Новослобідської громади під керівництвом керівників гуртків, вчителів виготовили обереги і малюнки, які були передані нашим воїнам. Вихованці креативно, завзято та з захопленням працювали над створенням оберегів і малюнків, щоб подарувати нашим мужнім Захисникам і Захисницям краплинку любові і тепла, висловити свою вдячність і повагу.

Щиро вітаємо всіх військовослужбовців України, нехай Янгол - Охоронець своїми крилами захищає кожного з вас і боронить від ворожих куль і снарядів.

Слава ЗСУ!💙💛💙💛

05.12.2023

Початок зими завжди несе в собі сподівання на диво, казку, надію, що війна скоро закінчиться і настане мир. Усі з нетерпінням чекають подарунки. І не тільки діти. З метою виховання патріотів, громадян правової, демократичної держави, сприяння духовно – моральному та естетичному вихованню підростаючого покоління, 5 грудня було проведено територіальний етап Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Військові обереги від Святого Миколая» (дистанційний формат).

У територіальному етапі фестивалю взяли участь 94 учасників, які представили 136 робіт.

У територіальному етапі фестивалю мистецтв узяли участь здобувачі освіти Новослобідського ліцею, Князівської, Юр'ївської та Мазівської гімназій, вихованці гуртків ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

Згідно з умовами проведення на розгляд членів журі було представлено роботи учасників від 6 до 18 років.

Надані учасниками роботи характеризуються високим художнім рівнем та технікою виконання, композиційною досконалістю, відповідають регіональним традиціям. У більшості робіт яскраво простежується ідея та композиційне і колірне рішення, оригінальність композиційного рішення, висвітлено тематику, рівень володіння технікою виконання.

Щиро дякуємо усім учасникам за участь. Знаємо, що у кожен оберіг дитяче сердечко старанно вклало власну любов і піклування. Нехай Янгол - Охоронець охороняє кожного Захисника і Захисницю! 🇺🇦💙💛🇺🇦

Подивіться, які чудові роботи вийшли, справжні шедеври!

#волонтерсвятогомиколая

01.12.2023

 

‼️«МИ ПРОТИ СНІДУ, МИ – ЗА

ЖИТТЯ!»‼️

✅Сьогодні, 1 грудня, для здобувачів освіти 7-11 класів ЗЗСО Новослобідської сільської ради, у режимі онлайн відбувся відкритий захід до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом "Ми проти СНІДУ, ми – за життя!", підготований спільно 🤝 працівниками ЦДЮТ Новослобідської сільської ради Ольгою Качур🖊️ та КНП АЗПСМ Новослобідської сільської ради Оксаною Костишиною💉.

🔷Мета заходу: поглибити знання про СНІД; ознайомити із шляхами зараження ВІЛ-інфекцією; забезпечити інформацією, яка допоможе приймати обмірковані рішення щодо самозахисту від СНІДу; сприяти розвитку потреби робити відповідні висновки; сприяти розповсюдженню інформації про СНІД серед населення; формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ; виховувати прагнення до здорового способу життя.

Гаслом сьогоднішнього заходу стали слова: «Хто попереджений – той захищений». Цікава форма проведення активізувала присутніх здобувачів освіти. Інформування про таємниці вірусу імунодефіциту людини, шляхи та фактори передачі, правила уникнення ризику захворювання чергувалось з жвавим обговоренням прикладів життєвих ситуацій молодих людей, міфів про СНІД, вікториною, хвилинками – цікавинками.

☝️Шляхом опитування діти продемонстрували свої знання щодо ВІЛ/СНІДу, кількості хворих в Україні, яка сягнула 1,63% всього дорослого населення країни і це офіційна статистика. ✔️Здобувачі освіти дійшли висновку, що правильний вибір у житті можуть зробити ті, хто здатний формувати вміння і навички заради власної безпеки та збереження власного здоров’я.

✨Зрозуміло одне, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім’ю, ризик заразитися ВІЛ стає мінімальним.

Одним із способів боротьби зі СНІДом є тестування💉! Тест можна пройти у свого сімейного лікаря або педіатра. Тестування на ВІЛ не передбачає жодних попередніх приготувань.

💙💛Будьте здорові!💙💛💙💛

30.11.2023

🇺🇦🇺🇦"ГЕРОЇ СУЧАСНОСТІ - СЕРЕД НАС"🇺🇦🇺🇦

🔺24 лютого 2023 року – день початку російського повномасштабного вторгнення в Україну. День, який ніколи не забудуть сучасні українці. 24 лютого 2022 року назавжди розділило наше життя на до і після. Ця війна змінила кожного,зняла маски і показала істинні обличчя і внутрішній світ. Істинне одне: українці не зламались, не відступили, не скорилися🤝🤝🤝. І все це завдяки нашим Захисникам і Захисницям🫶. А вони справжні Герої, ГЕРОЇ СУЧАСНОСТІ СЕРЕД НАС.

✔️30 листопада 2023 року було проведено територіальну краєзнавчу відеоконференцію «Герої сучасності серед нас» у режимі онлайн. Ця конференція є майданчиком для вдосконалення знань про історію нашого народу, виховання у дітей та учнівської молоді патріотизму, формування національної ідеї, почуття гордості за наших земляків. До участі у заході долучилися учасники від усіх закладів освіти Новослобідської сільської ради. До відеоконференції приєдналися військовослужбовці ЗСУ Сергій Н. та Микола Л., які зі зброєю в руках боронили нашу Україну🇺🇦🇺🇦🇺🇦 у найгарячіших точках. 🔷Військовослужбовці розповіли про початок війни, мотивацію служби, проблеми, "стартовий пакет" навичок для тих, хто хоче служити, мрії і сни, життя до війни, важелі вливу на внутрішні травми тощо. Бесіда була атмосферною, душевною, емоційною з щемкими моментами, які зайшли у найпотаємніші куточки душі, до самого серця.

✅Після спілкування учасники ознайомили присутніх зі своїми роботами. Згідно з умовами проведення було представлено дві пошукові роботи у друкованому вигляді та електронних носіях. Обидві роботи заслуговують на увагу. Учнівська молодь громади проводить системну пошукову роботу щодо вивчення героїчного поступу наших земляків, справжніх героїв сучасності. Усі розуміють, що наразі ми не можемо називати імена героїв з пошукових робіт, виставляти матеріали з їхніми фотографіями. За підготовані пошукові роботи учасники отримають дипломи, а саме: Черненко Катерина, Федорцев Іван – учні Мазівської гімназії, Риндич Марія – учениця Юр'ївської гімназії. Щиро дякуємо юним краєзнавцям та їхнім наставникам Сахненко О.П., Суворову Ю.В., бажаємо подальших успіхів у пошуковій роботі!

🕯️Під час конференції хвилиною мовчання вшанували пам'ять кожного, хто загинув за Батьківщину🕯️.

Наприкінці заходу гостям зустрічі були вручені обереги, які діти на гуртках виготовили власноруч з любов'ю, вклавши у кожен часточку своєї ніжності, турботи і подяки. Щиро дякуємо військовослужбовцям Сергію Н. і Миколі Л. за змістовну цікаву емоційну зустріч.

Нехай Янгол - Охоронець захищає кожного українця, нехай кожен Захисник України повернеться додому живими, низький вам уклін і щира подяка! Слава Україні!💙💛💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

28.11.2023

‼️НАЙСТАРШИЙ НОСІЙ ДАВНЬОЇ

ПІСЕННОЇ ТРАДИЦІЇ ГОРЮНІВ -

ЛУКЕР'Я АНДРІЇВНА

КОШЕЛЄВА‼️

🎶Згадаємо ж давайте у цю мить,

Що українці – це народ співучий. Ніщо не може нашу пісню зупинить,

Наповним піснею наш край квітучий... (О. Лобова) 🎶🎶Новослобідський край із самого початку його заселення був зоною етнокультурних контактів. Тільки за останнє тисячоліття землі перебували у складі Київської Русі, Золотої Орди, Великого князівства Литовського, Російської імперії. У результаті цього відбувалася взаємодія антропологічного, мовного, культурного характерів, що додало тутешньому населенню яскраву самобутність. А ще на території нашої Новослобідської громади жили горюни.

☝️ Горюни – маловідома унікальна етнічна група, що дивом збереглася на Сумщині. Ареал їх розселення – села Конотопського району – Линове, Нова Слобода, Калищі (нині у складі с. Н. Слобода), Бруски, Бувалине, Бунякине, Руднєве (раніше – Берюх), а також Нові та Старі Вирки Білопільського району. 🔷Загадкове походження, яскраві мовні, побутові відмінності, самобутні пісенні традиції вирізняють горюнів серед мешканців навколишніх сіл.

‼️Увагу науковців горюнська культура привернула ще наприкінці XIX століття. Однак і досі горюни залишаються загадкою❓.

🎶Пісня супроводжувала горюнів усе життя. Значну кількість пісень можна віднести до жанру ліричних, сімейно-побутових і жартівливих. Основні мотиви: закоханість, переживання розлуки, туга і сум за коханою людиною, родинні взаємини, становище невістки у чужій родині, розчарування жінки в її надіях на подружнє життя.

🗨️💬 Мова горюнів-унікальне лінгвістичне явище, в якій закінчення прикметників у родовому відмінку однини -ага, -іга (добрага, прєжніга) вимовляються як у сіверян. До речі, і нині населення горюнських сіл вживає слова, значення яких незрозуміле для оточуючих.

✔️У рамках обласної просвітницько – краєзнавчої акції «Мій рідний край» здобувачі освіти Новослобідського ліцею Філіпова Тетяна, Петьоріна Евеліна, Максименко Михайло під керівництвом чудового педагога Сахненко Оксани Петрівни підготували дослідницький матеріал про народну «співунью» Новослобідської громади горюнку Лукер’ю Андріївну Кошелєву.

‼️Найстарший носій давньої пісенної традиції горюнів – Лукер'я Андріївна Кошелєва (уроджена Толстошеєва), дочка знаменитої лінівської «співуньї» Марфи Арефіївни (або Оріхівни по-сільському), творця ансамблю автентичних народних виконавців – майстрів. Народилася вона 26 грудня 1924 року. Батька Лукер'ї невдовзі репресували за доносом. У 1933 році почали створюватися колгоспи. Мешканців села, хто до колгоспу не хотів іти, проганяли з хат. Лукер’я і її матір залишилися без хати. У 14 років Лукер'я пішла на торфорозробки на болото, щоб допомогти мамі. Під час війни дівчину вислали на Донбас, працювала там у шахті. З першої ж нагоди Лукер'я Андріївна повернулася до рідного села. Після війни вийшла заміж, народила дочку та сина, овдовіла. Син Лукер'ї помер, дочка та онук живуть у Сімферополі. На даний час Лукер’я Андріївна проживає з донькою.

🔷Багато років Лукер'я Андріївна регентствовала у рідному Лінівському храмі та співала в ансамблі, створеному її матір'ю. Цей унікальний колектив ще років тридцять тому вражав уяву столичних фольклористів. Усі учасниці ансамблю були приблизно ровесницями, дореволюційними роками народження. Лукер'я Андріївна – наймолодша – була на той час трохи боязкою та сором'язливою ученицею своєї матері.

🔷 Гідно представляв пісенну традицію етнічної групи горюнів колектив із села Линове, починаючи з 1979 року. Став лауреатом обласного огляду художньої творчості. Свій самобутній спів у ті роки дарували слухачам визнані знавці місцевого пісенного стилю М. А. Толстошеєва, Ф. А. Подшивайлова, М. П. Самохіна, Л. А. Кошелєва, М. А. Афанасьєва, А. Н. Самохіна та інші. Справжньою душею колективу була Марфа Арефьєвна Толстошеєва-мама Лукер’ї. 🔷Чудовий голос, пам'ять, в якій збереглися десятки старовинних пісень, невичерпна енергія - ось деякі риси цієї талановитої народної виконавиці.

✨Неперевершеною зіркою горюнської пісні є і досі дочка Марфи Арефьєвни – Лукерія Андріївна Кошелєва. Вона, розмінявши десятий десяток‼️, зачаровує своїм співом шанувальників самобутнього народного мистецтва. У пенсійному віці у неї відкрився неймовірно сильний, глибокий голос, рідкісний артистичний дар. Приблизно у 80 років розпочалася активна гастрольна діяльність, виступи перед аудиторією.

✅Лукер'я Андріївна їздила з гастролями до Сум, Полтави, Харкова, Одеси, Києва. У 2009 році в культурному центрі «Клуб АРТ'ЕРІА» народився фольклорно-авангардний проєкт «Лукер'я та діти», куди входило близько 30 музикантів. Серед них Данило Денисов – київський акордеоніст, рекордсмен України з гри на електронному акордеоні та другий у світі.

🗨️💬2 травня 2015 року Лукер'я Андріївна відкривала півфінал другого прямого ефіру на шоу телеканалу СТБ «Україна має талант». Виступи Лукер'ї Кошельової глядачі у залі вітали стоячи. І хоча 92-річна співачка з Сумської області не пройшла у фінал, вона заслужила на повагу і славу. Нині горюнські фольклорні шедеври лунають з найбільших та найпрестижніших сцен нашої країни☝️.

🛖 Родзинкою Новослобідської громади є етнографічний музей горюнської культури, який було відкрито двадцять восьмого вересня 2017 року в селі Нова Слобода. Музей - садиба презентує унікальну культуру горюнів – невеликої етнічної групи, що мешкає на території Новослобідської громади. На думку дослідників – це автохтонне давньослов’янське населення, яке зберегло самобутню культуру, мову та архаїчні риси в побуті. Музейна експозиція відтворює садибу горюнів кінця XIX – початку XX століть.

🛖У інтер’єрі хати представлено меблі, різноманітні предмети побуту, одяг тощо. У господарських будівлях – сараї, клуні, вітряку – експонуються знаряддя праці, інший сільськогосподарський реманент. Крім цього, на горюнському подвір’ї можна побачити колодязь-журавель та рідкісний різновид погріба – шийну яму. У музеї проводяться екскурсії та звучать пісні горюнською мовою. ✅Побувати в музеї варто відвідувачам різного віку: як дошкільнятам, учням та студентам, так і дорослим. У музейній експозиції можна не тільки побачити багато цікавого, але й почути справжню говірку та спів горюнів.

✅Важливо, щоб люди знали, шанували й зберігали традиційну культуру пращурів. Нині ж головне-зберегти ту унікальну історико-культурну спадщину, яка залишилася нам від попередніх представників цієї самобутньої етнічної групи!🇺🇦💙💛

27.11.2023.

‼️МАЙСТРИНЯ ТЕТЯНА ГРІДІНА

🎁У наш час на прилавках магазинів можна побачити велику кількість різних іграшок🧸🐩🔫: дешевих, дорогих, ексклюзивних, які затінили народну. Але фабричні іграшки не несуть тепла душі своїх творців🫶.

Здавна в кожній українській🇺🇦 родині була лялька-мотанка, яка виконувала роль оберегу, була символом мудрості, берегинею роду, символом звʼязку між поколіннями. Цікавим є те, що всі елементи одягу ляльки є оберегами💙: спідниця символізує землю; сорочка позначає три часи – минулий, теперішній, майбутній; вишиванка та намисто уособлюють достаток; головний убір – очіпок, стрічка, хустка – символізує зв’язок з небом.

✅Наша Новослобідська громада завжди славилась своїми умільцями. Але часто так буває, що ми мало знаємо про людей, які живуть поруч, особливо про їх хобі та уподобання. Дослідницька група здобувачів освіти Мазівської гімназії під керівництвом креативного вчителя історії Сахненко Оксани Петрівни в рамках територіального етапу обласної просвітницько – краєзнавчої акції «Мій рідний край» зібрали цікавий матеріал про людину, для якої лялька-мотанка стала невід’ємною частиною життя, яка власне створює її. Цю людину з гордістю можна назвати майстринею. В її руках звичайнісінький клаптик тканини перетворюється на шедевр, а нитками вона, ніби зв'язує далеке минуле з сьогоденням. Цій професії навчитися майже неможливо, потрібно відчувати кожну лялечку, вкласти в неї свою душу. Мова йде про майстриню-випускницю Мазівської гімназії - Грідіну Тетяну Леонідівну!

‼️Грідіна (Агілова) Тетяна Леонідівна ‼️народилася 7 березня 1982 року в м. Путивль. Батьки - Агілова Надія Іванівна та Агілов Леонід Іванович все життя працювали в меліорації. Мама - бухгалтер, батько — тракторист. З 1988 року майстриня навчалася у Мазівській загальноосвітній школі, яку закінчила у 1997 році. Після закінчення 9 класів вступила до Путивльського педагогічного коледжу ім. С.В. Руднєва. Під час навчання захопливо вивчала такі предмети, як: “Художня діяльність”, “Трудове мистецтво”. У 2001 році закінчила коледж і отримала спеціальність “Вихователь в дошкільному закладі. Керівник образотворчої діяльності в закладах освіти”. 2001-2005 роки - навчання у Глухівському Державному педагогічному університеті за спеціальністю “Дошкільне виховання. Практична психологія”. З вересня 2006 року прийнята на роботу вихователем дошкільної групи до Новослобідського НВК (нині ліцею), де і досі працює.

✔️ За словами майстрині, головну роль у творчій діяльності відіграла пропозиція очолити гурток “Креативне рукоділля” ЦДЮТ Новослобідської сільської ради. З 2018 року і досі Тетяна Леонідівна є його керівником.

“Саме любов до шиття передала мені моя бабуся — Бикова Тетяна Філімонівна», — згадує Тетяна Леонідівна. Швейна машинка, яка дісталася від бабусі стала помічником початку особистої справи. З настанням карантину, всі перейшли на дистанційне навчання. Тетяна Леонідівна разом зі своєю донькою Анастасією, ученицею Новослобідського ліцею почали створювати обереги для дому та подарунки для близьких. Пізніше з’явилися замовлення від друзів і знайомих. Важлива роль належить і чоловіку — Грідіну Петру Олексійовичу, який завжди був і залишається спонсором, водієм, критиком і просто підтримкою майстрині🫶.

На сьогоднішній день Тетяна Леонідівна має невеличку справу по виготовленню текстильних інтер’єрних ляльок. Роботи майстрині занесені до Міжнародного каталогу українських майстринь. 15 ляльок беруть участь у міжнародній виставці у Франції. Одна з ляльок є переможицею Всеукраїнського конкурсу “Терени Свободи” і знаходиться у виставковій залі Київського національного музею культури і мистецтв🇺🇦🇺🇦🇺🇦.

✅А ще майстриня робить чудових скандинавських гномів та інтер'єрних ляльок👍👍👍.

Мабуть, немає такого українця, якого не зачепила б війна. З початку повномасштабного вторгнення Грідіна Тетяна Леонідівна надає своїх ляльок для розіграшів на збори для потреб ЗСУ, майстриня постійно допомагає українській армії і наближає перемогу🇺🇦💙💛.

🖋️🖊️Дослідницька група у складі Черненко Катерини, Тверітінової Дар’ї, Секо Євсія звернулася до майстрині з пропозицією провести майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. Тетяна Леонідівна погодилася. Виготовляючи обереги, діти вклали частинку своєї душі, а добираючи відповідні орнаменти, зробили їх магічними.

🤝 Завдяки таким майстриням, як Тетяна Леонідівна, не втрачається актуальність українського мистецтва, зокрема мистецтва виготовлення ляльки-мотанки. Маючи таких талановитих людей українські традиції ніколи не зів'януть.

Українська лялька-мотанка викликає значний інтерес не тільки в Україні. Ляльки Тетяни Грідіної вже давно розлетілися по всьому світу, прославляючи Україну, Новослобідську громаду і свого творця✊.

Щиро дякуємо дослідницькій групі Мазівської гімназії під керівництвом Оксани Сахненко за зібраний чудовий матеріал про майстриню з нашої Новослобідської громади💐💐💐!

💙💛🔷💙💛Бажаємо нашій неспинній креативній бджілці – трудівниці майстрині Тетяні Грідіній ще багато перемог на своїй творчій ниві і всенародного визнання!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

22

22.11.2023

🍞"ХЛІБ - НАЙБІЛЬШИЙ СКАРБ"🍞

✅Що може бути цінніше за хліб? Ніякий шмат золота не переважить крихту хліба! Чи замислювались ви над тим, як пахне життя? Життя пахне хлібом… 🥖Є тільки одне слово рівноцінне слову “хліб”🫶. Це слово - “життя”. І в перші дні повномасштабного вторгнення ми усі відчули справжню ціну і вартість ХЛІБА. Ми зрозуміли, що вони невимірні.

✔️З метою виховання духовності, моральності, патріотизму, шанобливого ставлення учнівської молоді до національних культурних надбань, популяризації народних традицій як безцінної спадщини, 23 листопада було проведено територіальний етап Всеукраїнського родинного конкурсу – виставки «Хліб – найбільший скарб».

🖋️У конкурсі взяли участь 9 учасників, які представили 9 робіт, із закладів освіти, культури та мешканці Новослобідської сільської ради.

🖊️Згідно з умовами проведення на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у трьох вікових категоріях:🔺 І вікова категорія - 6-11 років; 🔺ІІ вікова категорія - 12-15 років; 🔺ІV вікова категорія – 18+ років; у номінаціях: українська паляниця; хліб загального вжитку; хліб до різдвяно - новорічних свят («Хазяїн», «Василь», «Йорданський»); український рушник (вишитий).

Усі експонати супроводжуються рецептурою їх виготовлення. Роботи учасників оцінювалися за наступними критеріями: розкриття символіки форм та елементів оформлення обрядових виробів з особливостями їх; історичний та обрядовий діапазон представлених експонатів (опис); естетична та художня виразність оформлення експонатів; наявність хлібних виробів часів Голодомору. Кожна з робіт, представлених на Конкурс, має паспорт на конкурсну роботу та заявку на участь у територіальному етапі Всеукраїнського родинного конкурсу – виставки «Хліб – найбільший скарб».

На підставі висновків членів журі територіального етапу Всеукраїнського родинного конкурсу – виставки «Хліб – найбільший скарб» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо💐💐💐:

🔷У номінації «Хліб до різдвяно – новорічних свят», у І віковій категорії – 6 - 11 років: переможців: Дворникова Ярослава, учня Новослобідського ліцею, і Федорцеву Карину, ученицю Мазівської гімназії.

🔷У номінації «Хліб загального вжитку», у І віковій категорії – 6 - 11 років: переможиців: Голікову Злату, ученицю Новослобідського ліцею, і Бочкарьова Іллю, учня Князівської гімназії .

🔷У номінації «Хліб загального вжитку», у ІІ віковій категорії – 12 - 15 років: переможицю: Костиріну Валерію, ученицю Новослобідського ліцею; у ІV віковій категорії – 18+ років: переможиць: Корольову Ірину, бібліотекаря Князівської філії КЗ «Новослобідська публічна бібліотека», та Жулідову Світлану, завідувача Князівського сільського клубу.

🔷У номінації «Українська паляниця», у ІV віковій категорії – 18+ років: переможицю: Міхалєву Антоніну, мешканку села Мачулища.

🔷У номінації «Український рушник»,у І віковій категорії – 6 - 11 років: переможицю: Федорцеву Карину, ученицю Мазівської гімназії.

🤝👍Щиро дякуємо усім учасникам! Пам'ятаймо‼️: щоб добре жити, вдосталь мати, потрібно хліб наш цінувати!🍞🇺🇦💙💛🇺🇦

17.11.2023

‼️Просвітницько-краєзнавча акція "Мій рідний край"‼️

✅З метою популяризації туристсько-краєзнавчих можливостей Сумщини, удосконалення форм і засобів туристсько-краєзнавчої роботи; створення мультимедійного продукту для розміщення в інтернет-мережі, 17 листопада 2023 року ЦДЮТ Новослобідської сільської ради було проведено територіальний етап обласної просвітницько – краєзнавчої акції «Мій рідний край».

🖊️🖋️У територіальному етапі фестивалю взяли участь 6 учасників, які представили 2 роботи: 🖊️ 3 учасники Мазівської гімназії, 🖋️3 учасники Новослобідського ліцею; у 2 номінаціях: тематична екскурсія і бібліографічна екскурсія, пов’язана з життям і діяльністю видатної особистості, пов’язаною з Сумщиною (історичні постаті, герої минулого і сьогодення, видатні земляки).

🤔 При оцінюванні робіт ураховувались дотримання структур, необхідна кількість фактичного матеріалу; самостійне оригінальне викладення матеріалу; наявність електронних та друкованих джерел, емоційне сприйняття, естетичність роботи, спеціальна спрямованість. Роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку, цікавістю змісту дібраних матеріалів.

На підставі одноголосного рішення членів журі грамотами ЦДЮТ Новослобідської сільської ради за участь будуть нагороджені всі учасники територіального етапу обласної просвітницько – краєзнавчої акції «Мій рідний край»:

🌟У номінації «Біографічна екскурсія, пов’язана з життям і діяльністю видатної особистості, пов’язаної з Сумщиною»: 🔺Філіпова Тетяна,

🔺Максименко Михайло, 🔺Петьоріна Евеліна, учні Новослобідського ліцею , робота «Останні носії давньої пісенної традиції горюнів. Лукер’я Андріївна Кошелєва», вчитель Сахненко О.П.

🌟У номінації «Тематична екскурсія»:

🔺Черненко Катерина,

🔺Тверітінова Дар’я,

🔺Секо Євсіі учні Мазівської гімназії, робота «Народний оберіг. Тетяна Леонідівна Грідіна – майстриня - лялькарка», вчитель Сахненко О.П.

🫶Обидві роботи виконані на високому рівні. Дуже цікаві і пізнавальні. 🔷Члени журі відмітили професіоналізм і високоякісну педагогічну діяльність вчителя історії Мазівської гімназії і Новослобідського ліцею Оксани Сахненко.

Дякуємо усім учасникам за участь. На обласну просвітницько – краєзнавчу акцію «Мій рідний край» будуть направлені обидві роботи.💙💙💛💛

16.11.2023

💙💛З метою виховання підростаючого покоління засобами декоративно – ужиткового мистецтва, формування духовної культури, збереження та відродження національних традицій, 16 листопада було проведено територіальний етап обласного фестивалю мистецтв «Перлини нашої душі» (вибійка).

✅Традиційно, вибійка – це декорування тканини шляхом друку на полотні різноманітних візерунків і орнаментів за допомогою спеціальних дерев’яних кліше. Здавна ця техніка дозволяла зробити тканину, цікавішою, оригінальнішою, нанести будь-який малюнок, менш трудомістким способом ніж, наприклад, вишивка.

✔️Нову техніку наразі опановують діти нашої Новослобідстької громади. Для участі у фестивалі роботи надали 2 учасники у І молодшій віковій категорії – діти віком від 7 до 12 років у номінації «Початківці».

Надані учасниками роботи характеризуються високим художнім рівнем та технікою виконання, композиційною досконалістю, відповідають регіональним традиціям. У роботах яскраво простежується ідея та композиційне і колірне рішення, оригінальність композиційного рішення, висвітлено тематику, рівень володіння технікою виконання.

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласного фестивалю «Перлини нашої душі» (вибійка) за набраною сумою балів місця розподілилися так:

🥇І місце – Сметаніна Вероніка, робота «З Україною в серці», вихованка гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Грідіна Т.Л.;

🥉ІІІ місце - Шаповалова Вікторія, робота «Українські візерунки», учениця Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Шаматріна Л.П.

🔷За результатами підсумків конкурсу за рішенням членів журі на обласний фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі» (вибійка) буде направлено роботу Сметаніної Вероніки «З Україною в серці». Бажаємо Вероніці перемоги у наступному етапі заходу!💙💛

13.11.2023

‼️З метою соціальної інтеграції дітей та молоді з особливими потребами засобами мистецтва, створення майданчика для діалогу та сприяння розширенню комунікації, побудові безбар’єрного суспільства, Українським Державним Центром позашкільної освіти буде проведено ІІ Відкритий Всеукраїнський творчий інклюзивний фестиваль «Натхнення без кордонів» (заочний/онлайн формат). Нашу Новослобідську громаду буде представляти учениця Мазівської гімназії ✅Кривенко Сніжана зі своєю сестричкою Кривенко Любою у номінації «Вокальне мистецтво» у середній віковій категорії – 11 – 15 років. Дякуємо дівчатам за участь, щиро бажаємо перемоги у фестивалі! 💐💐💐💐💐

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1734369700397861/707752474634662

07.11.2023

‼️"Терени свободи" від майстрині з Новослобідської громади ‼️

✅На початку вересня стартував міжнародний мистецький конкурс "Терени свободи"💙💛. Цей проєкт покликаний через мистецтво донести усвідомлення наближення української перемоги, відтворення та поширення національних традицій України серед митців і поціновувачів художнього мистецтва.

✅Міжнародний конкурс "Терени свободи" - патріотичний арт-плакат у стилістиці українських декоративних розписів оголошений у межах проєкту "Мистецтво під час війни". Ініціаторами виступили Національний музей українського народного декоративного мистецтва та онлайн-музей UA.Heritage.

‼️За результатами відбору членів журі конкурсу відібрана робота майстрині - золоторучки з нашої Новослобідської громади ТЕТЯНИ ГРІДІНОЇ💙💛💙💛. Всі у громаді знають, що ця чарівна жінка, чудовий педагог створює справжні шедеври своїми руками, а також вчить дітей створювати прекрасне. Її патріотичні ляльки і гноми вже давно розлетілися по всьому світу, а Тетяну знають вже далеко за межами Батьківщини. Тепер її лялька буде представлена на виставці АРТ-плакатів "Терени свободи" у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, а також на найбільш знакових мистецьких локаціях країни. Відкриття виставки 16 листопада. Чекаємо з нетерпінням.

Щиро вітаємо нашу креативну Тетяну Грідіну! 💐💐💐💐💐Бажаємо ще безліч перемог! Пишаємося тобою!🇺🇦🇺🇦🇺🇦💙💛

30.10.2023

‼️"ВІЙНА ЗА СВІЙ ШЛЯХ"‼️

✅З метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді🇺🇦🇺🇦🇺🇦, пошуку та розкриття юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності бути захисником України, брати участь у суспільному і культурному житті країни💙💛 30 жовтня 2023 року було проведено територіальний етап Всеукраїнського конкурсу на написання есе «Війна за свій шлях» (дитячий погляд)🖋️🖊️.

✔️У територіальному етапі Всеукраїнського конкурсу на написання есе «Війна за свій шлях» (дитячий погляд) взяли участь 7 здобувачів освіти ЗЗСО Новослобідської сільської ради, а саме: Новослобідського ліцею, Мазівської та Юр’ївської гімназій.

✔️Згідно з Умовами проведення територіального етапу конкурсу на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у двох вікових категоріях: друга – учасники 11 – 14 років та третя – учасники 15 – 17 років.

✔️При оцінюванні робіт ураховувались рівень виконавської майстерності конкурсних робіт, композиційна довершеність, актуальність та повнота розкриття теми, художній рівень та оригінальність виконання.

🔷Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку. У роботах простежується відповідність обсягу, використання мовно – стильових засобів: афористичності, образності, парадоксальності; засобів художньої виразності: символів, метафор, порівнянь, алегоричних і притчових образів, чуттєво – емоційного ряду викладу думки; логічність, оригінальність, цікавість, якість та ефективність твору, наявність власної думки, охайність, грамотність тощо.

🔷На підставі висновків членів журі конкурсу за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо:

✅У другій віковій категорії – учасники 11 - 14 років:

🥇з І місцем – Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії, вчитель Скворцова С.В.; Перфільєву Марію, ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Чернякова Л.О.; Федорцева Івана, учня Мазівської гімназії, вчитель Бринзей Т.Л.;

🥈з ІІ місцем – Костиріну Валерію, ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Чернякова Л.О.;

🥉з ІІІ місцем – Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вчитель Скворцова С.В.; Чемоданову Анасатасію - ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Чернякова Л.О.

✅У третій віковій категорії – учасники 15 - 17 років:

🥇з І місцем – Бунеску Максима, учня Новослобідського ліцею, вчитель Грідіна Л.С.

На обласний етап Всеукраїнського конкурсу на написання есе «Війна за свій шлях» (дитячий погляд) будуть направлені: у ІІ віковій категорії: роботи Цибульняка Павла, Перфільєвої Марії, Федорцева Івана; у ІІІ віковій категорії: роботу Бунеску Максима. Дякуємо всім учасникам за участь! 🫶🫶Щиро бажаємо учасникам перемоги на наступних етапах конкурсу!✊✊💙💛🇺🇦💙💛

27.10.2023

‼️ #радіодиктант2023 у Новослобідській громаді‼️

✔️28 липня 2023 року Президент України підписав указ про зміну дати святкування Дня української писемності та мови - з 9 листопада на 27 жовтня. З 2023 року 27 листопада – День української мови і писемності🖊️🖋️🖋️🖊️🖊️. Українська мова - одна з найбагатших та наймилозвучніших мов світу💙💛. Це найважливіший засіб спілкування та пізнання й один із ключових факторів незалежності країни.

Щороку до Дня української писемності та мови в Україні проходить радіодиктант національної єдності🤝🤝🤝.

Цей Радіодиктант започаткувала команда Українського Радіо у 2000 році. Мета його – об’єднати людей навколо України в усьому світі🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів. Однак щороку диктант розширює межі: у ньому беруть участь люди різного віку й найрізноманітніших професій. Вони долучаються до Радіодиктанту через повагу до української мови.

Радіодиктант 2023 називався "Дороги України". 🔷Авторкою тексту стала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. 🔷Читав текст актор, театральний режисер, виконавець ролі Івана Довбуша у популярному фільмі "Довбуш" Олексій Гнатковський.

✅Рівно об 11.00. за київським часом українці масово долучилися до флешмобу на всіх континентах. Писали текст на роботі, вдома, в укритті, на фронті, за кордоном.

🫶Вже не перший рік до написання радіодиктанту долучаються і працівники Новослобідської сільської ради на чолі з головою громади Ольгою Гаркавенко, і мешканці. Радіодиктант писали в усіх куточках громади і дорослі, і діти. Для кожного українця, для усіх нас сьогодні головним було — об’єднатися з усією країною🤝🤝. Ми зрозуміли, що сьогодні об’єднується весь світ🤝🇺🇦🤝. Вчергове об’єднатися заради єдності українців, сили духу, любові до своєї Батьківщини, підтримки всіх, і тих хлопців, хто на фронті сьогодні, і тих людей, які сьогодні живуть в Україні.

Долучившись до написання радіодиктанту, ми розуміємо, що сьогодні це мала частка того, чим ми можемо наблизити нашу Перемогу у цій війні. Проте це наш внесок у Перемогу, адже в єдності наша сила! Крокуємо до Перемоги разом! 💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

22.10.2023

Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!‼️

✅Підбито підсумки обласного фестивалю дитячої творчості „З любов’ю до вчителя”✅.

Цьогоріч у фестивалі взяли участь 112☝️ здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти з 30 громад Сумщини.

Фестиваль проводився у номінаціях: «Фото», «Вірш», «Пісня», «Есе». Учасники фестивалю продемонстрували свої творчі здібності, у контексті теми фестивалю. У своїх фото, поезіях, піснях засвідчили глибоку повагу і подяку своїм учителям.

☝️Лише 46 учасників отримали дипломи за найкращі роботи. Серед них є і діти з нашої Новослобідської громади✊. Це Купченко Наталка, учениця Новослобідського ліцею, та Федорцев Іван, учень Мазівської гімназії. Щиро вітаємо представників нашої креативної учнівської молоді! Бажаємо не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень! Пишаємося вами!💐💐💐💐💐

19.10.2023

👨‍👩‍👧‍👧👩‍👧👨‍👦У кожній сім'ї є свої традиції, звичаї, захоплення. Кожен вид спільної діяльності зближує членів родини між собою❤️. З метою посилення виховного потенціалу родини, формування партнерських відносин між педагогами, батьками щодо виховання дітей та учнівської молоді 18 жовтня 2023 року у ЦДЮТ Новослобідської сільської ради проходив територіальний етап обласного (заочного) конкурсу фото- та відеоробіт «Сімейне захоплення»🫶.

У конкурсі взяли участь 5 учасників, які представили 10 робіт у номінації «Репортажне фото».

Фотороботи учасників відображають факти, які не свідчать про захоплення вихованців і членів їхніх родин технічною творчістю як вимагають умови конкурсу. Але присутні композиційність рішення, технічна майстерність. Яскраво простежуються ідеї робіт, креативний підхід. А ще ми бачимо щасливі обличчя дітей і дорослих.

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласного (заочного) конкурсу фото – та відеоробіт «Сімейне захоплення» за набраною сумою балів було прийняте рішення відзначити роботи учасників: у номінації «Репортажне фото»:

✅🥇Бровкіна Никити, робота «Любимо працювати та відпочивати»;

✅🥈Стрельцова Павла, робота «Улюблене заняття»,

✅🥉Базарної Юлії, «Активно відпочиваємо – тіло загартовуємо!», учнів Князівської гімназії, вчитель Редковець Н.П.

🤝👍Дякуємо усім учасникам за участь! Цінуйте моменти, проведені з родиною, адже ці моменти - безцінні. Вмійте спіймати прекрасну мить щастя і якнайчастіше!💙💛💙💛

12.10.2023

‼️Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!)))‼️ Підведено підсумки обласного конкурсу робіт юних фотоаматорів " Моя Україно"📷📸📷. Серед переможців є і дитина з нашої Новослобідської громади.

💐💐💐Щиро вітаємо Кривулю Дмитра, учня Мазівської гімназії, із зайнятим ІІІ місцем 🥉у номінації "Фото із застосуванням програми Adobe Photoshop" робота "Магія вночі". І хоча обласні дипломи ще не надійшли, та протокол засідання членів обласного журі вже є. Щиро вітаємо нашого креативного Дмитра і його наставницю Валентину Биваліну💐💐💐💐💐. Ви надзвичайні! Бажаємо вам не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень!!! Пишаємося вами!!!)))))💙💛🇺🇦💙💛

10.10.2023

День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Цей день покликаний звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями.

Вже досить тривалий час кожен українець живе у стані постійного стресу, причина одна - війна. Найбільшу небезпеку ця тяжка ситуація становить для дітей, адже їхня психіка ще формується, вона ніби той паросток, який треба плекати ніжно і витончено.

Психологічну допомогу практичні психологи нашої Новослобідської громади, які працюють у ЗЗСО,

та психосоціальну підтримку здійснюють постійно. Тут вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору.

Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти нашої Новослобідської громади залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти і, звісно, психологічна допомога.

Ментальне здоров’я є важливою складовою психофізичного розвитку здобувачів освіти, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку людини із соціальним складником.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я сьогодні, 10 жовтня, у ЗЗСО громади були проведені просвітницько- профілактичні заходи, щоб допомогти здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу, сприяти атмосфері емоційного відновлення, почуттю психоемоційного комфорту.

Усі учасники залишились задоволені. А наші психологи готові працювати надалі і надавати психологічну допомогу у будь - який час усім, хто її потребує.

09.10.2023.

‼️Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))))‼️

Підбито підсумки обласного онлайн - конкурсу малюнків та літературних творів "Олімпійський рух: історія та сьогодення" 🏃🤸🏋️⛹️🤾.

✅4 жовтня 2023 року члени журі розглянули матеріали учасників онлайн - конкурсу. На розгляд надійшли 200 робіт з 21 громади Сумщини у номінаціях: "Малюнки" та "Літературні твори".

✅Учасник від нашої Новослобідської громади, учень 6 класу Юр'ївської гімназії Цибульняк Михайло під наставництвом неперевершеного педагога Світлани Василівни Скворцової здобув ІІІ місце 🥉у І віковій категорії у номінації "Літературні твори".

😄Щиро вітаємо Михайлика і Світлана Василівну! Бажаємо не спинитися на досягнутому, подальших перемог і звершень! Пишаємося вами і радіємо🙂🙂🙂 перемозі!💙💛💙

06.10.2023

Шановні батьки, нагадайте, будь ласка, дітям ще раз про небезпеку , яку в собі таять вибухонебезпечні предмети, ця розмова не буде зайвою, а життя врятувати може. Заклади освіти також не стоять осторонь і постійно проводять різноманітні просвітницькі інформаційні заходи з цієї теми. Разом, спільними зусиллями ми можемо убезпечити наших дітей від невиправної помилки.

❗️На Сумщині ПІДЛІТОК ПІДІРВАВСЯ НА ВИБУХІВЦІ: врятувати його не вдалося

Сьогодні близько 11 ранку у селі Станова Тростянецької громади сталася жахлива подія. У результаті вибуху на подвір’ї приватного будинку, де проживає багатодітна родина, неповнолітній отримав важке поранення.

Зі слів матері потерпілого хлопця, вона разом з іншими дітьми була в будинку. А її 14-річний син на подвір'ї розбирав рибацькі сітки. У цей час пролунав вибух. Жінка вибігла на подвір'я і побачила, що у сина сильно травмовані руки та тіло.

Хлопець був доставлений у лікарню. Протягом кількох годин його намагалися врятувати медики, але травми були занадто тяжкими...

За попередніми даними, у руках у підлітка зірвався невідомий вибуховий предмет/Суспільне

04.10.2023

СИГНАЛ, ЯКИЙ ЧУЛИ СЬОГОДНІ МЕШКАНЦІ СУМЩИНИ ЗІ СВОГО ТЕЛЕФОНУ, — ЦЕ ТЕСТУВАННЯ НОВОЇ СИСТЕМИ СПОВІЩЕННЯ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ ЗА ТЕХНОЛОГІЄЮ CELL BROADCAST ЧЕРЕЗ ТЕЛЕФОННІ ПОВІДОМЛЕННЯ

☝️Її тестуватимуть 4 - 5 жовтня.

📌Cell Broadcast – це функція мережі GSM, яка дозволяє мобільному оператору передавати інформацію, що відображається на дисплеї мобільного телефону.

Оперативне інформування населення про загрози здійснюватися за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.

Нова система оперативного інформування працює завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням: швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено.

🔊Гучний сигнал разом із вібрацією буде тривати 15-20 секунд або до моменту вимкнення сповіщення людиною.

‼️Сумська обласна військова адміністрація переконливо не рекомендує громадянам відключати отримання сповіщень про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, про повітряну тривогу, адже від своєчасного отримання цієї інформації може залежати життя людей.

04.10.2023

ЩОРАНКУ О 09:00 – ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ В ПАМ’ЯТЬ ПРО ЖЕРТВ РОСІЙСЬКОГО ВТОРГНЕННЯ

Ми вшановуємо пам’ять усіх співвітчизників, загиблих у цій війні: військовослужбовців і цивільних, дітей та дорослих, які стали жертвами російської збройної агресії🕯️🕯️🕯️.

Пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях.

Україна пам'ятає🇺🇦🇺🇦🇺🇦...

Возможно, это изображение текст «вічна пам'ять BCIM загиблим внаслдок збройной aгpecii Pociï проти украйни загальнонацональна хвилина мовчання 9:00»

04.09.2023

‼️Шановна громадо! ‼️Нещодавно на теренах групи до Міжнародного дня миру було оголошено про проведення флешмобу онлайн "У наших серцях - МИР"🕊️🕊️🕊️.

✅ Щиро дякуємо усім, хто взяв участь у конкурсі і надіслав фотографії.

✅Щиро дякуємо усім, хто не пошкодував вподобайку для наших чудових творчих учасників. Усі фотографії надзвичайно гарні. Підсумок конкурсу підводився за результатами голосування глядачів (за кількістю вподобайок під фото у коментарях). 💐💐💐Переможцями стали дівчата з села Линове: Дзекунова Анастасія, Єрмакова Поліна, Щербакова Вероніка. Щиро вітаємо переможців, призи будуть вручені найближчим часом! І нехай швидше здійсниться мрія кожного українця - настане МИР)))💙💛🇺🇦🇺🇦

03.10.2023.

Найважливіше, що є в житті кожної людини - це її родина👪 з неповторними гілками історій свого родоводу🎋. На обласний фестиваль - конкурс родинних гербів "Я. Родина. Україна" представив свій родинний герб учень Мазівської гімназії Нікітчук Денис👪. Хлопець детально пояснив кожен елемент, зображений на гербі⚜️. Створюючи родинний герб, автоматично занурюєшся в пошукову роботу щодо з'ясування інформації про членів своєї родини: це і події Першої світової війни🪖🪖, голодомори, події Другої світової війни, сучасність та їх вплив на просту українську родину 🇺🇦🇺🇦.

Адже саме з таких родин і складається наша сильна мужня нація - українська💙💛.

Роботу Нікітчука Дениса буде направлено на обласний фестиваль - конкурс. Бажаємо Денису перемоги на наступному етапі конкурсу!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

02.10.2023

‼️Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))))‼️

Підбито підсумки обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «образотворче мистецтво» – пленер «Перлини Сумщини»🖼️🖼️.

✅30 вересня 2023 року члени журі розглянули матеріали учасників конкурсно-мистецького заходу. На розгляд членів журі надійшли 98 малюнків переможців І етапу фестивалю з різних куточків Сумщини у номінаціях: "Пейзаж" та "Архітектурний пейзаж". Роботи оцінювалися за двома рівнями виконавської майстерності (основним і вищим).

✅Учасниця від нашої Новослобідської громади, учениця 9 класу Новослобідського ліцею Єгорова Агнія під наставництвом неперевершеного педагога Чернякова Михайла Олександровича здобула ІІ місце 🥈у старшій віковій категорії у номінації "Архітектурний пейзаж".

😄Щиро вітаємо Агнію і Михайла Олексійовича! Бажаємо не спинитися на досягнутому, подальших перемог і звершень! Пишаємося вами і радіємо🙂🙂🙂 перемозі!💙💛💙

29.09.2023

Сьогодні не прості часи в державі,

кровопролитна йде, страшна війна,

Захисники такі в нас величаві,

За біль відплатять всім сповна!

Цього року наш народ 1 жовтня відзначатиме День захисників і захисниць України🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Доброю традицією для дітей і мешканців нашої Новослобідської громади стало виготовлення оберегів, поробок, сувенірів, малюнків 🖼️👼 захисникам і захисницям Батьківщини. Вже шостий рік поспіль у громаді проходить акція "Тобі, український солдате!", "Подякуй військовим"💙💛. Діти під керівництвом дорослих з усією притаманною їм наполегливістю, старанністю, відповідальністю виготовили власноруч надзвичайно гарні поробки. У кожен виріб, у кожен малюнок дитяче сердечко ❤️ вклало частинку свого тепла, любові, поваги, захоплення. Усі роботи надзвичайно гарні і зроблені з любов'ю. Дитячі творчі роботи, а також шкарпетки та ліки були передані т.в.о.начальника третього відділу Конотопського РТЦК та СП підполковнику Дмитру Дудукіну. Вони будуть передані нашим незламним, мужнім, хоробрим, найсміливішим, відважним, добрим, люблячим, вмілим, упевненим, незрівнянним захисникам і захисницям.

Не забуваймо шанувати наших Героїв та дякувати їм не тільки у свята, а й щодня, щогодини, щохвилини! Зі святом, наші любі захисники і захисниці!

За нашу рідну Україну,

Що зберегли за всі віки –

Низький уклін і тричі "СЛАВА!"

Українські захисники!🇺🇦💙💛🇺🇦

28.09.2023.

Щороку у жовтні українці вшановують захисників та Захисниць України🇺🇦🇺🇦🇺🇦, які вже дев'ятий рік дають відсіч російській агресії🪖🪖🪖. Під час дії воєнного стану це безсумнівно найважливіше свято в році✅, адже тільки завдяки військовим Україна зберегла свою незалежність💙💛.

День захисників і захисниць України 2023 відзначатиметься в нову дату - 1 жовтня🇺🇦💙💛.

В рамках відзначення цього важливого для України дня у закладах освіти нашої Новослобідської громади було проведено квест ☑️«Мільйон для ЗСУ»☑️. На дітей👭👬👫 чекали цікаві різноманітні завдання, у ході виконання яких були задіяні розум, фізичні здібності, уява, пам'ять і увага, кмітливість та організованість. Діти подорожували від станції до станції, отримуючи псевдогроші💸 за виконані завдання від модераторів, що додавало драйву. Усі задання сучасні: ✔️«Упіймай мить», ✔️«Смуга перешкод», ✔️«Філворд», ✔️«Логіка», ✔️«Факт чи фейк?», ✔️«Кришталева сова», ✔️«Quiz time», ✔️«Shazam» були спрямовані на виховання здобувачів освіти у дусі відданості Батьківщині та українському народу на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, виховання в дітей інтересу до української народної спадщини, зокрема до історії козацтва.

Всі учасники сьогоднішнього заходу отримали позитивні емоції і гарний настрій😄😉🙂🙃. Навіть сигнал повітряної тривоги 📢📢📢не перешкодив розвагам, адже вони продовжились в укритті, бо першочергове – це безпека учасників освітнього процесу. Усі залишились задоволені. На обличчях дітей сяяли радість і азарт😄😄😄.

Щиро вдячні нашим захисникам і захисницям за можливість проводити подібні заходи💙💛. Зі святом усіх причетних, нехай Янгол – Охоронець закриє своїми крилами кожного, а небо над Україною 🇺🇦🇺🇦🇺🇦швидше стане мирним!

💙💛Вертайтесь живими додому,

Батьки, наречені, сини,

Чекаємо вас як ніколи,

Хай більше не буде війни війни.💙💛

28.09.2023.

Продовжуємо публікувати вірші поетів нашої Новослобідської громади у рамках територіального етапу обласного фестивалю "З любов'ю до вчителя"💐💐💐.

✅Вірш Михайла Цибульняка✅

☑️"Учителям!"☑️

Вклоняємося Вам, учителі,

Бо ви для нас є друг, наставник і порадник.

Немає слів найкращих на Землі,

Щоб висловити вдячність ми змогли.

Сьогодні Ваше свято, і віднині

Ми будем пам’ятати, як колись

Зовсім малими, безпорадними, «німими»

У перший клас навчатись ми зійшлись.

Потім навчилися читати і писати,

І думати, і мріяти й бажати,

Співати, танцювати і любити,

А головне – у дружбі й мирі жити.

Ми стали добрими, відважними, крутими,

Цікавими, допитливими теж.

І свої мрії хочемо здійснити,

Бо нашому таланту нема меж.💐💐💐💐💐💐☑️

27.09.2023.

Продовжуємо публікувати вірші поетів нашої Новослобідської громади у рамках територіального етапу обласного фестивалю💙💛 "З любов'ю до вчителя👩‍🏫👨‍🏫👩‍🏫👨‍🏫"💛💙.

✅Вірш Павла Цибульняка

☑️Перша вчителька☑️

Хочу сказати слова вдячності я Вам

За все, що Ви зробили у житті,

За виховання, за любов, підтримку,

За чесне слово, за веселу ту розминку.

В житті зустрілися ми з Вами недарма.

Цікавий світ пізнати довелось нам.

Тепер ми бачим, як з роками сивина

Підкралась непомітно на волосся.

Ми стали більш дорослими, а ви –

Такими ж добрими, розумними, як були.

Хочу сказати слова вдячності я Вам,

За те, що нас з роками не забули.💐💐💐💐💐

26.09.2023.

Щороку в першу неділю жовтня в Україні вітають вчителів👨‍🏫👩‍🏫👨‍🏫👩‍🏫. Професія вчителя одна з найшанованіших, найпочесніших та найвідповідальніших професій. ✅Талановиті зірочки нашої Новослобідської громади у рамках територіального етапу обласного фестивалю💙💛 "З любов'ю до вчителя" 💛💙написали вірші, присвячені вчителям.

Розпочинаємо публікації з вірша ✔️Наталки Купченко✔️

«У вчительки моєї скоро свято…»

У вчительки моєї скоро свято -

І хочеться багато теплих слів

Від серця щирого сказати,

Щоб вірш цей душу їй зігрів.

Я вдячна їй за те, що вона робить,

Я вдячна їй за те, що вона є,

І попри всі круті дороги

Вона за руку нас веде.

Я хочу бути схожою на неї,

Надії вітер вдалечінь мене жене,

Немає краще вчительки моєї,

Яка навчила мріяти мене.

І попри біль, і радість, і розлуки

Я рада її посмішці сяйній,

Я пам'ятаю всі її науки,

Що знадобляться ще не раз мені.💐💐💐💙💛💙💛💙💛💙💛

22.09.2023.

"ПЕРЛИНИ СУМЩИНИ"‼️

✅20 вересня 2023 року ЦДЮТ Новослобідської сільської ради було проведено територіальний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «образотворче мистецтво» - пленер «Перлини Сумщини»🏰.

У конкурсі узяли участь 8 учасників👩‍🎨👨‍🎨🧑‍🎨, які представили 9 робіт🖼️🖼️🖼️. Усі роботи виконані на основному рівні виконавської майстерності. Під час оцінювання членами журі враховувалися композиційна довершеність, актуальність та повнота розкриття теми, художній рівень та оригінальність виконання, різноманітність прийомів та засобів, охайність роботи.

На підставі висновків членів журі конкурсу за набраною сумою балів переможців територіального етапу визначено. Щиро вітаємо💐💐💐:

☑️У номінації «Пейзаж», у І віковій групі, діти 11 – 13 повних років:

з І місцем 🥇– Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.;

з ІІ місцем 🥈– Кривенко Любов, ученицю Мазівської гімназії, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Мазіна О.В.

☑️У номінації «Архітектурний пейзаж», у І віковій групі, діти 11 – 13 повних років:

з І місцем 🥇– Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.;

з ІІ місцем 🥈– Мазіна Олега, учня Мазівської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Мазіна О.В.;

з ІІІ місцем 🥉– Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.

☑️У номінації «Архітектурний пейзаж», у ІІ віковій групі, учнівська молодь 14 – 17 повних років:

з І місцем🥇 – Петьоріну Евеліну, ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Грідіна Л.С.;

🥇 Єгорову Агнію, ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Черняков М.О

✅✔️☑️На обласний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «образотворче мистецтво», пленер «Перлини Сумщини» будуть направлені роботи учасників: у номінації «Пейзаж», у І віковій групі - діти 11 – 13 повних років: роботу Цибульняка Михайла; у номінації «Архітектурний пейзаж», у І віковій групі – діти 11 – 13 повних років: роботу Цибульняка Павла; у ІІ віковій групі, учнівська молодь 14 – 17 повних років: роботи Єгорової Агнії та Петьоріної Евеліни.

💙💛Щиро дякуємо усім учасникам і їх наставникам за участь!🤝🤝 Бажаємо перемоги на наступному етапі конкурсу!👏👍💐

21.09.2023.

💙💛Сьогодні кожен з нас розуміє всю глибину значення слова «МИР»💙🌏💛. Раніше, до війни, для більшості це був просто набір букв, просте коротеньке слово. Тепер ми знаємо, що МИР – це можливість повноцінно жити, працювати, ростити дітей, радіти, ☑️МИР – це безпека і відсутність страху, стан спокою і гармонії.

Наші любі діти і дорослі! Вітаємо вас з Міжнародним днем миру! Нехай швидше закінчиться війна, нехай життя буде красивим, яскравим і спокійним. Нехай вас оберігає Господь🫸🫷🇺🇦💙💛.

Для вас чудові майстер - класи🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️ від наших креативних керівників гуртків! Обирайте поробку до душі і долучайтеся до відзначення Дня миру🕊️🕊️

https://www.facebook.com/100087257051137/videos/270648069218100

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1704794503355381/7078450608856543

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1704794503355381/1404990323414054

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1704794503355381/717260017115036

20.09.2023.

Увага! Увага!‼️

✅Оголошуємо флешмоб до

Міжнародного дня миру

«У наших серцях – МИР!».✅

☑️Для деяких людей мир - це повсякденна реальність. На вулицях спокійно, діти👫👬👭 ходять до школи. Там, де немає війни, дар миру може ніким особливо і не помічатися.

Проте для дуже багатьох людей у сучасному світі цей безцінний дар - казкова мрія🫸🫷. Серед цих людей і українці🇺🇦. Ми живемо в кайданах атмосфери нестабільності та страху. Саме для людей, які знають, що таке війна, й існує цей день.

✔️Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства.

☝️Відзначення Дня миру відбувається для привернення уваги до підтримки миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи, громади, держави на всій планеті до осмислення проблем миру🤝🤝🤝, припинення війни❗.

❗✔️Умови участі у флешмобі – онлайн прості:

✅Додавайте у коментарі до цього посту фотографії з виготовленими власноруч голубами🕊️. Обов’язкова умова – бути мешканцем Новослобідської громади. Переможці будуть визначені за кількістю вподобайок під фото👍👍👍. Не гайте часу, долучайтеся і вигравайте призи!🎁🛍️

Дедлайн -22 вересня о 14.00.

Нехай стрічка нашої групи майорить фотографіями з символом миру – білими голубами🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️.

Нехай якнайшвидше небо над Україною 🇺🇦🇺🇦🇺🇦знову буде МИРНИМ💙💛💙💛💙💛!

18.09.2023.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЕТАП ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ РОБІТ ЮНИХ ФОТОАМАТОРІВ "МОЯ

УКРАЇНО!"🇺🇦🇺🇦🇺🇦

❗З 1 по 15 вересня 2023 року у ЦДЮТ Новослобідської сільської ради проходив територіальний етап обласного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»🎥🎥🎥.

☝️У конкурсі взяли участь 12 учасників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради, а саме: Новослобідський ліцей (директор Чуйко С.В.), Мазівська гімназія (директор Киреєва Н.В.) та ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, які представили 23 роботи.

〰️〰️Згідно з Умовами проведення територіального етапу обласного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!» на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у двох вікових категоріях: 10 – 14 років та 15 – 18 років.

〰️〰️ При оцінюванні робіт ураховувались оригінальність ідеї; тематична відповідність та повнота розкриття визначеної теми; творчий підхід; рівень володіння технікою виконання, матеріалом; охайність.

〰️〰️ Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку.

〰️〰️Усі роботи виконані технічно майстерно, яскраво простежується ідея та композиційне рішення. Проте не всі учасники використовують у своїх роботах технічні прийоми такі, як: довгі і короткі витримки, зйомку з проводкою, зумування на довгих витримках, синхронізації за другою шторкою, світла і темна тональності тощо.

✔️✔️На підставі висновків членів журі за набраною сумою балів переможців визначено.

Щиро вітаємо💐💐💐:

✔️у І віковій віковій категорії 10 – 14 років:

✅у номінації «Флора і фауна»:

☑️з І місцем – Зюзько Марію, робота «Фотомодель», ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Кіріліна О.В.; Черненко Катерину, робота «Привіт, мишко!», вихованку гуртка «Креативне рукоділля» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Растова М.В.;

☑️ з ІІ місцем - Чернякову Світлану, робота «Яблуневий цвіт», ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Кіріліна О.В.; Мазіна Олега, роботи «Дружня вечеря» та «Зачекався», вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Мазіна О.В.; Кривенко Любов, робота «Вірний друг», ученицю Мазівської гімназії, вчитель Бринзей Т.Л.;

☑️з ІІІ місцем – Кривенко Любов, робота «Після прогулянки», ученицю Мазівської гімназії, вчитель Бринзей Т.Л.; Кривулю Дмитра, робота «Тернистий шлях», учня Мазівської гімназії, вчитель Биваліна В.О.

✅у номінації «Архітектура»:

☑️ з І місцем – Чемоданову Анастасію, робота «Як тебе не любити, Києве мій», ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Чернякова Л.О.;

☑️з ІІ місцем – Кривулю Дмитра, робота «Гармонія душі», учня Мазівської гімназії, вчитель Биваліна В.О.;

✅у номінації «Пейзаж»:

☑️з І місцем – Кривенко Любов, робота «Чарівна річка», ученицю Мазівської гімназії, вчитель Бринзей Т.Л.; Черненко Катерину, робота «Дзеркало природи», вихованку гуртка «Креативне рукоділля» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Растова М.В.;

☑️з ІІ місцем – Скибу Максима, робота «Дорога додому», учня Мазівської гімназії, вчитель Азаренко Т.П.;

✅у номінації «Репортажне фото»: ☑️з І місцем – Костиріну Валерію, робота «Файні квіти України», ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Чернякова Л.О.

✅у номінації «Фото з застосуванням програми Adobe Photoshop»:

☑️з І місцем – Кривулю Дмитра, робота «Магія вночі», учня Мазівської гімназії, вчитель Биваліна В.О.;

✅у номінації «Побутове та жанрове фото»:

☑️ з ІІІ місцем – Кривенко Любов, робота «Горюночка», вихованку гуртка «Креативне рукоділля» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Растова М.В.

✔️У ІІ віковій віковій категорії 15 – 18 років:

✅у номінації «Флора і фауна»:

☑️ з І місцем – Растову Катерину, робота «Після дощу», вихованку гуртка «Креативне рукоділля» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Растова М.В.;

☑️ з ІІ місцем – Растову Катерину, робота «Запах – душа квітки», вихованку гуртка «Креативне рукоділля» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Растова М.В.

‼️ На обласний конкурс робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!» будуть направлені роботи учасників: ✅ у І віковій категорії 10-14 років у номінації «Флора і фауна» роботи Зюзько Марії «Фотомодель» та Черненко Катерини «Привіт, мишко!»; у номінації «Пейзаж» роботи Кривенко Любові «Чарівна річка» та Черненко Катерини «Дзеркало природи» ; у номінації «Архітектура» роботу Чемоданової Анастасії «Як тебе не любити, Києве мій», у номінації «Репортажне фото» роботу Костиріної Валерії «Файні квіти України», у номінації «Фото з застосуванням програми Adobe Photoshop” роботу Кривулі Дмитра «Магія вночі»;✅ у ІІ віковій категорії 15-18 років у номінації «Флора і фауна» роботу Растової Катерини «Після дощу».

🤝👏Щиро дякуємо учасникам за участь та бажаємо перемоги на наступному етапі конкурсу!💐💐💐

Фотографії чудові, а рідна земля - прекрасна. 🌏Немає кращої землі ніж українська🇺🇦🇺🇦🇺🇦, помилуйтеся і переконайтеся у цьому і ви!))))))💙💛💙💛💙

16.09.2023.

Вже кілька років поспіль Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine запрошує українців приєднатися до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day.Цьогоріч акція стартувала 16 серпня.

🤝🤝🤝Освітянська родина нашої Новослобідської громади не тільки у період акції, а завжди активно долучається до прибирання, адже найкращий метод виховання дітей - це приклад діяльності, який показано власноруч. І 2023 рік не став виключенням, адже до участі в акції долучилися не лише працівники закладів освіти, а й учні та батьки👬👫👭.

Формат участі у прибиранні кожен обрав свій, дотримуючись правил безпеки☝️.

З радістю🙂, посмішкою😊, задоволенням☺️ усі причетні робили свій внесок у прибирання рідної землі🌏.

✔️Головне - не забувати про те, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.❗💙💛💙💛💙💛

14.09.2023.

Шановні члени позашкільної освітянської родини!🌼🌼🌼

Щиро вітаємо з Днем позашкілля!💐💐💐💐💐💐💐

✔️🤝🤝🤝 Позашкілля - це завжди цікаво, завжди захопливо, завжди позитивно емоційно, завжди корисно. Саме завдяки самовідданій праці наших надзвичайних керівників гуртків наші найкреативніші діти біжать і поспішають не тому, що треба, а тому, що цікаво, тому, що просить серце. Наші керівники гуртків як ніхто заслуговують овацій і захвату, адже вони саме у творчості та натхненні формують інтелектуальну та прогресивну молодь країни! Нехай успіх та вдячність вихованців завжди супроводжують вас на професійному шляху!

👭👫👬Наші дорогі діти! Навіть у важкі часи ви не перестаєте радувати нас, дорослих, своїми перемогами та здобутками! 👏👏👏Ми цінуємо вас і пишаємось вами! Нехай кожен ваш задум вдається, а шлях до здійснення мрій буде легким і цікавим.

Нехай швидше здійсниться наша спільна мрія - настане мир в Україні!💙💛💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/1360437828185619?idorvanity=590727811428728

09.09.2023.

9 вересня у світі відзначається Міжнародний день краси💮. Цього дня шанують все, що приносить естетичне і моральне задоволення. 💐💐💐Недарма кажуть, що краса врятує світ. А вона буває різною: краса людських почуттів, краса відносин між нами всіма , уміння сприймати красу, яка оточує нас!!! Для нас, українців🇺🇦🇺🇦🇺🇦, звісно, найкраща краса - це українська💙💛💙💛.

❗Красуні, додаємо фото 🎥🎥🎥у коментарі до цього посту. Нехай стрічка майорить українською красою!💙💛💙💛

Тримаймося! 🤝🤝🤝

З нами буде УКРАІНА!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

08.09.2023

Дорогі наші спортсмени, шановні тренери, вчителі фізкультури, ветерани спорту, прихильники здорового способу життя і всі причетні!!! Щиро вітаємо з Днем фізичної культури та спорту України))) Здоров'я, сили, успіхів та натхнення, спортивних перемог і досягнень, звершень і удачі, радості від спілкування, змагань, тренувань, і найголовнішої нашої ПЕРЕМОГИ - МИРУ!!♥️🇺🇦🥊⚽️🥅🏐🏀🚵‍♀️

06.09.2023

Шановна громадо! 💙💛

☝️У Новослобідській громаді 5 вересня стартувала акція "Смілива гривня"💸. Це благодійна ініціатива, мета якої - об'єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії. Цьогоріч акція стартувала вдруге. Минулого року учасники акції з усієї України зібрали майже 5 млн гривень у вигляді монет на допомогу армії. Впевнені, цей рік по збору пережене попередній.

❗Тож оголошуємо "мобілізацію" монет 🪙🪙🪙на допомогу ЗСУ! Нова хвиля акції триватиме з 4 вересня до 30 листопада 2023 року. Усі зібрані кошти надійдуть нашій армії🪖🪖🪖. У межах акції "Смілива гривня" приймаються монети номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5, 10 гривень, також приймаються банкноти. Відправте свої монети на фронт! Зробіть свій внесок у Перемогу🇺🇦🇺🇦🇺🇦, навіть якщо це 10 коп!

Об'єднаймо зусилля заради майбутнього нашої країни. Долучайтеся!💙💛

#СміливаГривня2023

Національний банк України

04.09.2023.

🏫🏫🏫Сьогодні заклади освіти нашої Новослобідської громади розпочали навчання у дистанційному форматі. Згідно рекомендацій Міністерства освіти України першим уроком у кожному закладі освіти став урок на патріотичну тематику 🇺🇦або психологічну підтримку🤝🤝 здобувачів освіти. У країні вже другий рік триває повномасштабне вторгнення ворожого сусіда🪖. Звісно, кожному учаснику освітнього процесу надзвичайно хотілося б здійснювати процес навчання офлайн👫👬👭, проте безпека понад усе. Все ж навчання розпочато і червоною ниткою🧶 через нього проходить патріотичне виховання, адже завдяки нашим Захисникам ми можемо надавати, здобувати і отримувати нові знання, вміння, навички та компетентності. Щиро віримо, що скоро настане мир і ми знову будемо у режимі офлайн!💙💛💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

28.09.2023.

🌈🌈🌈Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))) 🌈🌈🌈❗Підведено підсумки проведення обласного фестивалю родинних реліквій " Мамина вишиванка".

Серед переможців є і дитина з нашої Новослобідської громади.

Щиро вітаємо переможця обласного фестивалю у номінації "Сорочечка для дитини" Літвінова Назара, вихованця гуртка "Співаночки" ( керівник Яновська Т.В.), учня Князівської гімназії 💐💐💐.

Бажаємо не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень! Пишаємося вами!!!))))💙💛💙💛

24.08.2023.

Україно моя незалежна!

Ти, як поле квітуче, безмежна.

Ми черпаємо силу в єднанні,

Здобула ти у світу визнання.

Гордимось, свято віримо в те,

Україна моя розцвіте!

Щорічно 24 серпня Україна відзначає День Незалежності - головне державне свято у році. У 2023 році Україна відзначить 32-й рік незалежності в умовах повномасштабної війни.

Ось уже другий рік День Незалежності нашої країни відбувається в умовах військового стану! За час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми - українці.

З метою формування у дітей та молоді патріотизму, сучасної національної ідентичності, національної гідності; величі та краси рідної землі, держави, родини, народу; визнання духовної єдності населення усіх регіонів України, спільності його культурної спадщини та майбутнього, дружна освітянська родина разом з найкреативнішими і найкращими дітьми нашої Новослобідської громади долучилася до Всеукраїнського онлайн-челенджу вдячності на честь 32-ї річниці Дня Незалежності України.

Українці, з Днем Незалежності всіх нас! Віримо в нашу Перемогу, в наших воїнів, в силу нашого духу! Нехай наша Батьківщина цвіте і розвивається. Ми українці - і пишаємося цим!

#привітаємокраїну

@udcpo

@mon.gov.ua

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1688796148288550/1462966064451898

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1688796148288550/1272066503492632

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1688796148288550/321574296998812

 

23.08.2023.

23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг. Це також національний символ. Символ нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю.

Сьогодні прапор – з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Вони бережно підписують його своїми позивними побратимам на пам’ять. Він майорить над вільними і звільненими містами України. А українці на окупованих територіях чекають, коли він знову з гордістю майорітиме у їхніх містах, селищах та селах.

Кожен українець: маленький і великий - глибоко шанує і цінує цей державний символ.

Нехай Прапор України гордо майоритьна вітрі і неодмінно дарує натхнення і світлу надію кожному з жителів держави. З Днем Державного Прапора України!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1688184651683033/597152595957336

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1688184651683033/991811415302805

18.08.2023.

💛Сьогодні завершились два тижні діяльності ІІ зміни літнього клубу 💐🌞"Квіти сонця" 💐🌞у рамках швейцарсько - українського проекту " Ми вдома - в Україні".

👆👆Ці два тижні промайнули як одна мить. Учасниками клубу стали усі бажаючі діти з різних куточків нашої Новослобідської громади, а також із сусідньої - Путивльської.

🎪🎋🤝Ці дні роботи клубу були дуже цікаві, насичені, пізнавальні, розважальні, активні, рухливі і просто суперкласнючі.

👨‍🏫 Модераторами діяльності клубу були самовіддані педагоги з Мазівської гімназії, а допомагали їм педпрацівники з інших закладів освіти нашої Новослобідської громади.

😀🥳😜Гомін, радість, сміх, втіха, рух, релакс, розвантаження, переключення, щастя на дитячих обличчях 😊 стали вірними супутниками діяльності літнього клубу 💐🌞"Квіти сонця"💐🌞.

🎋Кожен день був присвячений різноманітній тематиці : "Ідентичність", "Права і свободи", "Рівність", "Відповідальність", "Уряд, політика. Лідер" тощо.

❗До роботи клубу долучилися голова Новослобідської громади Ольга Гаркавенко, поліцейський офіцер громади Євгеній Риндич, щедро і цікаво ділячись з дітьми своїм досвідом роботи на займаних посадах.

🐝🐝🐝Кожен день був веселим, пізнавальним і незабутнім.

Не дивлячись на страшну оточуючу реальність, у якій, нажаль, вже другий рік живуть наші діти, все задумане вдалося втілити у життя. Діти отримали нові знання і психологічну підтримку та розвантаження, що сьогодні є таким необхідним і потрібним. А головне - отримали можливість поспілкуватися один з одним🤝🤝🤝, адже за спілкуванням офлайн наші діти скучили найбільше.

🙏🙏🙏🙏Хочемо висловити щиру подяку всім причетним за організацію, підготовку та проведення діяльності літнього клубу:

✔️ голові Новослобідської громади Ользі Гаркавенко, нашому "ідейному вдохновителю", завдяки всебічній повній підтримці і допомозі якої, те, що здавалося неможливим, стало реальним та ще з масою позитивних і незабутніх дитячих емоцій;

✔️прекрасному колективу педагогів Мазівської гімназії, музкерівнику Князівської гімназії, супроводжуючим педпрацівникам закладів освіти нашої Новослобідської громади, які змогли, не дивлячись на всі небезпеки і ризики, збагатити діток новими знаннями, вміннями, навичками і життєво - необхідними компетентностями, творчим педагогам не стали на заваді й сигнали повітряної тривоги. Дружна освітянська родина Новослобідської громади впоралася з усіма викликами на високому рівні;

✔️батькам дітей, які, не зважаючи на складні тяжкі часи для нашої країни, довірили нам найцінніше - своїх дітей, і повірили в нас;

✔️усім технічним працівникам, без діяльності яких не все б стало можливим.

❗Щиро дякуємо проекту DECIDE, впровадженому ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Ennbassy of Switter land in Ukraine/ Посольство Швейцарії в Україні❗.

💙💛Протягом двох тижнів діти радували позитивними емоціями та щирими посмішками.

👫👬👭Діти знайшли нових друзів і ми впевнені, що ця дружба і спілкування продовжаться і після закінчення діяльності клубу. Драйв, радість, задоволення, сміх - невід'ємні супутники роботи літнього клубу 💐🌞"Квіти сонця"💐🌞. Подивіться і ви, відчуйте хоч краплинку тієї надзвичайної щасливої атмосфери!💙💛 А ми віримо і сподіваємось, що наступного року діяльність клубу продовжиться! До нових зустрічей! 💙💛💙💛

04.08.2023.

Сьогодні завершились два тижні діяльності літнього клубу 💐🌞"Квіти сонця" 💐🌞у рамках швейцарсько - українського проекту " Ми вдома - в Україні". 👆👆Два тижні цікавих, насичених різноманітними подіями, розважальними і навчально - пізнавальними заходами і святами, руховою активністю на свіжому повітрі.

👨‍🏫Початку роботи літнього клубу передувало навчання наших самовідданих педагогів з Мазівської гімназії та серія тренінгів з громадянської освіти, а головне - готовність освітян нашої Новослобідської громади впроваджувати елементи ОДГ/ОПЛ - освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини. Після навчання від організаторів проекту було отримано:

📜📝📰🔰комплект методрозробок щодо організації літніх клубів для дітей в громадах з демократії та прав людини, попередження конфліктів, психологічної підтримки, безпеки, рухової активності;

⚽⚾спортивний інвентар;

📚🗃️набір розвиваючих ігор та книжок;

🖨️🖍️🎋канцтовари, принтер;

🎪обладнання та безкаркасні меблі для облаштування зони відпочинку на відкритому просторі.

Наче вулик🐝🐝🐝🐝, дзвінко, голосно, радісно, щасливо защебетав дитячим різноголоссям літній клуб "Квіти сонця". Кожен день був присвячений різноманітній тематиці : "Ідентичність", "Права і свободи", "Рівність", "Відповідальність", "Уряд, політика. Лідер" тощо. Діти не тільки розважалися, а й у цікавій формі отримували нові знання та життєві компетентності, які так необхідні для побудови демократичної держави. Кожен день був веселим і пізнавальним. Діти мали змогу поміркувати, порухатись, посміятися, пофантазувати і просто насолоджуватися життям, таким дитячим і безтурботним, забути, хоч ненадовго, про страшну оточуючу реальність, у якій ми всі живемо вже другий рік. Вони мали змогу у ігровій формі отримати психологічну підтримку і психологічне розвантаження, які зараз так необхідні і потрібні. А головне - отримали можливість поспілкуватися один з одним.

🙏🙏🙏Щиро дякуємо усім причетним за організацію, підготовку та проведення діяльності літнього клубу:

✔️ голові Новослобідської громади Ользі Гаркавенко, яка своєю вірою і незламністю вселила віру в кожного, що все вийде, за всебічну підтримку і допомогу, без яких не все задумане стало б реальністю; ✔️чудовому колективу незламних педагогів Мазівської гімназії та музкерівнику Князівської гімназії, які свої серця, любов і турботу вже не перший рік віддають дітям, збагачуючи тендітні дитячі особистості новими знаннями, вміннями, навичками і життєво - необхідними компетентностями; ✔️батькам дітей, які, не зважаючи на складні тяжкі часи для нашої країни, довірили нам найцінніше - своїх дітей, і повірили в нас;

✔️усім технічним працівникам, без діяльності яких не все б стало можливим.

❗Щиро дякуємо проекту DECIDE, впровадженому ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Ennbassy of Switter land in Ukraine/ Посольство Швейцарії в Україні❗.

💙💛Протягом двох тижнів діти радували позитивними емоціями та щирими посмішками. Драйв, радість, задоволення, сміх - невід'ємні супутники роботи літнього клубу "Квіти сонця". Подивіться і ви, відчуйте хоч краплинку тієї надзвичайної щасливої атмосфери!💙💛

02.07.2023.

#ВСТУП2023

📄🖊 Розпочалася реєстрація електронних кабінетів.

З 1 липня вступники зможуть зареєструвати електронні кабінети на сайті: https://vstup.edbo.gov.ua/

🧷 Реєстрація відбувається за кількома напрямками:

▪️до закладів фахової передвищої освіти;

▪️до закладів вищої освіти;

▪️до закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Детальні інструкції щодо роботи в електронних кабінетах знайдете у матеріалі: https://bit.ly/3NxjzNT

☝️ Усі вступники до закладів фахової передвищої та вищої освіти мають реєструвати електронні кабінети та подавати електронні заяви (окрім невеликого винятку, визначеного Порядками приймання). А вступники до закладів професійно-технічної освіти цьогоріч уперше зможуть подати заяви на вступ онлайн. Або ж за власним бажанням – у паперовому вигляді.

📍Електронні кабінети працюватимуть до 30 листопада. Тобто зареєструвати кабінет можна як в окремо передбачений для цього період – до початку подання заяв, так і впродовж часу приймання заяв, визначеного за відповідними траєкторіями вступу.

Бажаємо успішної реєстрації! 😌

Державне підприємство «ІНФОРЕСУРС»

 

28.06.2023.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦У рамках святкування Дня Конституції України🇺🇦🇺🇦🇺🇦 - важливого державного свята, з метою формування патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України, виховання поваги до Конституції України, законів України, державної символіки, сприяння набуттю дітьми та учнівською молоддю патріотичного досвіду, діти та учнівська молодь нашої Новослобідської громади долучилися до обласного і Всеукраїнського челенджу❗ #мійобов'язок❗.

Ми всі українці💙💛. Бути українцем – отже, боротися за свободу👊. Бути українцем – це стояти щитом 🛡️на захисті демократичного світу. Бути українцем – це поважати права та дотримуватися зобов'язань. Зараз усі українці: і дорослі, і малі, - згуртувалися 🤝заради спільної мети - наближення перемоги України✌️🇺🇦, і виконують обов'язок, визначений Конституцією.

Нехай щаслива зірка осяє наше майбутнє після стількох випробувань та страждань. З Днем Конституції, Україно!🇺🇦💙💛💙💛💙💛

27.01.2023.

🌈🌈🌈Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))) 🌈🌈🌈❗Підведено підсумки проведення обласного фестивалю юних майстрів "Веселка творчості". ❗У фестивалі взяли участь 120 учнів, вихованців з тридцяти закладів загальної середньої і позашкільної освіти. Серед переможців є і діти нашої Новослобідської громади: три ІІ місця🥈🥈🥈.

Щиро вітаємо:

✔️ у номінаціях "Український рушник" і "Народний одяг" - Примак Олександру🥈🥈, яка здобула два ІІ місця;

✔️у номінації "Традиційні побутові речі" - Галагудіну Марію🥈!

Щиро вітаємо їх чудову креативну наставницю - керівника гуртка Скворцову С.В.💐💐💐!

Бажаємо нашим творчим діткам не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень! Пишаємося вами!!!))))💙💛💙💛

26.06.2023.

🌈🌈🌈Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))) 🌈🌈🌈❗Підведено підсумки обласної заочної виставки декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край». Усього на обласну виставку було подано 11 робіт від діток нашої Новослобідської громади. Усі 11 дітей мають перемоги.❗ Цього разу у нас чотири І місця, три ІІ і чотири ІІІ.

Щиро вітаємо:

З І місцем🥇🥇🥇🥇:

✔️Костиріну Валерію, панно «Козак Мамай», керівник гуртка Черняков М.О.;

✔️Шаповалову Вікторію, робота «Пасочка», вчитель Шаматріна Л.П.;

✔️Поділька Романа, робота «Глухар», керівник гуртка Банний В.М.;

✔️Гудімова Максима, робота «Декоративна таріль», керівник гуртка Черняков М.О.

З ІІ місцем🥈🥈🥈:

✔️Ляшенко Анастасію, робота «Курчатко», керівник гуртка Чапля Н.І.;

✔️Квік Ангеліну, робота «Квіти», вчитель Соколова А.В.;

✔️Ворону Максима, робота «Дерев’яна писанка», керівник гуртка Черняков М.О.

З ІІІ місцем🥉🥉🥉🥉:

✔️Перфільєву Марію, робота «Пейзаж», керівник гуртка Черняков М.О.;

✔️Приходько Мілену, робота «Мишка», керівник гуртка Чапля Н.І.;

✔️Закотіна Єгора, робота «Кошик», керівник гуртка Скворцова С.В.;

✔️Вєнєдіктова Артема, робота «Сова», вчитель Конюх К.В.

Дитячі роботи неймовірно гарні, справжні шедеври. Щиро вітаємо наших креативних діток і їхніх чудових керівників гуртків та наставників! Вперед до нових перемог! Пишаємося вами!!!))))💙💛💙💛💙💛

25.06.2023.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦Я - українець. Є у мене право

На рідну мову та свою державу,

На гордий прапор золотисто-синій,

На щастя жити у своїй країні💙💛.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦Я - українка. Право знати маю

Про тих, кого героями вважаю,

Що людство рятували від руїни, -

Синів і дочок, гідних України💙💛.

❗Увага! ❗Увага! ❗Конкурс!❗

Цьогоріч основному державному документу, Конституції України, виповнюється 27 років🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Сьогодні Конституція – ядро нацiональної правової системи України. Для нас, українців, – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність.

У рамках відзначення Дня Конституції оголошуємо про початок патріотичного айстопера ❗«Я – українка/українець і пишаюся цим»❗. Запрошуємо всіх бажаючих, які проживають на території Новослобідської ТГ, долучитися до участі у айстопері (об’єкті, що привертає увагу, «зупиняє очі»). Умови прості:

✔️Записати відео, створити рекламу, коротку презентацію тощо «Я – українка/українець і пишаюся цим»;

✔️Виставити своє творіння у соціальній мережі Фейсбук або у коментарі до цього посту з хештегом #ЯукраїнкаукраїнецьНовослобідськаТГ.

Переможця буде визначено за більшою кількістю вподобайок👍👍👍.

На переможця чекає приз!🎁🎁🎁

Дедлайн 28 червня✌️.

👉Не гайте часу! Долучайтеся!👈

Українці - це нація переможців, сильних та незламних духом людей👍👊🤝. Побач. Відчуй.💙💛💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

25.06.2023.

❗Увага! ❗Увага! ❗Конкурс!❗

💙💛28 червня цього року Україна відзначатиме 27-му річницю прийняття Конституції 🇺🇦🇺🇦🇺🇦– головного нормативно - правового акту держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Цьогоріч Україна вдруге відзначає День Конституції в умовах воєнного стану😔😔😔, запровадженого через повномасштабне вторгнення сусіда – агресора. Основоположні принципи, які визначає Конституція, об’єднують🤝🤝👊 український народ. Конституція — це оберіг нашої державності.

В рамках відзначення Дня Конституції оголошуємо про початок поетичного конкурсу ❗«Любіть Україну!»❗. Запрошуємо всіх бажаючих, які проживають на території Новослобідської ТГ, долучитися до участі в конкурсі. Умови прості:

✔️Записати відео з декламацією вірша, присвяченого Україні ( вірш може бути власний авторський або українського письменника);

✔️Виставити відео у соціальній мережі Фейсбук або у коментарі до цього посту з хештегом #любітьУкраїнуНовослобідськаТГ.

Переможця буде визначено за більшою кількістю вподобайок👍👍👍.

На переможця чекає приз!🎁🎁🎁

👉Дедлайн 28 червня.👈

Не гайте часу! Долучайтеся!👆👆

✌️Україна починається з тебе! 💙💛🇺🇦💙💛

20.06.2023.

❗❗❗Цікаві різнопланові екскурсії для дітей нашої Новослобідської ТГ в інші громади, де ситуація наразі є більш безпечною, організовані за ініціативи і підтримки голови Новослобідської сільської ради Ольги Гаркавенко, тривають.❗❗❗

✔️Вчора 16 бажаючих учнів з Князівської гімназії та ✔️сьогодні 25 бажаючих учнів з Юр’ївської гімназії побували на екскурсії в Спадщанському лісі🌳🌳🌳.

Спадщанський ліс 🌳🌳🌳- це меморіальний комплекс, кожна складова якого розповідає про історію партизанської армії. 🏤Меморіал відкривається стелою «Народні месники», на якій зображена стіна і обличчя простих людей, які стали на захист своєї Батьківщини🇺🇦🇺🇦🇺🇦. У центрі комплексу знаходиться музей партизанської слави, а біля нього розташовується монумент Партизанської слави, який являє собою п`єдестал з фігурою партизана, що робить крок назустріч ворогу. Експонати музею присвячені легендарним історичним подіям і зберігають пам`ять про людей, які ризикують

своїм життям на благо Батьківщини. На території комплексу розташована братська могила партизан. Також діти побували у реконструйованих землянках🏚️, в яких жили партизани. Нажаль, новий виток сучасної історії дуже схожий з витком з минулого, з витком 82- річної давнини😔😔😔. Наші діти, люди знову шукають укриття у підвалах – землянках і погрібах - землянках…

Далі діти побували у музеї зброї та військової техніки🛻🛻🛻, експонатами якого є бойовий транспорт і спорядження, які були на озброєнні у партизан. З деякими експонатами дозволено більш тісний контакт: можна посидіти, покрутити руль, походити, погратися. А що ще треба дітям для щастя? Питання риторичне. Потім екскурсанти пройшли до залишків німецького танка, підбитого в одному з боїв партизанами. Сила духу та патріотизм партизан надихають і сьогоднішніх героїв продовжувати боротьбу💙💛💙💛💙💛💙💛.

Сьогодні діти побували у лісі🌳🌳🌳 і це вже позитивні емоції👍👍👍. Адже, що може бути кращим за лісове повітря – таке чисте і свіже, вдихати яке на повні легені - одне задоволення.

✔️Дорожні витрати були покриті Новослобідською сільською радою, дорога для дітей безкоштовна. Вартість входу у 3 локації Музею у Спадщанському лісі 30 гривень.

Активний рух і свіже повітря, звісно, викликали втому. Але екскурсія дітям сподобалась✌️. І це головне.👆

19.06.2023.

Цікаві різнопланові екскурсії для дітей нашої Новослобідської ТГ в інші громади, де ситуація наразі є більш безпечною, організовані за ініціативи і підтримки голови Новослобідської сільської ради Ольги Гаркавенко, тривають.❗❗❗

✔️Сьогодні 25 бажаючих учнів ЗЗСО Новослобідської сільської ради з різних куточків громади побували на надзвичайно цікавій пізнавальній екскурсії у місті Кролевець.

Розпочали з відвідування Кролевецького краєзнавчого музею🏤, розташованого у дерев’яному будинку кінця ХІХ ст. у центрі міста. Діти відвідали 4 виставкові зали, де ознайомилися з історією краю від часів неоліту і до періоду сучасності.

Наступна локація – Музей Кролевецького ткацтва, адже однією з візитівок Сумщини є кролевецький тканий рушник – унікальний за своїм виглядом та історією шедевр декоративно - ужиткового мистецтва. Фонди музею налічують понад 2800 музейних предметів: виробів тканих ручними техніками перебору, виготовлених на механічних верстатах, вишитих вручну, старовинний народний одяг та ужиткові речі, фотоматеріали, малюнки, книги та документи. Музей Кролевецького ткацтва – це поєднання минувшини та сучасності, історії та практики. Багато чули про кролевецький рушник, а сьогодні побачили. Істинна народна мудрість: ❗«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути».

Далі перейшли у сквер Захисників України🪖🪖🪖. Вразило те, що меморіал виготовлений із частин боєприпасів, уламків «Градів» та мін, привезених з АТО. На ньому зображено воїна, який у хвилину тиші грає на бандурі. Цей меморіал – це увіковічення пам’яті тих, хто захищав незалежність і суверенітет України на Сході країни.

Наступним став парк «Загубленого часу». Саме тут найбільш гостро відчули себе «рабами Інтернету», адже, дійсно, багато часу сучасна людина витрачає саме на Інтернет🤔🤔🤔. Час треба цінувати кожному з нас, адже він невловимо спливає⏳⌛.

Енергії витратили багато, тому наступна зупинка – обід у кафе🍽️. Було смачно, поживно, корисно.

Закінчили екскурсію відвідуванням відомої на весь світ яблуні-колонії🍎🍏🍎, яка входить до 100 чудес природи України. Неймовірним є те, що це прирослі до землі стовбури, котрі фактично є дітьми, онуками, правнуками материнського стовбура, якого вже давно не існує. Адже унікальною особливістю яблуні є здатність до самостійного вкорінення гілками. Коли один зі стовбурів старіє та відмирає, його віти приростають до землі. Так з'являється нове «дерево». Отже, диво-яблуня сама продовжує власне життя, і це відбувається вже понад два століття! Це справжнє диво! Діти милувалися ним.

✔️Сьогоднішня екскурсія мала пізнавально - філософське спрямування, змушувала замислитися дітей над здавалося б простими речами🤔, але такими потрібними, необхідними, корисними. Червоною ниткою глибокого патріотизму були пронизані усі локації🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Ці враження незабутні. Екскурсанти отримали велике задоволення від побаченого, сфотографувалися🤳 біля вподобаних об’єктів і з яскравими враженнями повернулися додому🙋👫. А головне, що наші діти пізнавали нове, дивувалися, захоплювалися, раділи і посміхалися🌞🌞🌞. Діти занурилися ніби в іншу реальність, реальність, де немає війни.

Хочемо висловити щиру подяку Вікторії Шприндель, директору музею Кролевецького ткацтва Кролевецької міської ради, за допомогу в організації і проведенні безкоштовної екскурсії аж у 5 локацій для наших дітей.

Додому повернулися стомлені, але з гарними спогадами про незабутній цікавий день.💙💛💙

16.06.2023.

За вікном тепле літо🌞 – завжди найулюбленіша пора року дітлахів усіх часів, пора канікул, відпочинку, розваг🌈🌈🌈. Але літо 2023 року, як і 2022, відрізняється від інших😔😔. Наша Новослобідська громада знаходиться у зоні бойових дій. ✔️Безпека дітей – першочерговий пріоритет, тому про оздоровлення на території Новослобідської сільської ради, нажаль, цьогоріч мова не йде. Діти🙋 👫– це найдороже, що є в житті кожного з нас. Нажаль, зараз вони зростають під звуки вибухів. Тому за ініціативи і підтримки голови Новослобідської сільської ради Ольги Гаркавенко було прийняте рішення організувати ряд цікавих різнопланових екскурсій для дітей в інші громади, де ситуація наразі є більш безпечною.

Усі дорожні витрати взяла на себе Новослобідська сільська рада. Для дітей дорога безкоштовна.

✔️Вчора 23 дитини, які навчаються в Юр'ївській гімназії, і сьогодні 25 учнів Мазівської гімназії та 20 здобувачів освіти Новослобідського ліцею побували на дуже цікавій екскурсії у селі Козацьке. Розпочалася екскурсія з відвідування краєзнавчого музею🏤, на якій екскурсовод ознайомила дітей з істрією села Козацьке Бочечківської ТГ, розповіла про видатних людей цієї місцевості. Далі діти занурилися в атмосферу розваг і захоплення👍: ігровий майданчик з різноманітними гойдалками🛝🛝👉 і атракціонами👈 та інтерактивний фонтан✌️, який дозволяє усім бажаючим контактувати з водою і отримати таку очікувану прохолоду у спекотний літній день⛲⛲⛲. Енергії витратили багато, тому наступна зупинка – обід у кафе🍽️. Було смачно, поживно, корисно. Недалеко від кафе розташована невелика хлібопекарня. Аромат свіжеспеченого хліба🍞 неймовірний, а смак – незабутній. Діти та дорослі супроводжуючі не втрималися і придбали хліб 🍞 на гостинець додому. Після обіду перейшли до родзинки екскурсії – оленячої ферми🫎🫎🫎. На фермі у селі Козацьке живуть благородні олені та лані. Нині їх тут близько 800 унікальних тварин. Діти помилувалися ними. Ці враження незабутні. Екскурсанти отримали велике задоволення від побаченого, сфотографувалися біля вподобаних об’єктів🤳 і з яскравими враженнями повернулися додому. А головне, що наші діти раділи і посміхалися, вони були щасливі. Усі забули, що у країні війна. Усі насолоджувалися життям.

Хочемо висловити щиру подяку Валентині Голік, юрисконсульту ТОВ «Агрофірма «Козацька», за допомогу в організації і проведенні безкоштовної екскурсії для наших дітей.

Додому повернулися стомлені, але з гарними спогадами про незабутній день👍👍👍.

09.06.2023.

✔️✔️✔️Продовжуємо ознайомлення з творчістю наших юних поетів. 🖋️🖋️Вірш🖋️🖋️ Байрамалова Євгена

"Олімпійський рух"

Колись давно у Греції вогонь запалав,

Олімпійськими іграми всіх об'єднав.

Швидше, вище, сильніше!

З'явився девіз.

І закликав людей

Бути сильними всіх.

Спорт- це воля, здоров'я і радісний сміх.

Буть сміливими, чесними робить він всіх.

Тож змагайтесь і прагніть найвищих висот.

Закликаю я всіх до перемог!

Хай здоров'я та спорт продовжують жить.

Рух Олімпійський не спиняйте й на мить!

07.06.2023.

✔️✔️✔️Продовжуємо ознайомлення з творчістю наших юних поетів. 🖊️🖊️Вірш переможця територіального етапу онлайн - конкурсу малюнків та літературних творів "Олімпійський рух: історія та сьогодення" Цибульняка Михайла 👆👆👆"Порада"👆👆👆

Спорт – здоров’я!

Спорт – це сила!

Це заняття для душі.

Так зростай же, юний друже,

У спортивній чесній грі!

Будь здоровим, сильним, спритним.

Швидко бігай, м’яч лови.

Щоб в житті, на кожнім кроці

Вдосконалювався ти.

Цінувати нам потрібно

Кожну мить свого життя.

Хто до спорту привернеться,

Вже не буде вороття.

Головне – здоров’я мати,

Дружбу з спортом не втрачати.

06.06.2023.

У НОВОСЛОБІДСЬКІЙ ГРОМАДІ ЗІ СПОРТОМ ДРУЖАТЬ ВСІ: І ДОРОСЛІ, І МАЛІ!

З метою виховання дітей та підлітків на гуманістичних ідеалах олімпізму, розповсюдження олімпійських ідеалів і принципів, формування в учнів мотивацій до здорового способу життя, систематичних занять фізичною культурою та спортом, 31 травня 2023 року підведено підсумки територіального етапу онлайн – конкурсу малюнків та літературних творів «Олімпійський рух: історія та сьогодення».

У територіальному етапі онлайн - конкурсу взяли участь 9 учасників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради, які представили 10 робіт.

Згідно з Умовами проведення територіального етапу онлайн - конкурсу малюнків та літературних творів «Олімпійський рух: історія та сьогодення» на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у 2 номінаціях: «Художні твори» у ІІ категорії – 10 – 14 років та у ІІІ категорії – старше 14 років; та «Літературні твори: вірш і проза» у І категорії – до 12 років та у ІІ категорії – від 12 до 16 років.

При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення, техніка виконання, композиційна досконалість. На підставі висновків членів журі територіального етапу онлайн – конкурсу малюнків та літературних творів «Олімпійський рух: історія та сьогодення» переможців визначено. Щиро вітаємо: у номінації «Художні твори»: у ІІ категорії – 10 – 14 років: з І місцем – Цибульняка Павла, вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослорбідської сільської ради, учня Юр’ївської гімназії; з ІІ місцем – Кривенко Любов, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, ученицю Мазівської гімназії; з ІІІ місцем – Басіладзе Дарію, ученицю Новослобідського ліцею. У ІІІ категорії – старше 14 років: з ІІ місцем – Шпильку Дар’ю, ученицю Мазівської гімназії; з ІІІ місцем – Петьоріну Евеліну, ученицю Новослобідського ліцею.

У номінації «Літературні твори: вірш і проза»: у І категорії – до 12 років: з І місцем – Цибульняка Михайла, вірш «Порада», учня Юр’ївської гімназії; з ІІ місцем - Цибульняка Павла, есе «Спорт, спорт, спорт…», учня Юр’ївської гімназії; з ІІІ місцем – П’ятишкіна Олександра, учня Князівської гімназії .

У ІІ категорії – від 12 до 16 років: з І місцем – Черненко Катерину, есе «Спорт – це основа життя»», ученицю Мазівської гімназії; з ІІ місцем – Байрамалова Євгена, вірш «Олімпійський рух», учня Князівської гімназії.

На обласний етап онлайн – конкурсу малюнків та літературних творів «Олімпійський рух: історія та сьогодення» будуть направлені роботи учасників: у номінації «Художні твори» у ІІ категорії – 10 – 14 років: Цибульняка Павла; у номінації «Літературні твори: вірші і проза» у І категорії – до 12 років: вірш «Порада» Цибульняка Михайла; у ІІ категорії – від 12 до 16 років: есе «Спорт – це основа життя» Черненко Катерини. Бажаємо учасникам перемоги на наступному етапі конкурсу!

05.06.2023.

"ПРИРОДА НАМ - ЯК РІДНИЙ ДІМ"

З метою підвищення рівня екологічної свідомості, формування почуттів особистого обов’язку та відповідальності за збереження та відновлення природи у дітей та юнацтва, 31 травня 2023 року у ЦДЮТ Новослобідської сільської ради проведено територіальний етап конкурсу «Природа нам – як рідний дім».

У територіальному етапі конкурсу «Природа нам – як рідний дім» взяли участь 32 учасники, які представили 74 роботи, закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради. Згідно з умовами проведення територіального етапу конкурсу «Природа нам – як спільний дім» на розгляд членів журі були представлені роботи у розділах «Малюнки», «Світлини», «Віршовані або прозові твори».

При оцінюванні робіт ураховувались відповідність обраній темі, оригінальність, техніка виконання, композиційна досконалість, змістовність, грамотність, художній рівень, композиційне рішення (правильно заповнений кадр), ідея роботи, задум автора, авторська позиція, вплив за рівнями сприйняття, технічна майстерність, різкість зображення, правильність експозиції, робота зі світлом, колірний баланс, використання технічних прийомів.

Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку.

Усі роботи виконані технічно майстерно, яскраво простежується ідея та композиційне рішення.

Усі роботи надзвичайно гарні. На підставі висновків членів журі за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо: у розділі «Малюнки»: з ІІ місцем – Кривенко Любов, робота «Все в наших руках», вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, ученицю Мазівської гімназії; з ІІІ місцем – Цибульняка Михайла та Галагудіну Надію, вихованців гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, учнів Юр’ївської гімназії.

У розділі «Віршовані або прозові твори:

з І місцем – Суржикову Катерину, ученицю Мазівської гімназії, та Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії. З ІІ місцем - Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії.

У розділі «Світлини: з І місцем – Гудімову Юлію, роботи «Бджілочка трудівниця» та "Богомол", ученицю Новослобідського ліцею; Єрмакову Поліну, робота «Диво», ученицю Юр’ївської гімназії; Цибульняка Павла, робота «Ялиновий цвіт», учня Юр’ївської гімназаї; Риндич Марію, робота «Занурення», ученицю Юр’ївської гімназії.

З ІІ місцем - Цибульняка Михайла, робота «Ялиновий цвіт», учня Юр’ївської гімназаї; Риндич Марію, робота «Квіткая», ученицю Юр’ївської гімназії; Зюзько Марію, роботи «Червонокнижний гість» та "Рідний край", ученицю Новослобідського ліцею;

Поділька Романа, робота «Грибок», учня Юр’ївської гімназії.

З ІІІ місцем - Поділька Романа, робота «Солдатики», учня Юр’ївської гімназії; Федорцева Івана, робота «Метелик», учня Мазівської гімназії; Риндич Марію, робота «Хвойний ліс», ученицю Юр’ївської гімназії; Мазіну Софію, робота «Взимку», вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

На наступний етап конкурсу «Природа нам – як спільний дім» будуть направлені роботи учасників: у розділі «Віршовані або прозові твори»: Суржикової Катерини та Цибульняка Павла; у розділі «Світлини»: Гудімової Юлії «Бджілочка – трудівниця» та «Богомол», Єрмакової Поліни «Диво», Цибульняка Павла «Ялиновий цвіт», Риндич Марії «Занурення».

Щиро дякуємо усім учасникам за участь. Фотографії та малюнки, зроблені дітьми, надзвичайно гарні. Наша природа дивовижна унікальна. Дивлячись на дитячі роботи, мимоволі забуваєш про страшну реальність, яка нас оточує, забуваєш про війну. Слова тут зайві, милуйтеся!

 

31.05.2023.

🌈🌈🌈Наші діти надзвичайно талановиті. 🌈🌈🌈

Публікуємо вірш нашого креативного юного поета Михайла Цибульняка - переможця територіального етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді "За нашу свободу" 🇺🇦🇺🇦🇺🇦.

💙💛Пам’ятаймо!💛💙

Вони боролись за свободу,

За незалежність, за любов.

Ми – діти нашого народу.

І в нас тече та сама кров.

Не знищити нас, не зламати,

Не підкорити супостату.

З землі ми будемо вставати

І Україну прославляти.

Війни такої не бажали

Ми навіть нашим ворогам.

Зруйновано оселі, школи,

Спортивний, ігровий майдан.

І нам ніколи не забути,

Як почалася ця війна.

Як гинуть в ній невинні люди

Та плаче Матінка-Земля.

29.05.2023.

🌈🌈🌈Наші діти надзвичайно талановиті. 🌈🌈🌈

✔️Публікуємо вірш нашої уже знайомої не тільки мешканцям території Новослобідської громади, а й далеко за її межами, зірочки - переможиці територіального етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді "За нашу свободу" - 💙💛Наталки Купченко 💛💙

Монолог України🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Я – Україна, матір мільйонів,

Берегиня традицій і творчості.

Я та, що вірить у силу законів

Та дотримується моральності.

Я існую з прадавніх віків,

Моя воля роками гартована.

Не боюсь вже ніяких тернів,

Бо бувала не раз катована.

І хоч з часом чимало змін,

Але ворог все той же лишається.

На жаль, з обстрілів, ракет і мін

Моя реальність зараз складається.

Та які б війна не принесла страхи,

Які б не нанесла рани,

Мої мужні доньки й сини

Не дадуть одягнути на мене кайдани.

Сильні духом, об’єднані докупи,

Зі сльозами, потом і кров’ю,

Ні за яких умов не опускаючи руки,

Мій народ поверне мою волю.

26.05.2023.

Вітання поліцейському офіцеру громади Євгенію Риндичу від дітей нашої Новослобідської ТГ "ВІТАЄМО І ДЯКУЄМО!".

https://www.facebook.com/100087257051137/videos/278942524477333

https://www.facebook.com/100087257051137/videos/585063286794835

https://www.facebook.com/100087257051137/videos/6309290275794408

 

26.06.2023.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦З нагоди 5-ї річниці проекту «Поліцейський офіцер громади» ❗для дітей нашої Новослобідської громади проведено ряд дистанційних заходів, до участі у яких діти долучилися з великим задоволенням, адже наш поліцейський офіцер громади Євгеній Риндич добре знайомий кожній дитині🤝🤝🤝.

🖋️Діти залюбки взяли участь у конкурсі малюнків «Ми можемо довіритися 102», конкурсі поробок для привітання поліцейського офіцера громади. З учнями Мазівської гімназії проведено естафети – змагання з фізичної культури «У поліції працювати небезпечно, але завжди почесно!». Також здобувачі освіти ліцею і гімназій Новослобідської громади долучилися до челенджу відеопривітання поліцейського офіцера громади з нагоди 5-ї річниці проекту «Вітаю і дякую».

Усі дитячі роботи виконані з любов’ю і глибокою шаною професії поліцейського. У кожну з них дітки вклали частинку турботи, тепла, вдячності. Яскраво простежується те, що праця поліцейського офіцера громади надзвичайно важлива, і діти його сприймають як приклад для наслідування,

Діти відмінно і цікаво відтворювали на малюнках своє бачення того, як поліцейський офіцер громади 👮виконує повсякденні робочі завдання. Нажаль, сьогодення дуже небезпечне для дітей. А поліцейський для них один із тих людей, які створюють навколо безпечне середовище.

Усі роботи надзвичайно гарні, змістові і чуттєві. Оцінювати їх було дуже важко. До визначення переможців долучився і поліцейський офіцер нашої Новослобідської громади Євгеній Риндич. Щиро дякуємо усім учасникам за участь!

Щиро вітаємо переможців:

✔️у конкурсі поробок для привітання поліцейського офіцера громади: Вороніна Вадима, Ворону Максима, Гудімова Максима – вихованців гуртка «Художня обробка деревини» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради; Кривенко Любов, ученицю Мазівської гімназії.

✔️У конкурсі малюнків «Ми можемо довіритися 102»: Басіладзе Дарію та Петьоріну Евеліну, учениць Новослобідського ліцею, та Ісаєва Кирила, учня Князівської гімназії.

✔️У челенджі відеопривітання поліцейського офіцера громади з нагоди 5-ї річниці проекту «Вітаю і дякую» учнів Новослобідського ліцею!

Усі переможці найближчим часом отримають приємні подарунки!🎁🎁🎁

Шановний Євгенію Петровичу! Дякуємо за Вашу мужню, самовіддану працю. Бажаємо вам міцного здоров’я, благополуччя, достатку і злагоди. Нехай професійне свято додасть Вам натхнення та невичерпної наснаги у почесній правоохоронній діяльності на благо нашої Новослобідської громади, а ваша мужня і самовіддана праця знаходить щиру вдячність у серцях людей.💙💛💙💛💙💛

23.05.2023.

ХХVІ ОБЛАСНИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «ПРОБА ПЕРА»🖋️🖋️⚡

🌈Ще одна гарна новина щодо здобутків дітей нашої Новослобідської громади. Підбито підсумки ХХVІ обласного літературного конкурсу «Проба пера». Цьогоріч до конкурсу долучилося 327 здобувачів освіти з різних куточків Сумської області, які представили свої роботи у номінаціях «ГУМОР», «Пісня», «Вірші» та «Проза».

Більшість робіт учасників літературного конкурсу пронизані темами війни, боротьби України проти російських загарбників, емоційного сприйняття світу українськими школярами.

✔️За результатами підсумків журі серед переможців є і наші діти!

🥈У номінації "Поезія" у молодшій віковій категорії учень Мазівської гімназії Кривуля Дмитро ( вчитель Биваліна В.О.) отримав ІІ місце🎉;

🥉🥉у номінації "Проза" у середній віковій категорії учень Юр'ївської гімназії Цибульняк Павло (вчитель Скворцову С.В.) та у старшій віковій категорії учень Князівської гімназії Ісаєв Кирило ( вчитель Русакова М.І.) отримали ІІІ місця🎊🎊!

Щиро вітаємо юних письменників і поетів Новослобожанщини та їхніх креативних наставників, бажаємо успіхів та творчого натхнення!💙💛💙💛💙💛💙💛

23.05.2023.

"ЗА НАШУ СВОБОДУ"

З метою виховання патріотів, громадян правової, демократичної держави, надання підтримки Захисникам і Захисницям України, виховання любові до рідного краю, розвитку почуття патріотизму та відповідальності за майбутнє своєї держави, виявлення, розвитку та підтримки здібних, обдарованих і талановитих дітей та учнівської молоді 18 травня 2023 року було проведено територіальний етап Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу». Вже не перший рік діти нашої Новослобідської громади долучаються до участі у конкурсі.

У конкурсі взяли участь 7 учасників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради, які представили 9 робіт.

Згідно з Умовами проведення конкурсу «За нашу свободу» на розгляд членів журі було представлено роботи учасників за розділами образотворче мистецтво та поезія (вірші), присвячені значущим подіям захисту України за трьома віковими категоріями: І – діти 7 – 10 років (молодша вікова категорія), ІІ – діти 11 – 14 років (середня вікова категоріями), ІІІ – 15-18 років (старша вікова категорія).

При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення, техніка виконання, композиційна досконалість, логічність, цілісність, ерудиція, оригінальність, самостійність і зрілість думки відповідно до вікової категорії конкурсанта, чіткість вираження авторської думки, обгрунтування власної точки зору, змістовність, грамотність, художній рівень. На підставі висновків членів журі територіального етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо: у розділі образотворче мистецтво: у молодшій віковій категорії: з ІІІ місцем – Дзекунову Анастасію, ученицю Юр’ївської гімназії;

у середній віковій категорії: з І місцем – Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С. В.; з ІІ місцем – Єрмакову Поліну, ученицю Юр’ївської гімназії, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С. В.; у старшій віковій категорії – 15-17 років: з ІІІ місцем – Галагудіну Надію, ученицю Юр’ївської гімназії, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С. В.

У розділі поезія (вірші), присвячені значущим подіям захисту України: у середній віковій категорії: з І місцем – Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С. В.; у старшій віковій категорії – 15-18 років: з І місцем – Купченко Наталію, ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Парфенюк М.М. Щиро дякуємо усім учасникам за участь!

На обласний етап Всеукраїнського конкурсу дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» будуть направлені роботи учасників: у розділі образотворче мистецтво: Цибульняка Михайла; у розділі поезія (вірші), присвячені значущим подіям захисту України: Цибульняка Михайла та Купченко Наталії. Щиро бажаємо учасникам перемоги на наступному етапі конкурсу!

22.05.2023.

"СОРОЧЕЧКА ДЛЯ ДИТИНИ"

З метою посилення виховного потенціалу родини, формування партнерських відносин між педагогами, батьками, державними і громадськими інститутами щодо виховання дітей та учнівської молоді ЦДЮТ Новослобідської сільської ради 17 травня 2023 року було проведено територіальний етап обласного онлайн фестивалю родинних старожитностей «Мамина вишиванка» з теми «Сорочечка для дитини».

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласного онлайн фестивалю родинних старожитностей «Мамина вишиванка»з теми «Сорочечка для дитини» переможця визначено. Щиро вітаємо у І віковій категорії - діти від 10 до 14 років Літвінова Назара, учня Князівської гімназії, вихованця гуртка «Співаночки», керівник гуртка Яновська Т.В. Робота Назара буде відправлена на обласний онлайн фестиваль родинних старожитностей «Мамина вишиванка». Пропонуємо найцікавіші моменти з роботи Назара:

" Моя сорочка дісталась мені від бабусі мого тата. Бабуся Антоніна вишила її власноруч , тепер це наша сімейна реліквія, якою ми пишаємось та оберігаємо.

Що саме означають вишиті візерунки на моїй сорочці, та як вишити таку красу? Про це я дізнався із розповідей моєї бабусі.

Для вишивання потрібні нитки "муліне". Їх слід спочатку проварити із сіллю, щоб вони не линяли. Потім нитки слід гарненько прополоскати й висушити.

Найлегше вишивати на канві, бо на цій цупкій тканині плетиво ниток утворює маленькі й великі дірочки. Потрібно порахувати, скільки клітинок займе орнамент у ширину і, накинувши з кожного краю по чотири клітинки, відрізати шматок канви.

Втягнувши нитку в голку, можна братися до вишивання. Вколювати нитку потрібно у велику дірочку канви і виколювати нижче у дірочку так, щоб зверху утворився косий стібок. Це буде півхрестик. Коли зробити такі самі стібки назад по тих же проколах, косі стібки ляжуть в іншому напрямку і утворять хрестики.

Візерунки на сорочці у вигляді зірок означають гармонійність і впорядкованість; хрести – символізують вічне життя; ромби – родючість землі. Я вдячний бабусі за її науку, за те, що передала свої знання про таємниці вишивки."

#Мамина_вишиванка_Сорочечкадлядитини

 

15.05.2023.

🌈Шановна громадо! 🌈Напередодні Дня Матері 🤱 було оголошено про проведення фотоквесту на теренах нашої групи. Щиро дякуємо всім, хто взяв участь у заході. Щиро дякуємо всім, хто не пошкодував вподобайку 👍 для наших творчих учасників! Усі фотороботи дуже гарні, та як може бути інакше, адже вони стосуються найдорожчої, найсвітлішої, найкращої, найдобрішої людини у житті кожного - 🤱МАМИ🤱.Підсумок фотоквесту проводився за результатами голосування глядачів (за кількістю вподобайок 👍👍 під публікаціями у коментарях).

✔️Щиро вітаємо дружних діток із родини Басіладзе 🥇 та Приходько Марійку 🥈 із перемогою! Дякуємо усім учасникам за участь! Призи🎁🎁 переможцям будуть вручені найближчим часом!)))💙💛💙💛

15.05.2023.

🇪🇺День Європи відзначається з 9 травня 2023 року. Свято має на меті відзначити день створення Ради Європи 🇪🇺5 травня 1950 року. Європейська конвенція про права людини наголошує на праві кожної людини на гідне поноцінне життя і захист від будь - яких форм зловживань. Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас близькими друзями, помічниками та для багатьох - прихистком та порятунком від російської агресії.

У рамках відзначення Дня Європи🇪🇺🇪🇺🇪🇺 діти нашої Новослобідської громади долучилися до участі у челенджі "UA_EU_Together". Територія нашої Новослобідської громади вже тривалий час знаходиться у зоні бойових дій. Деякі мешканці, рятуючи себе і дітей, знайшли прихисток у країнах Європи.

Вивчати звичаї, традиції, обряди Європейських країн дуже цікаво, але наші діти українські, вони залишаються вірними нашій культурі.

✔️Учениця 10 класу Новослобідського ліцею Грідіна Анастасія взяла участь у благодійному вечорі українських страв, організованому українською діаспорою у Швейцарії, з метою збору коштів на потреби ЗСУ.

✔️Марійка Нішта учениця 5 класу Новослобідського ліцею взяла участь у Різдвяному карнавалі у Німеччині.

Країни Європи 🇪🇺надали дуже багато допомоги Україні🇺🇦🤝🤝🤝, за що їм велике дякуємо від усіх українців. Але ми всі щиро віримо і сподіваємося на те, що скоро війна закінчиться і усі українці зможуть повернутися додому💙💛💙💛💙💛💙💛.

#EU_EU_Together

11.05.2023.

Увага! Увага!❗❗❗

ФОТОКВЕСТ ДО ДНЯ МАТЕРІ

🌈🌈У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, коли травами і квітами вкривається земля, теплий весняний вітер приносить до нас свято — День матері — святковий день, присвячений матерям та материнству. В Україні щорічно свято відзначають у другу неділю травня. Це святковий день, коли діти та дорослі вітають своїх матерів та дарують їм подарунки, квіти, листівки та інші приємні сюрпризи. Святковий завдяки найдорожчим, найріднішим, найласкавішим, найріднішим мамам. Адже найважливіша людина у світі - це мама. Це вона нас народила, виростила, виховала. Вона нас любить і хорошими, і поганими. Цей день прекрасна нагода провести час із мамою та подякувати їй за все.

🌹Якщо ви любите творчість, ви веселі, любите свою матусю, запрошуємо вас, діти, взяти участь у ФОТОКВЕСТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ.

✔️Пропонуємо вам 9 завдань, які треба виконати і сфотографувати результат виконання.

✔️Наступний крок: зробити публікацію у соціальній мережі Facebook з розміщенням фотографій виконаних завдань. ✔️Не забудьте до своєї публікації додати хештег #ДеньМатері2023НовослобідськаТГ.

Переможе той, чия публікація отримає більше вподобайок👍👍. Не гайте часу! Долучайтеся! Переможці будуть нагородженеі приємними сюрпризами🎁!💙💛 Дедлайн 15 травня 2023 року.🎊🎉

10.05.2023.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОЕКТ "МІШЕЧОК" У НОВОСЛОБІДСЬКІЙ ГРОМАДІ

Щорічно в Україні Міжнародний молодіжний рух School Recycling World організовує всеукраїнський проект "Мішечок". Вже не перший рік долучаються до проекту і діти нашої Новослобідської громади, які роблять багато для того, щоб стати на шлях екосвідомості, врятувати свою країну та цілу планету від глобальної катастрофи – тотального забруднення пластиком.

У рамках участі у Всеукраїнському проекті було проведено територіальний конкурс «Мішечок», на який було представлено 12 торбинок 12 учасників від закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради.

Усі роботи учасників характеризуються наявністю естетичного оформлення; відповідністю роботи тематиці конкурсу, актуальністю теми, втіленням творчої ідеї та задуму автором, оригінальністю використання та оформленням, а головне - практичністю застосування.

На підставі висновків членів журі територіального конкурсу «Мішечок» переможців визначено. Щиро вітаємо: з І місцем – Басіладзе Дарію, ученицю Новослобідського ліцею; з ІІ місцем – Кабанець Валерію, ученицю Князівської гімназії; з ІІІ місцем – Прокопченко Дар’ю, ученицю Князівської гімназії. Переможці отримають призи.

Щиро дякуємо нашим екосвідомим діткам за участь! Закликаємо усіх відмовитися від пластикових пакетів і перейти на екоторбинки. Важливо вже сьогодні впроваджувати у своєму побуті екозвички, користуватися багаторазовими торбинками і зберегти довкілля у чистоті для наступних поколінь. Давайте речам друге життя, використовуючи за розхідний матеріал для мішечків ручної роботи – старий одяг, простирадла, штори. Таким чином ми збережемо ще більше ресурсів Землі. Піклуймося про нашу планету – разом!

09.05.2023.

Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))) Підведено підсумки обласного конкурсу творчо обдарованих дітей і підлітків "Чарівні барви Сумщини"🇺🇦🇺🇦, у якій честь нашої Новослобідської громади представили кілька вихованців ЦДЮТ Новослобідської сільської ради. Всього у обласному конкурсі взяли участь більше 235 майстрів з усіх куточків області. ❗❗❗Наші діти мають 4 призові місця! ❗❗❗

✔️🥇у номінації «декоративно - художній розпис»: у І віковій категорії – діти 7-12 років: робота Шпильки Катерини І місце;

✔️🥇🥇у номінації «народна лялька»: у ІІ віковій категорії – 13 - 18 років: ляльки Грідіної Анастасії два І місця;

✔️🥉у номінації «витинанка»: у ІІ віковій категорії – підлітки 13 - 18 років: робота Галагудіної Надії ІІІ місце.

🌷🌷🌷Щиро вітаємо наших креативних вихованців і їх чудових керівників гуртків: Скворцову С.В., Грідіну Т.Л., Мазіну О.В. Ви надзвичайні! Бажаємо вам не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень!!! Пишаємося вами!!!))))

08.05.2023.

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

З метою вшанування пам'яті всіх жертв Другої світової війни 1939 - 1945 рр., гідного вшанування подвигу українського народу, його внеску у перемогу антигітлеровської коаліції у Другій світовій війні, 4 травня 2023 року на території Новослобідської сільської ради було проведено челендж літературних есе «А ми тую червону калину підіймемо…».

На територіальний челендж літературних есе «А ми тую червону калину підіймемо…» було представлено 8 творчих робіт 8 юних літераторів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради.

Згідно з умовами проведення челенджу на розгляд членів журі було представлено конкурсні роботи учасників за трьома віковими категоріями: І вікова категорія – від 6 до 10 років, ІІ вікова категорія – від 11 до 14 років, ІІІ вікова категорія – від 15 до 18 років.

При оцінюванні робіт ураховувались змістовність, стиль, грамотність викладу, відповідність тематиці, відповідність історичним подіям, оригінальність.

Усі роботи учасників характеризуються наявністю естетичного оформлення; відповідністю роботи тематиці конкурсу, актуальністю теми, втіленням творчої ідеї та задуму автором, оригінальністю та оформленням.

На підставі висновків членів журі територіального челенджу літературних есе «А ми тую червону калину підіймемо…» переможців визначено. Щиро вітаємо: у І віковій категорії – від 6 до 10 років: з І місцем – Кривулю Дмитра, учня Мазівської гімназії; з ІІІ місцем – Приходько Марію, ученицю Юр’ївської гімназії. У ІІ віковій категорії – від 11 до 14 років: з І місцем – Черненко Катерину, ученицю Мазівської гімназії; з ІІ місцем – П’ятишкіна Олександра, учня Князівської гімназії; з ІІІ місцем – Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії. У ІІІ віковій категорії – від 15 до 18 років: з І місцем – Філіпову Тетяну, ученицю Новослобідського ліцею. Щиро дякуємо усім учасникам за участь! У кожному творі простежується єдине бажання: щоб небо над Україною знову стало мирним!

 

08.05.2023.

8 травня 2023 року Україна разом Європою відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення - що країни Європи уклали мир після війни.

З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни, гідного вшанування подвигу українського народу, його внеску у перемогу антигітлеровської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти фашизму, увіковічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людства, скоєних у роки війни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України 5 травня 2023 року на території Новослобідської сільської ради було проведено територіальний конкурс малюнку «Перемога очима дітей».

На територіальний конкурс малюнків «Перемога очима дітей» було представлено 24 малюнки від 23 учасників від закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради.

Згідно з умовами проведення конкурсу на розгляд членів журі було представлено конкурсні роботи учасників за трьома віковими категоріями: І вікова категорія – від 6 до 10 років, ІІ вікова категорія – від 11 до 14 років, ІІІ вікова категорія – від 15 до 18 років.

При оцінюванні робіт ураховувались композиційна довершеність, актуальність та повнота розкриття теми, художній рівень та оригінальність виконання.

Усі роботи учасників характеризуються наявністю естетичного оформлення; відповідністю роботи тематиці конкурсу, актуальністю теми, втіленням творчої ідеї та задуму автором, оригінальністю.

На підставі висновків членів журі територіального конкурсу «Перемога очима дітей» переможців визначено. Щиро вітаємо:

у І віковій категорії – від 6 до 10 років: з І місцем – Федорцеву Карину, ученицю Мазівської гімназії; з ІІ місцем – Вєнєдіктова Артема, учня Князівської гімназії; з ІІІ місцем – Марченко Владиславу, ученицю Князівської гімназії Новослобідської сільської ради. У ІІ віковій категорії – від 11 до 14 років: з І місцем – Єгорову Агнію, ученицю Новослобідського ліцею; з ІІ місцем - Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІІ місцем – Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В. У ІІІ віковій категорії – від 15 до 18 років: з ІІ місцем – Галагудіну Надію, ученицю Юр’ївської гімназії, вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В. Дякуємо усім учасникам за участь!

З Днем пам'яті та примирення. Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині! Нехай швидше настане мир в Україні!

 

04.05.2023.

"ВАТРА" У НОВОСЛОБІДСЬКІЙ ГРОМАДІ

У травні 2023 року на відзначення Дня Героїв у закладах освіти нашої Новослобідської громади було організовано і проведено територіальний етап Всеукраїнського Фестивалю – огляду «Ватра» у рамках заходів Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Ватра, що представлялася роями Новослобідського ліцею, Мазівської та Князівської гімназій, була покликана привернути увагу учнівської молоді до таких фундаментальних цінностей, як любов до України, оптимістичне бачення її майбутнього, віра в нашу перемогу, гордість за наших героїв як минулих визвольних змагань, так і героїв сьогодення.

Основні теми ватр: «Слава Героям», «Звитяга Нескорених», «Квітуча моя Україно», «Україна назавжди» тощо. Усі вони об’єднані загальною тематикою, що розкриває бачення майбутнього України.

Участь у територіальному етапі Фестивалю базувалась на принципі добровільності та мала на меті розкрити мистецькими засобами героїку російсько-української війни та мрію про Україну після Перемоги над рашизмом.

Відеоролики, підготовані нашими дітьми, сповнені духу оптимізму, віри в щасливе майбутнє, викликають захоплення Україною та українцями, надихають на майбутні звитяги.

Впевнені у тому, що оптимістичний, життєдайний дух ватр запалить любов’ю надією і вірою сотні тисяч українських сердець!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1622809418220557/620128293040028

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1622809418220557/185109761135596

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1622809418220557/200157322822442

 

03.05.2023.

«З РОДИНИ ЙДЕ ЖИТТЯ

ЛЮДИНИ»

🌈У народі кажуть: «З родини йде життя людини». І це дійсно так. Що закладено родиною у дитячу душу, так і житиме людина, те і нестиме своїм дітям та нащадкам. 💙💛Які цінності має родина, такі цінності понесе у життя і кожна гілочка – дитинка у цьому родоводі. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки зі своїм корінням. Бо виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Через усе життя ми несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам’яті скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, маминими квітами.

У кожній родині свій спосіб життя, звичаї, сімейні традиції. А продовжувачі родинних традицій, родовідної пам’яті — наші діти.

✔️З метою посилення виховного потенціалу родини, формування партнерських відносин між педагогами, батьками, державними і громадськими інститутами щодо виховання дітей та учнівської молоді, вивчення історії походження своєї родини, сімейних традицій, родинних реліквій 27 квітня 2023 року було проведено територіальний етап обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «З родини йде життя людини» у межах реалізації обласного соціально – освітнього проєкту «КРОВНА РОДИНА».

У територіальному етапі обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «З родини йде життя людини» у межах реалізації обласного соціально – освітнього проєкту «КРОВНА РОДИНА» взяли участь 3 учасників із Юр’ївської та Князівської гімназій.

Згідно з Умовами проведення експедиції на розгляд членів журі було представлено роботи учасників за напрямом – «Цінності моєї родини» – розповідь про реліквії, цінні речі, що зберігаються в кожній родині, які розповідають про цікаві та визначні події.

При оцінюванні робіт ураховувались новизна та актуальність досліджуваного матеріалу для регіону; повнота ла логіка викладення теоретичної частини дослідження; відповідність висновків проведеному дослідженню; практичне значення дослідження; культура мовлення; рівень підготовленості до захисту пошуково – дослідницької, мистецької роботи.

Надані роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку. Вони дуже цікаві.

На підставі висновків членів журі переможців визначено за набраною сумою балів! Щиро вітаємо: 🥇з І місцем – Галагудіних Марію і Надію, учениць Юр’ївської гімназії, керівник Жирякова Г.В.; 🥇з І місцем – П’ятишкіна Олександра, учня Князівської гімназії, керівник Соколова А.В.

На обласну краєзнавчу експедицію учнівської молоді «З родини йде життя людини» у межах реалізації обласного соціально – освітнього проєкту «КРОВНА РОДИНА» буде направлено роботу Галагудіних Марії та Надії.

💙💛💙💛Без коріння саду не цвісти, без коріння сохне все живе. Ніколи не переривайте ланцюжок пам’яті, що з’єднує наші покоління. І чим міцніший цей ланцюжок, тим міцніше наше коріння, тим міцніше стоятиме на своїй землі наш народ, наша Україна🇺🇦🇺🇦🇺🇦.

 

28.04.2023.

Хто служив на кордоні,

Не забуде ніколи,

Тишу ту непохитну,

Що стоїть на зорі,

Ті зелені кашкети-

Прикордонників гордість-

Не померкнуть ніколи

На вкраїнській землі!

Цієї неділі наша держава відзначає День прикордонника України - професійне свято людей мужніх, сміливих, сильних, незламних. Українських прикордонників вирізняють професійний вишкіл, глибокий патріотизм, вірність обов'язку.

Напередодні Дня прикордонника наші креативні дітки та учнівська молодь під керівництвом творчих керівників гуртків виготовили сувеніри, обереги, подарунки нашим мужнім воїнам - Захисникам і Захисницям з прикордонної служби України. Усе це виготовлялося з великою любов'ю і подякою, адже саме у прикордонній громаді особливо гостро відчуваєш важливість цієї професії. У кожний сувенір було вкладено часточку дитячого тепла і турботи.

Просто хочеться сказати нашим надзвичайним Захисникам і Захисницям державних кордонів велике ДЯКУЄМО. Зі святом вас, наші любі! Низький вам уклін і велика всеукраїнська подяка🇺🇦🇺🇦🇺🇦! Вклоняємося перед вашою силою, мужністю та патріотизмом. Впевнені, що завдяки таким Героям і Героїням, як Ви, нас точно чекає Перемога. З Днем прикордонника України!💙💛

26.04.2023.

🌈У кожного українця сьогодні одна мрія, одна на всіх - МИР в Україні🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Через війну у наших дітей тепер стали дорослі очі, дорослі погляди, дорослі думки і судження. Але майбутнє кожної української дитини — безцінне. І це майбутнє має бути МИРНИМ і ПЕРЕМОЖНИМ💙💛💙💛💙💛.

✔️З метою формування патріотичних поглядів як духовно-морального принципу особистості, творчих потенціалів учнівської молоді, формування любові до української творчості та належного вшанування пам’яті героїв та героїнь України 25 квітня 2023 року підведено підсумки територіального етапу Всеукраїнського конкурсу «Переможна марка юних натуралістів». На розгляд членів журі було представлено 2 роботи від наших талановитих братів Цибульняків: Павла і Михайла. Роботи дуже гарні з глибоким сенсом життя, вони чітко відображають бажання українських дітей швидшої перемоги💙💛💙💛.

Щиро вітаємо хлопців:

з 🥇І місцем – Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.;

з 🥈ІІ місцем – Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.

На наступний етап Всеукраїнського конкурсу «Переможна марка юних натуралістів» буде відправлено роботу Цибульняка Павла. Бажаємо Павлу перемоги на наступному етапі конкурсу! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

24.04.2023.

Щорічно у березні-квітні в Україні організовуються і проводяться різноманітні заходи з екологічних активностей, приурочених до Міжнародного дня Матері – Землі, спрямованих на захист і збереження оточуючого середовища. Протягом останнього місяця діти, учнівська молодь та дорослі нашої Новослобідської громади долучилися до участі в обласному марафоні екологічних активностей «Екожиття – наше майбуття». Активності були найрізноманітніші: насадження рослин, благоустрій територій громади і закладів освіти, збереження первоцвітів, переробка та вторинне використання природних ресурсів, піклування про безпритульних тварин, вивчення питань мінної небезпеки тощо. Українці – нація незламних і нескорених! Не дивлячись ні на що, ми всі разом піклуємось про навколишнє середовище і робимо наші території чистішими і гарнішими, робимо це постійно і не тільки під час місячників! Сподіваємося, що проведення таких щорічних акцій приверне увагу людей і зменшить кількість тих, які шкодять природі!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1616895845478581/957680295584828

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1616895845478581/220960520555115

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1616895845478581/6199187170141168

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1616895845478581/753085039780159

23.04.2023.

ДЕНЬ ПСИХОЛОГА!

Шановні працівники психологічної служби нашої Новослобідської громади!

Вітаємо вас з Днем психолога!

Суспільство з кожним днем все більше усвідомлює важливість цієї професії, оскільки психологи - це ті люди, котрі одними з перших відгукуються на людський біль, страждання; навчають як пережити його та жити далі. Психологи також допомагають розвивати особистість, досягати успіху, комфортно почувати себе серед інших, любити себе...

Тож нехай кожному з вас Бог дарує сили, натхнення та здоров'я достойно виконувати своє покликання без шкоди самому собі!

Миру для реалізації всіх задумів та здійснення найзаповітніших мрій!

20.04.2023.

МІЖРЕГІОНАЛЬНА ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ІСТОРИЧНА ПАМ’ЯТЬ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ВІЙНИ»❗❗❗

✔️30 березня у м. Суми в режимі онлайн відбулася Міжрегіональна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Історична пам’ять в умовах сучасної війни».

Конференція була організована Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

✔️У заході взяли участь 112 учасників з 11 областей України, які працювали під керівництвом досвідчених фахівців у чотирьох секціях. У конференції взяли участь і діти нашої Новослобідської громади: це учні Князівської та Мазівської гімназій, які виступали у секції "Героїчні постаті військових і цивільних (волонтери, рятувальники, медики, журналісти, комунальники, освітяни та ін.) у російсько-українській війні". Дітей до виступів і захисту робіт підготували чудові педагоги - вчителі історії Сахненко О.П. та Захарченко С.М. Виступи наших юних краєзнавців відзначалися глибиною, актуальністю та значним особистим внеском у дослідження актуальних питань минулого й сьогодення, які в час російської збройної агресії та героїчного протистояння України набувають особливого значення🇺🇦🇺🇦🇺🇦.

✔️Наші діти Кабанець Валерія, Черненко Катерина, Шпилька Дар'я, Байрамалов Олексій гідно виступили і представили свої роботи, за що отримали сертифікати, а вчителі - подяки.

✔️Дякуємо учасникам та керівникам за плідну роботу!💙💛💙💛💙💛

18.04.2023.

"ЗНАЙ І ЛЮБИ СВІЙ КРАЙ"

18 квітня було підведено підсумки територіального етапу обласної заочної виставки декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край».

У заході взяли участь 17 учнів та вихованців закладів освіти громади, які представили 29 робіт. Згідно з Умовами проведення на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у двох вікових категоріях: І – діти 7 – 13 років та ІІ – 14 – 18 років у номінаціях: іграшка, паперопластика, художня обробка деревини, інша техніка виконання, тістопластика, витинання, декоративний розпис, квілінг, плетіння гачком тощо.

При оцінюванні робіт ураховувались відповідність народним традиціям, оригінальність і самобутність виконавської майстерності, відповідність вимогам дизайну.

Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку. А ще вони дуже - дуже гарні.

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласної заочної виставки декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» за набраною сумою балів переможців визначено! Щиро вітаємо:

У номінації «Іграшка»: у І віковій категорії – діти 7 – 13 років: з І місцем – Вєнєдіктова Артема, робота «Сова», учня Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Конюх К.В.; з ІІ місцем – Стрижак Христину, робота «З надією на перемогу», ученицю Князівської гімназії, вчитель Шульгіна С.В.

У номінації «Художня обробка деревини»: у І віковій категорії – діти 7 – 13 років: з І місцем – Перфільєву Марію, панно «Пейзаж», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.; Костиріну Валерію, панно «Козак Мамай», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.; Поділька Романа, робота «Глухар», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Банний В.М.

У номінації «Художня обробка деревини»: у ІІ віковій категорії – 14 - 18 років: з І місцем – Гудімова Максима, роботи «Дерев’яна писанка» та "Декоративна таріль", гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.; Ворону Максима, робота «Дерев’яна писанка», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.

У номінації «Плетіння з природних матеріалів»: у І віковій категорії – діти 7 - 13 років: з І місцем – Закотіна Єгора, робота «Кошик», гурток «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.

У номінації «Квілінг»: у І віковій категорії – діти 7 - 13 років: з І місцем – Татарінова Андрія, робота «Квітуча Україна», учня Князівської гімназії, вчитель Редковець Н.П.

У номінації «Плетіння гачком»: у І віковій категорії – діти 7 - 13 років: з І місцем – Шаповалову Вікторію, робота «Пасочка», ученицю Князівської гімназії, вчитель Шаматріна Л.П.

На обласну заочну виставку декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» будуть направлені роботи учасників: у номінації «Іграшка»: у І віковій категорії – від 7 до 13 років: Вєнєдіктова Артема «Сова»; Перфільєвої Марії панно «Пейзаж», Костиріної Валерії панно «Козак Мамай», Поділька Романа «Глухар»; Гудімова Максима «Декоративна таріль» та «Дерев’яна писанка», Ворони Максима «Дерев’яна писанка»; Закотіна Єгора «Кошик»; Шаповалової Вікторії «Пасочка».

Щиро бажаємо учасникам перемоги на наступному етапі! Усі роботи неперевершено гарні, справжні шедеври! Погляньте самі!))))

 

 

14.04.2023.

Із настанням чудового найсвітлішого весняного свята Великодня настає і справжня весна: холоди остаточно відступають, усе тепліше гріє своїми промінчиками сонечко, а природа нарешті повністю прокидається від зимового сну та радує нас своїми барвами. І які б події не відбувалися довкола, а за вікном весна, наближається Великдень і від цих думок мимоволі посміхаєшся.

Великдень - найвеличніше православне свято. За традицією ми хочемо якомога краще прикрастити власну домівку.

Керівники гуртків ЦДЮТ Новослобідської сільської ради пропонують усім: і дітям, і дорослим - виявити свій творчий потенціал у великодніх рукотворах! Композиції, створені власноруч до Великодня, прикрасять вашу оселю або стануть святковим подарунком.

Майстер-класи, до яких ми запрошуємо долучитись діток, надають можливість власноруч створити чудові сувеніри до головного християнського свята. Процес створення означених символів Великодня та прикрашення ними оселі буде приємною складовою святкового настрою. Разом із традиційними рушниками, паскою та крашанками ці рукотвори сповнять будинок чистою, світлою, радісною атмосферою. Великодні сувеніри будуть зберігатись у Вашому домі довгі-довгі роки.

Тож обирайте виріб, який вам до душі, і мерщій створювати рукотворну красу!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1610695626098603/2343506575829188

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1610695626098603/935812501074040

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1610695626098603/125999840394255

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1610695626098603/227853253249257

 

13.04.2023.

Сьогодні підведено підсумки територіального етапу обласної акції волонтерських ініціатив "Добрий вчинок". Хоча навряд це можна назвати підсумками. Адже справжні волонтери не діють на замовлення чи на показ, не чекають слушної нагоди, а роблять добрі справи кожен день. Діти нашої громади - справжні волонтери. Хоча вони, на жаль, вже другий рік живуть на території ведення бойових дій, проте не припиняють робити добрі справи. Не можливо усе зроблене висвітлити та описати. Не буду писати багато. Просто дивться, які молодці наші діти, котрі творять добро. Добро починається з тебе!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1610626109438888/1305121960443254

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1610626109438888/916850916127176

 

12.04.2023.

Сьогодні, 12 квітня 2023 року було проведено територіальний етап ХVІІІ Всеукраїнського історико – літературного конкурсу «Лицарі українського романтичного світосприйняття: М. Коцюбинський, С. Параджанов». Я не буду писати багато: хочеться ознайомити читачів групи з творчою дослідницькою роботою Галагудіної Надії. Комусь цей пост здасться задовгим, але прочитавши його, виникає непереборне бажання подивитися фільм "Тіні забутих предків" - неперевершений шедевр Сергія Параджанова - ще раз. Дякуємо Надії та її наставниці С.В. Скворцовій за таку чудову роботу!

«Тіні забутих предків» - шедевр світового кіномистецтва.

Повість "Тіні забутих предків" належить до золотого фонду нашої класики. Це лебедина пісня М. Коцюбинського, зелена казка гуцульських гір, у якій він вознісся на верховину слова. І свого, й українського, і загалом - красного, бо, читаючи повість, іноді ловиш себе на думці, що краще, ніж тут, про що-небудь сказати годі, а зокрема про Карпати, гуцулів і їхній світ — то й поготів.

Кожне справді значне явище витворює навкруг себе своєрідне силове поле, продовжує жити у нових формах, жанрах, шедеврах. Саме так сталося й тут. Однойменний кінофільм С. Параджанова посідає у нашій культурі, мабуть, не менш почесне місце, аніж повість, за мотивами якої його знято. Свідчення цьому — і гран-прі на міжнародному фестивалі у Аргентині, і великий прокатний успіх в Україні та за її межами. Особливо важливо, на мій погляд, що фільм "Тіні забутих предків" С. Параджанова перегорнув нову золоту сторінку в історії українського кінематографу, на якій, окрім С. Параджанова, полишили свої автографи актор І. Миколайчук, оператор, а потім режисер Ю. Іллєнко, художник Г. Якутович та ще ціла плеяда блискучих імен. Їхніми зусиллями українське "поетичне кіно" відновило свою довженківську силу і заграло новими барвами.

Фільм “Тіні забутих предків” Сергія Параджанова – неперевершений шедевр українського кінематографа. Стрічка була знята 1964 року до сторіччя Михайла Коцюбинського, автора однойменної повісті про кохання Івана та Марічки. Як же виникла ідея створити фільм?

“Ледве я вчитався в повість Коцюбинського, як захотів ставити її. Я закохався в це кристально чисте відчуття краси, гармонії, нескінченності”, – писав Сергій Параджанов у статті для журналу « Мистецтво кіно» у 1966 році.

“Вирішивши знімати фільм, ми спішно виїхали в Карпати»,- згадував Сергій Параджанов. Чим же так вабить кожного, хто потрапляє на Гуцульщину, ця місцина? Так, звичайно, красою природи, екзотичними звичаями та побутом її мешканців, унікальною міфологією.... Та все ж обмежитися отаким переліком суто зовнішніх рис було б замало. Вона вабить своєю первозданністю, а також недоторканістю. Вона досі така, як була й уся "решта" землі колись, на початку світу. Хіба ж можна сказати, коли відбуваються події твору? Сто і тисячу літ тому тут усе було приблизно так само, як і 1911 року, коли в гуцульськім селі Криворівня гостював, збираючи матеріал, М. Коцюбинський. "Якби тільки Ви знали, який це дивний, майже казковий закуток. Смакую всю насолоду первісного життя", — писав митець.

« Коли я прибув на місце і озирнувся, мене зовсім не охопила чарівність. Швидше, навпаки,»- згадував С. Параджанов. Перше, що потрапило на очі, стосувалося повсякденної сучасності. Він побачив європейське взуття, асфальт, велосипеди, високовольтні вишки. Скелі, де билися Гутенюки з Палійчуками, вже немає: її підірвали, коли прокладали дорогу. Знімальна група шукала місця, де відбувалася дія повісті Михайла Коцюбинського – у Верховинському районі Івано-Франківської області. Для кіношників влаштовували тури по граждам – традиційним гуцульським дворикам, утвореним з житлового будинку та господарських будівель.

Параджанов став жити серед гуцулів, вивчати їхні звичаї і запрошувати зніматися в кіно. Крім виконавців головних ролей, всі інші герої фільму – справжні гуцули . Іван Миколайчук зразу ж зачарував режисера. . « Юний, дуже стурбований, він світився дивовижним світлом. Така чистота, така пристрасність, така емоційність вихлюпувалися з нього, що ми були вражені, забули про все, навіть про те, що вже затверджено іншого актора.»

Ларису Кадочникову затвердили швидко. Побачивши її на вулиці, Сергій Параджанов крикнув, що це справжня Марічка, і вирішив віддати роль їй.

Над фільмом працював потужний творчий колектив, «люди великої творчої міри»(І. Дзюба). Режисер-постановник — Сергій Параджанов, оператор — Юрій Іллєнко, художник — Георгій (Юрій) Якутович, композитор — Мирослав Скорик, актори — Іван Миколайчук (Іван), Лариса Кадочникова (Марічка), Тетяна Бестаєва (Палагна), Спартак Багішвілі (Мольфар). Автор сценарію — закарпатський письменник Іван Чендей, у співавторстві з С. Параджановим.

Про що ж йдеться у повісті та фільмі? Автор розповідає про закохану молоду пару — Івана та Марічку. Малий гуцул Іванко Палійчук стає свідком загибелі свого брата Олекси, а потім вбивства свого батька у перепалці з чоловіком із ворожого роду Гутенюків. Під час цих подій Іванко знайомиться з Марічкою, донькою вбивці його батька, дає їй ляпаса і викидає хустку в річку. Проте замість ворожнечі між ними виникає приязнь. Після смерті брата Іванко лишається останньою дитиною в сім'ї.

Іван та Марічка ростуть і проводять багато часу разом і закохуються одне в одного. Однак їхня рідня обурена цими стосунками, пам'ятаючи про ворожнечу родів. Марічка передбачає, що їм не бути парою. Господарство ведеться погано, тож невдовзі Іван вирушає на заробітки на полонини пасти овець і робити бринзу, плануючи повернутися до зими й одружитися з Марічкою.

Якось, пішовши шукати загублену Іваном вівцю, Марічка зривається зі скелі в гірську річку та гине. Спустившись із полонини, Іван дізнається про зникнення коханої та вирушає на її пошуки. Приєднавшись до сплаву, він знаходить тіло Марічки.

Після цього він замикається в собі й довго ходить понурий. За кілька років зустрічає Палагну й одружується з нею. Господарство ведеться добре, але Іван далі тужить за Марічкою. Палагна це розуміє, але намагається схилити Івана завести дітей. Він уникає цієї теми. Палагна починає зраджувати Іванові з сусідом — мольфаром Юрком. Іван, втім, байдужий до цього, оскільки все ще кохає Марічку. Померла починає йому ввижатися.

Палагна просить у Юрка, щоб той наслав на Івана чари і той помер. Іван стає відлюдькуватим, образ Марічки з'являється йому знову й знову. Пішовши за примарою однієї холодної ночі, він помирає. Ховають Івана за місцевим звичаєм, з танцями і піснями, за чим у вікна спостерігають діти.

Не є випадковою і назва фільму, що повністю віддзеркалює його зміст. Серед гуцулів, відрізаних горами від широкого світу, збереглися ті давні світовідчуття, коли природа і людина, дійсність і вигадка, реальне й фантастичне зливались в одне нероздільне ціле, збереглись традиції та обряди.

«На святий вечір Іван був завжди в дивнім настрої. Наче переповнений чимось таємничим й священним, він все робив поважно, наче службу божу служив».

Традиційними як для гуцулів, так і для більшості українців були такі обряди: настилання в кімнаті сіна (дідуха), приготування дванадцати культових страв, поминання душ померлих, різдвяна молитва. Але деякі звичаї не є характерними для нашої території, а саме: обкурювання хати («...обкурював ладаном хату й кошари, щоб одігнати звіра й відьом»); ритуальне годування худоби («...перш ніж сісти за стіл, ніс тайну вечерю худобі»); закликання на тайну вечерю нечистої сили («...кликав на тайну вечерю до себе всіх чорнокнижників, мольфарів, планетників всяких, вовків лісових та ведмедів»);

запобігання перед стихіями природи («...кликав бурю, щоб була ласкава прийти до нього на ситі страви, на палені горілки, на вечерю святу...»).

Гуцули також багато уваги приділяли квітневому святу Теплого Юрія (24 квітня за ст. ст.), яке асоціювалося в них з повнокровним пробудженням природи, адже «води, на яких плава земля, піднесуть її вище до сонця, Юрій закосичить ліси і царинки...».

Магічною силою вони наділяли першу росу в Юр'їв день, тому господар повинен був викачатися в ній на своєму полі, це мало забезпечити добрий урожай. Звідси й вислів: «Юрієва роса краща од вівса».

Цікавим є обряд поховання у гуцулів. Обряд поховання вимагає голосіння над покійником. Палагна «файно голосить», як відзначили сусідки. Через деякий час вболівань за покійним раптом виникає питання: «Чи не багато вже суму мала бідна душа?». Проводжаючи душу на той світ, вважають, що вона і так настраждалась під час життя, тому має залишити землю веселою, щоб там уже не знати горя. І раптом змінюється настрій: «Така думка, видимо,таїлась під вагою гнітучого смутку, бо од порога починався вже рух. Ще несміливо тупали ноги, пхалися лікті, гуркотів часом ослін, голоси рвались та лишались в глухому гомоні юрми. І ось раптом високий жіночий сміх гостро розтяв важкі покрови суму, і стриманий гомін, наче поломінь, бухнув з – під шапки чорного диму». Під дією цих веселощів, що перетворюються на справжній карнавал, і мертве обличчя ніби починає усміхатися загадковою усмішкою смерті.

Так поєднуються і смерть, і життя, і оптимізм людини, яка в цьому обряді показує свою зневагу до смерті.

Віруючими людьми були гуцули. Фільм «Тіні забутих предків» насичений істотами традиційної української міфології – нявки, арідники, щезники, лісовики, чугайстири, мольфари, відьми тощо.

Нявки живуть у лісі і з'являються людям в образах молодих, вродливих дівчат. Як розтануть сніги, мавки бігають горами і долинами і засаджують на них квіти. Відрізнити мавку від дівчини можна тим, що у мавки ззаду видніються нутрощі. Там, де мавки танцюють, трави не буде навік. Часом вони заманюють людей у безвість. Уберегтись від нявки можна, лише скинувши сорочку і переодягнувши її навиворіт.

Чугайстир (лісовий чоловік), який дуже приязно ставиться до людей, розмовляє з ними, гріється біля вогнища, а по лісах знищує нявок. Він не носить ніякого одягу, а його шкіра покрита буйним волоссям. Людині не робить зла, а лише чемно запрошує до танцю, а відтанцювавши, відпускає. Деколи обороняє людей від шкоди.

Так, у повісті «Тіні забутих предків» Іван зустрічає у лісі чугайстра і, боячись за нявку, яка з'явилась в образі Марічки, охоче запрошує чугайстра до свого вогнища і танцює з ним, ще й грає на флоєрі мелодію, яку підслухав у щезника.«Він був без одежі. М'яке волосся покривало все його тіло, оточало круглі і добрі очі, заклинилось на бороді і звисало на грудях. Се був веселий чугайстир, добрий лісовий дух, що боронить людей от нявок . Він був смертю для них : зловить і роздере».

Щезник (Чорт, Лісовик) увесь порослий шерстю, на ногах має копита. У лісі пасе звірів, його отара — олені, зайці. Ведмеді, вовки і рисі — то його пси і коти. Він пасе і оберігає від зла свою отару. Іноді деякі мисливці укладають з лісовиками угоду, щоб насилали їм дичину, але то є великий гріх. Бо щезники — нечисті духи. Інколи вони так водили людей, щоб ті не вибралися з лісу.

Вірили гуцули і у те, що нечиста сила є й у селах. Такими, наприклад, вважалися сусіди Палагни та Івана. Хима перекидалася ввечері на білого пса та металася по сусідських загородах, шкодячи худобі. Це через неї, була впевнена Палагна, худла руда корова, давала менше подою. Сусід Юра прирівнювався ними до Бога, бо тримав у своїх руках усі сили земні й небесні. Палагна сама бачила, як одного разу він зупинив хмару, повернув її в інший бік від полів.

Мольфар - людина, яка, як вважається, має надприродні здатності, чаклун. За місцевими повір'ями, існують добрі і злі мольфари (так звані білі, або сонячні, і темні, або місячні). Вони займаються цілительством, управляють силами природи (наприклад, погодою), використовуючи для цього заклинання, особливі предмети, трави.

У західних областях України, а особливо в Карпатах, мольфари користуються авторитетом. Постать чаклуна-мальфара для західноукраїнських мешканців така ж реальна, як і обожнювання та персоніфікація природи, природних явищ, рослин та тварин. Як для давніх греків їх боги-олімпійці були земляками-сусідами, так і для гуцілів реальне і дієве безпосереднє спілкування з духами природи.

Саме цей органічний зв'язок повсякденного існування жителів Карпат з фантастичними персонажами та явищами зміг відчути і передати глядачам талановитий кіномитець Сергій Параджанов. Саме у цьому криється один з факторів надчуттєвої популярності фільму.

4 вересня 1965 року відбулася презентація фільму Сергія Параджанова "Тіні забутих предків".

У західній пресі з’являються захоплені відгуки. Журнал «Екран» (Польща), за 1966 рік писав: «Це один з найдивовижніших і найвитонченіших фільмів, які траплялося нам бачити протягом останніх років. Поетична повість на межі реальності й казки, дійсності й уяви, достовірності й фантазії… Уяві Параджанова, здається, немає меж. Червоні гілки дерев, геометрична композиція усередині корчми з нечисленним реквізитом на фоні білих стін, Палагна на коні під червоною парасолькою, грубість похоронного ритуалу з обмиванням померлого тіла і сцена оргіастичних забав у фіналі… Параджанов відкриває у фольклорі, звичаях, обрядах самобутній культурний ритуал, в рамках якого дійсність реагує на турботу і трагедію особи».

«Бувають такі фільми, які назавжди врізаються в пам’ять. Цей фільм не схожий на інші, він унікальний: поема, опера, легенда…Дивовижна стрічка! Дивовижний показ життя народу, все ще зв'язаного зі старими звичаями, традиціями, обрядами. Фільм виходить на екрани Парижу. Не пропустіть його!»(«Юманіте»)

У 1965 р. на Міжнародному кінофестивалі (МКФ) «Південний хрест» (Мар-Дель Плата, Аргентина) фільм одержав золоту медаль та приз ФІПРЕССІ за колір, світло й спецефекти.

«Тіні забутих предків» отримали Кубок Фестивалю фестивалів у Римі (1965), Премію Британської кіноакадемії за кращий зарубіжний фільм (1966), Золоту медаль за режисуру МКФ у Салоніках, Греція (1966).

У 1991 р. Державної премії України ім. Т. Шевченка удостоєно

С. Параджанова (посмертно), Ю. Іллєнка, Л. Кадочникову, Г. Якутовича.

Великий твір мистецтва, зовсім новий фільм, де використано кращі традиції Ейзенштейна й Довженка.

Фільм отримав 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях (із них -24 гран-прі) у двадцять одній країні. Параджанову надсилали свої вітання Фелліні,Антоніоні, Куросава, а польський режисер Анджей Вайда став перед Параджановим на коліна й поцілував руку, дякуючи за цей шедевр.

У червні 2021 року Довженко-Центр оприлюднив рейтинг українських кінофільмів за версією критиків. "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, зняті за однойменною повістю Михайла Коцюбинського, зайняли однозначне та беззаперечне перше місце в рейтингу.

Всесвітнє визнання стрічки – це плід мольфарських чар. Принаймні на це натякнув останній відомий мольфар Михайло Нечай. Він жив у селі Верхній Ясенів на Івано-Франківщині та у 1960-х роках консультував Сергія Параджанова з приводу гуцульської самобутності та історії краю. Однойменний фільм С. Параджанова займає в нашій культурі не менш почесне місце, ніж повість, за якою він був знятий. Вражає експресивність фільму, уміння режисера скористатися Божим даром – відчувати серцем, бачити красу і створювати зорові образи, історії про кохання, смерть і вірність лебедину, наповнені силою язичницької віри. Якщо запитати глядачів, що вразило їх найбільше, то відповіді будуть різні. Когось стрічка вразила своєю правдивістю та відкрила нові, надзвичайні традиції гуцулів. Хтось виділив неперевершений талант режисера, акторів, який допомагає з легкістю поринути в інший світ, окремий всесвіт. Хтось дізнався про справжнє звучання трембіти і зрозумів, що такого ставлення до природи, обрядів та звичаїв не знайдеш у культурі жодного народу світу. А дехто взагалі до перегляду кінострічки майже нічого не знав і особливо не цікавився звичаями та культурою гуцулів, і саме «Тіні забутих предків» дали змогу ознайомитися з цією дивовижною етнічною групою українців. На питання: «Чи зумів Сергій Параджанов у фільмі передати захоплення М. Коцюбинського Гуцульщиною?» ми з впевненістю відповімо, що дуже рідко фільм здатний передати почуття, енергетику та залишити не менш сильне враження, ніж книга, але Параджанову вдалося це зробити. Це свідчить про те, що С. Параджанов, як і Коцюбинський, закохався в Гуцульщину, її природу, екзотичні звичаї, побут мешканців, унікальну міфологію. Як повість, так і фільм виховують почуття відданості Батьківщині, почуття відповідальності за збереження народних традицій, формують загальнолюдські цінності, бо створена митцями легенда про кохання постала перед нами у всій красі фольклорних костюмів, обрядів, звичаїв українських горців, що живуть на карпатських полонинах.

 

11.04.2023.

❗❗❗ Поспішаю поділитися з вами гарною новиною!❗❗❗

🌈🌈🌈 Підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнського фестивалю - конкурсу „Молодь обирає здоров’я”.

Цьогоріч у фестивалі-конкурсі взяли участь 37 команд закладів загальної середньої освіти, закладів позашкільної освіти міських, селищних, сільських рад з усіх куточків області. Учасники фестивалю продемонстрували індивідуальні знання про здоровий спосіб життя, формування безпечної поведінки, збереження власного здоров’я та здоров’я оточуючих, а також згуртованість, творчу активність, бажання працювати задля позитивних змін у суспільстві.

Серед переможців і наша дитина.

Щиро вітаємо Петьоріну Евеліну, ученицю Новослобідського ліцею Новослобідської сільської ради та її наставників Зюзько О.О. та Бурова В.С. із зайнятим ІІ місцем 🥈 у номінації "конкурс художніх робіт "Молодь обирає здоров'я""!

Щиро вітаємо Евеліну, бажаємо не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень!

💙💛💙💛

 

05.04.2023.

Територіальний етап обласного фестивалю юних майстрів «Веселка творчості» щорічно проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей та молоді, відродження української національної культури, пропаганди кращих традицій мистецтва вишивки і бісероплетіння, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва. 4 квітня 2023 року було проведено територіальний етап обласного фестивалю юних майстрів «Веселка творчості».

У територіальному етапі обласного фестивалю юних майстрів «Веселка творчості» взяли участь 8 учасників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради, які представили 16 робіт.

Згідно з Положенням на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у одній віковій категорії: І – від 7 до 12 років у напрямах: вишивка і бісероплетіння. За напрямом «Вишивка» у номінації «український рушник». За напрямом «Бісероплетіння» у номінаціях: «плетіння з використанням дроту», «плетіння бісером» та «вишивка бісером».

При оцінюванні робіт ураховувались художній рівень та техніка виконання, відповідність з народними традиціями, відображення місцевого колориту, композиційна досконалість робіт, оформлення робіт.

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласного фестивалю «Веселка творчості» переможців визначено. Щиро вітаємо: у номінації «Вишивка. Український рушник»: з І місцем – Приходько Марію, вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІ місцем – Шибаєва Кирила, учня Юр’ївської гімназії, вчитель Ісаєва К.М. У номінації «Бісероплетіння. Вишивка бісером»: з І місцем – Яцину Анжеліку та Ярошенка Руслана, вихованців гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Чапля Н.І. У номінації «Бісероплетіння. Плетіння з використанням дроту»: з І місцем – Квік Ангеліну, ученицю Князівської гімназії, вчитель Соколова А.В.; з ІІ місцем – Секо Олександру, вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Растова М.В. У номінації «Бісероплетіння. Плетіння бісером»: з І місцем – Ляшенко Анастасію та Приходько Мілену, вихованок гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Чапля Н.І.; з ІІ місцем – Приходько Марію, вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Скворцова С.В.

На обласний фестиваль юних майстрів «Веселка творчості» будуть направлені роботи у віковій категорії – від 7 до 12 років: у номінації «Вишивка. Український рушник» Приходько Марії; у номінації «Бісероплетіння. Вишивка бісером» Яциної Анжеліки та Ярошенка Руслана; у номінації «Бісероплетіння. Плетіння з використанням дроту» Квік Ангеліни; у номінації «Бісероплетіння. Плетіння бісером» Ляшенко Анастасії та Приходько Мілени.

Щиро дякуємо усім учасникам за участь. Бажаємо перемоги на наступному етапі конкурсу!

 

 

04.04.2023.

«Мої права: разом до перемоги» - під такою назвою триває XVI Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків, з нагоди Міжнародного дня захисту прав дітей. Мета конкурсу – привернути увагу до порушених прав українських дітей, що постраждали від російської повномасштабної збройної агресії проти України. 31 березня 2023 року підведено підсумки територіального етапу ХVІ Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА: разом до перемоги». На розгляд членів журі було представлено 13 робіт у 2 спеціальних номінаціях: «Соціальні права та свободи» та «Україна – багатонаціональна держава» у трьох вікових групах: молодшій - діти віком від 6 до 10 років, середній – від 11 до 14 років, старшій – від 15 до 18 років.

При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, практичне значення, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення. У роботах відображено тему дотримання і порушення прав українських дітей.

На підставі висновків членів журі територіального етапу ХVІ Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА: разом до перемоги» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо:

у спеціальній номінації «Соціальні права та свободи»: у молодшій віковій групі - діти від 6 до 10 років: з ІІ місцем – Дзекунову Анастасію, ученицю Юр’ївської гімназії; з ІІІ місцем – Лазоренка Дмитра, учня Юр’ївської гімназії. У середній віковій групі - діти від 11 до 14 років: з І місцем – Цибульняка Михайла та Павла, вихованців гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІ місцем – Приходько Марію, вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІІ місцем – Кривенко Любов, ученицю Мазівської гімназії. У старшій віковій групі - від 15 до 18 років: з ІІ місцем – Галагудіну Надію, вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.

Дякуємо усім учасникам за участь. Бажаємо перемоги на наступному етапі конкурсу, подальших перемог і звершень!

 

04.04.2023.

Поспішаємо поділитися ще однією гарною новиною! Підведено підсумки VII Всеукраїнської онлайн Виставки-конкурсу "Талановиті! Наполегливі! Успішні!" 2023. Цього року зареєструвалися 6587 учасників. 📍За результатами оцінки конкурсних робіт, конкурсною комісію визначені переможці. Серед них 8 дітей нашої Новослобідської громади. Щиро вітаємо обдарованих, творчих, завзятих вихованців ЦДЮТ Новослобідської сільської ради: Басіладзе Дарію, Грідіну Анастасію, Гудімову Анастасію, Костиріну Валерію, Новікову Катерину – керівник гуртка Грідіна Т.Л. та П’ятишкіна Олександра, Чаплю Артема, Ярошенка Руслана – керівник гуртка Чапля Н.І.

Щиро дякуємо нашим чудовим педагогам Чаплі Н.І. та Грідіній Т.Л. за те, що у цих складних умовах підготували учасників і брали участь у конкурсі, за підтримку талановитих дітей та молоді, презентацію їх творчого доробку.

Пишаємося нашими обдарованими особистостями та педагогами-наставниками, які гідно представили ЦДЮТ Новослобідської сільської ради на Всеукраїнській виставці-конкурсі. Бажаємо й надалі старанно, хвацько йти до вершин своїх успіхів та мрій. Не зупиняйтеся на досягнутому, вчіться, розвивайтеся, опановуйте нове, подальших перемог і звершень!

 

03.04.2023.

Другий рік триває жахіття у нашій країні. Війна нищить все і всіх, не жаліючи нікого. Жорстока реальність, яка відбувається довкола, залишає у душах і сердечках наших маленьких хлопчиків та дівчаток глибокі травми на все життя. Війна перевернула життя мільйонів дітей нищівним чином. Війна ознаменувала зловісну віху новітньої історії.

Дитячі ручки виводять слово «війна», на жаль, уже опираючись на власний досвід. Наші діти пишуть про війну, про те, як вони втратили близьких, як втікали від вибухів, про безсонні ночі під обстрілами у підвалах, про окупацію та про віру в перемогу України.

Про віру в те, що скоро прийде мир на нашу рідну землю. Цей пост про поезію наших творчих талановитих креативних дітей: Купченко Наталки, Черненко Катерини, Риндич Марічки, Докторова Сашка, Кривулі Дмитра, братів Михайлика і Павла Цибульняків. Цей пост про дитячі голоси воєнного часу…

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/3323653784554587

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/1356534444918577

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/1005129824225855

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/992796168764761

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/1184042492265780

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/2224925511023371

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/542316764681406

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/955965235410352

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/1385695358948819

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/235339442392957

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/179667334462862

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/778012353687024

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/1692345007850731

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/221039823842962

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1605119309989568/774172063889232

 

24.03.2023.

…є тисячі доріг, мільйон стежинок.

Є тисячі ланів, але один лиш мій…

В. Симоненко

Через три місяці для деяких учнів 9 класів і для всіх учнів 11 класу продзвенить останній дзвоник. А сьогодні перед кожним випускником стоїть непростий вибір – яку професію обрати. Обов’язок нас, дорослих, надати дітям якомога більше вичерпної інформації щодо розмаїття професій, правил їх вибору, формування у молоді спрямованості на самопізнання і власної активності як основи професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами, необхідними для набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією;

забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка. Водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів

Для допомоги дітям розібратися у професіях і зробити правильний вибір професійної ниви і здійснюється профорієнтаційна робота. Профорієнтацйна робота – це робота з учнями щодо озброєння визначеною сукупністю знань про соціально-економічні і психофізіологічні особливості різних професій, умов правильного вибору однієї з них, інформації про канали працевлаштування, вимог до прийому на роботу тощо.

Сьогодні для випускних класів нашої Новослобідської громади було проведено профорієнтаційний онлайн – захід «Як створити прибуткову справу у селі?» за участю начальника відділу фінансів Новослобідської СТГ Нерощина Владислава Віталійовича. Захід було проведено у формі розповіді з елементами бесіди. Владислав Віталійович у дуже цікавій доступній формі розповів присутнім про можливості і варіанти отримання прибутку у сільській місцевості, навів життєві приклади людей, які досягли успіху, детально роз’яснив, як грамотно зареєструвати власні ідеї для бізнесу, які саме напрямки ведення бізнесу потрібні і актуальні у нашій місцевості, про державні програми підтримки і гранти, пояснив значення бізнес – термінів тощо. У ході зустрічі учасники задавали питання і отримували повні відповіді.

Впевнені, що дана зустріч була корисною. Щиро дякуємо Владиславу Нерощину за надання цікавої нової корисної інформації нашим випускникам.

А випускникам бажаємо вдалого вибору майбутньої професії!

 

23.03.2023.

Впродовж усієї історії, українська родина будувала своє життя в тісній єдності зі своїм народом. З глибини віків до нас доходять мудрість минулих епох і традиції родинного виховання, що складалися не одне століття. Любов до Батьківщини, до рідної землі, до віри пронизувала всі ділянки родинного життя. Ненав'язливе, через колискову пісню, народну думу, через дитячу молитву за Україну, а найперше з розповідями про жертовні та героїчні вчинки тих, хто боровся за нашу незалежність, входило в душу дитини і дорослого юнака почуття патріотизму, любові до рідного краю. Це об'єднувало батьків і увесь рід - на основі єдності громадських прагнень.

Щасливі та міцні родини – запорука збереження нашого роду, розвитку гармонійного суспільства та подальшого розвитку нашої держави.

З метою посилення виховного потенціалу родини, формування партнерських відносин між педагогами, батьками, державними і громадськими інститутами щодо виховання дітей та учнівської молоді засобами образотворчого мистецтва, формування активної громадянської позиції, 23 березня 2023 року було проведено територіальний етап обласного заочного конкурсу малюнків «Українська родина – міцна і єдина».

Згідно з Умовами проведення територіального етапу обласного заочного конкурсу малюнків «Українська родина – міцна і єдина» на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у двох вікових категоріях: молодша – діти від 7 до 10 років (включно) та середня – діти від 10 до років (включно).

При оцінюванні робіт ураховувались рівень виконавської майстерності конкурсних робіт, композиційна довершеність, актуальність та повнота розкриття теми, художній рівень та оригінальність виконання.

Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку.

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласного заочного конкурсу малюнків «Українська родина – міцна і єдина» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо:

у І віковій категорії - діти віком від 6 до 10 років: з І місцем – Ковальова Артема, робота «Ми - українці», учня Юр’ївської гімназії. У ІІ віковій категорії - діти віком 10 до 14 років: з І місцем – Цибульняка Павла, робота «Незламні», вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; Галагудіну Надію, робота «Щаслива родина», вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІ місцем - Цибульняка Павла та Михайла, роботи «Рідна домівка, рідна сім’я – тут виростає доля моя», «Українська родина», вихованців гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІІ місцем – Мазіна Олега, робота «Українська родина», вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Мазіна О.В.

На обласний заочний конкурс малюнків «Українська родина – міцна і єдина» будуть направлені роботи: у молодшій віковій групі – діти від 7 до 10 років (включно): роботу Ковальова Артема «Ми українці»; у середній віковій групі – діти від 10 до 14 років (включно): роботи Цибульняка Павла «Незламні» та Галагудіної Надії «Щаслива родина».

Щиро дякуємо всім учасникам за участь. Нехай для кожного родина залишається надійною фортецею, тим місцем, де завжди зрозуміють, підтримають і допоможуть!

 

22.03.2023.

БЕРЕЖІТЬ ПЕРВОЦВІТИ - БЕЗЦІННИЙ ДАР ПРИРОДИ!

З приходом теплих днів у наших лісах з'являються – первоцвіти. Це безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Весна - пора року, яку ми з нетерпінням чекаємо. Але найбільше тішить око розмаїття перших весняних квітів. Безлисті ліси уже встеляють килими з білих підсніжників, мініатюрних пролісків, подібних до синьо-фіолетових іскринок, духмяних червоно-фіолетових дзвоників медунки.

Первоцвіти – це екологічна група рослин, яка нараховує близько 500 видів. Більша частина первоцвітів занесена до Червоної книги України. Вони підлягають суворій охороні: їх не можна зривати, викопувати чи в інший спосіб використовувати частини цих рослин.

Але, разом із весняною природою, прокидаються від зимової сплячки і збирачі квітів, які у великій кількості заготовляють їх і збувають тим, хто не усвідомлює важливості збереження довкілля.

На виконання рішення виконавчого комітету Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області №86 від 10.02.2023 "Про заходи щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу в зимово – літній період 2023 року на території Новослобідської сільської ради", з метою посилення у 2023 році заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі, занесених до Червоної книги України, 21 березня 2023 року підведено підсумки територіального онлайн – конкурсу дитячих малюнків та поробок на тему «Первоцвіт очима дітей».

Діти, учнівська молодь ЗЗСО та ЦДЮТ Новослобідської сільської ради активно взяли участь у заході. Кожна дитина сама обирала, на який конкурс підготувати матеріал. На розгляд членів журі було представлено 42 роботи, а саме: 13 поробок і 29 малюнків, які підготували вихованці, учні закладів позашкільної та загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради.

Згідно з Умовами конкурсів на розгляд членів журі було представлено конкурсні роботи учасників у 2 номінаціях: поробка і малюнок. При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, практичне значення, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення.

На підставі висновків членів журі, до складу якого долучилася заступник начальника відділу ЖКГ, земельних відносин Олена Хобленко, територіального онлайн – конкурсу дитячих малюнків та поробок на тему «Первоцвіт очима дітей» за набраною сумою балів переможців визначено! Щиро вітаємо: у номінації «Поробка»: з І місцем – Кабанець Валерію, вихованку гуртка «Креативне рукоділля» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Чапля Н.І.; Костиріну Валерію, ученицю Новослобідського ліцею; з ІІ місцем – Ковальову Софію, ученицю Юр’ївської гімназії; Костиріну Валерію, ученицю Новослобідського ліцею; з ІІІ місцем – Поділька Романа, учня Юр’ївської гімназії; Зюзько Марію, ученицю Новослобідського ліцею; Киреєву Арину, вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Мазіна О.В.

У номінації «Малюнок»: з І місцем – Свірідкіна Романа, учня Новослобідського ліцею; Скибу Аліну, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Мазіна О.В.; з ІІ місцем – Дворнікова Ярослава, учня Князівської гімназії; Іванову Анастасію, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІІ місцем – Бровкіна Євгена, учня Князівської гімназії; Приходько Марію, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.

Звертаємося до всіх мешканців і до кожного! При зустрічі з прекрасними квітками майте шану до цих справді чарівних і до того ж цілющих рослин. Не зривайте оберемки квітів, які згодом бездумно викинете. Краще помилуйтеся ними в природі, а на згадку сфотографуйте чи замалюйте. Тим дорожчі вони будуть для вас. Бережіть красу природи, весняні усмішки рідної землі. Вони справді цього варті. Будьте свідомими і не губіть декоративні дикоростучі рослини лише задля примхи насолодитися їх запахом і красою. Не знищуйте квіти!

 

21.03.2023.

З метою привернення уваги школярів до охорони птахів, навчання майстрування і розвішування штучних гніздівель для птахів, 20 березня 2023 року підведено підсумки територіального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «День зустрічі птахів – 2023».

5 здобувачів освіти ЗЗСО та ЦДЮТ Новослобідської сільської ради взяли участь у заході. Кожна дитина сама обирала, будиночки для яких птахів виготовляти. Згідно з вимогами конкурсу треба було розвісити не менше 2 будиночків. Усі вимоги витримав 1 учасник.

Згідно з Положенням конкурсу на розгляд членів журі було представлено конкурсні роботи учасників у практичній номінації. При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, практичне значення, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення, наявність фотозвіту щодо виготовлення будиночків, фотозвіту щодо розвішування будиночків, наявність не менше 2 будиночків для птахів.

Варто відмітити, що до акції долучилися і батьки дітей.

На підставі висновків членів журі територіального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «День зустрічі птахів – 2023» за набраною сумою балів переможців визначено! Щиро вітаємо: з І місцем – Ворону Максима, вихованця гуртка «Художня обробка деревини» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Черняков М.О.

з ІІ місцем – Закотіна Єгора, вихованця гуртка «Художня обробка деревини» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Банний В.М.

з ІІІ місцем – Ковальова Артема, Аксенка Кирила, Цибульняка Михайла, учнів Юр’ївської гімназії Новослобідської сільської ради.

На Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «День зустрічі птахів - 2023» будуть направлені фотографії робіт Ворони Максима. Бажаємо перемоги Максиму на наступному етапі конкурсу. Щиро дякуємо усім учасникам за участь!

 

20.03.2023.

Сьогодні у всьому світі святкують День Землі. У календарі існує два таких свята - 20 березня і 22 квітня. Нинішній День Землі проводиться щороку в день весняного рівнодення - 20 березня. День Землі - це спеціальний час, який призначений, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля як їхнього спільного дому, відчути нашу всеземну спільність і взаємну залежність один від одного.

Сьогодні для учнів закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради було проведено онлайн захід "Земля - наш спільний дім". Було організовано онлайн зустріч з Анною Юріївною Божко - інженером з охорони природних екосистем КЗ СОР "РЛП" Сеймський", яка ознайомила присутніх з історією вибору дня 20 березня, сучасними проблемами людства щодо забруднення оточуючого середовища, акціями, які проходять у інших країнах щодо привернення уваги людей до проблем забруднення планети.

Педпрацівники кожного закладу освіти нашої Новослобідської громади спільно з дітьми підготували відеоролики еколого - просвітницької та природоохоронної діяльності, здобувачі освіти підготували плакати, малюнки, вірші тощо. Наші діти підготували глибокодумні плакати, гарні малюнки, чудові вірші, неперевершені відеоролики! Але головне, що усі ми прагнемо зробити нашу планету чистішою!

У цей день кожен житель планети може внести свій маленький внесок у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про середовище, яке нас оточує протягом всього року. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

З Днем Землі!

 

17.03.2023.

 

Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))) Підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнської виставки- конкурсу "Український сувенір - 2023"🇺🇦🇺🇦, у якій честь нашої Новослобідської громади представили кілька вихованців ЦДЮТ Новослобідської сільської ради. Всього у обласному етапі конкурсу взяли участь більше 296 юних майстрів з усіх куточків області. ❗❗❗Наші діти мають 7 перших місць! ❗❗❗

✔️У номінації «народна іграшка»: у І віковій категорії – діти 6-11 років: робота «Берегиня дітей України» Голибіної Софії;

✔️у ІІ віковій категорії – діти 12 – 16 років: робота «Деркач» Вороніна Вадима;

✔️у номінації «художні вироби з тканини»: у ІІ віковій категорії – діти 12-16 років: роботи «Гном» та ✔️лялька «Україна» Грідіної Анастасії;

✔️у номінації «сувенір»: у ІІ віковій категорії – підлітки 12 - 16 років: роботи «Слава Україні» Вороніна Вадима і ✔️«Герої не вмирають» Гудімова Максима, ✔️«Вірю в ЗСУ» Ворони Максима.

❗❗❗За якісний рівень підготовки вихованців до участі у заходах обласного рівня нагороджено нашого чудового Чернякова М.О. грамотою Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Щиро вітаємо Михайла Олексійовича!🌈🌈🌈

🌷🌷🌷Щиро вітаємо наших креативних вихованців і їх чудових керівників гуртків: Чернякова М.О., Грідіну Т.Л., Растову М.В. Ви надзвичайні! Бажаємо вам не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень!!! Пишаємося вами!!!)))))

 

16.03.2023.

З метою популяризації та пропаганди серед молоді здорового способу життя, запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі, виявлення та підтримки талановитої молоді, організації змістовного дозвілля 16 березня було проведено територіальний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я». Цього року учнівська молодь нашої Новослобідської громади також долучилася до фестивалю - конкурсу.

У територіальному етапі фестивалю – конкурсу «Молодь обирає здоров’я» взяли участь 11 учасників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради, які представили 7 робіт, а саме: Новослобідський ліцей , Юр'ївська гімназія та ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

Згідно з методичними рекомендаціями проведення І територіального етапу Всеукраїнського фестивалю – конкурсу «Молодь обирає здоров’я» на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у конкурсах: плакат, малюнок, літературно – музично – спортивна міні - композиція тощо. При оцінюванні робіт ураховувались розкриття теми, оформлення й оригінальність виступу, рівень виконавської майстерності, режисура, дотепність, почуття гумору, вокальні, хореографічні, спортивні здібності, дотримання тривалості виступу, художня майстерність, оригінальність.Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму. Виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку.

На підставі висновків членів журі І територіального етапу Всеукраїнського фестивалю – конкурсу «Молодь обирає здоров’я» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо: у номінації «Плакат»:з І місцем – команду «Агенти змін» Новослобідського ліцею. У номінації «Малюнок»: з І місцем – Приходько Марію, ученицю Юр’ївської гімназії, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІ місцем – Цибульняків Павла і Михайла, учнів Юр’ївської гімназії, вихованців гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІІ місцем – Риндич Марію, ученицю Юр’ївської гімназії, вихованку гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В. У номінації «Літературно – музично – спортивна міні - композиція»: з І місцем –команду «Агенти змін», Новослобідський ліцей, керівники команди Зюзько О.О., Бурсов В.С.

На обласний етап Всеукраїнського фестивалю – конкурсу «Молодь обирає здоров’я» будуть направлені літературно – музично – спортивна композиція та плакат команди «Агенти змін» Новослобідського ліцею.

Не дивлячись на те, що заклади освіти Новослобідської громади працюють дистанційно, діти та учнівська молодь беруть участь у багатьох заходах, навіть перебуваючи за кордоном. Щиро дякуємо усім учасникам за участь! Бажаємо перемоги команді "Агенти змін" Новослобідського ліцею на наступному етапі фестивалю - конкурсу.

Проведений фестиваль-конкурс продемонстрував креативність та творчу активність учасників команд, дав можливість виявити результати напрацювань, сприяв підвищенню рівня здоров’язбережувальної компетентності підростаючого покоління.

Команди вміло і влучно через відеовиступи донесли важливість здорового способу життя. Кольоровою гармонією не тільки одягу, а й настрою заворожили всіх присутніх. Безперечно, що подібні заходи в невимушеній формі формують модель молодої людини, здатної розумно і систематично дбати про здоров’я, пропагувати здоровий спосіб життя, успішно будувати омріяне майбутнє. Молодь Новослобідської громади обирає здоров'я!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1594975497670616/233015049131169

 

13.03.2023.

 

❗Поспішаю поділитися з вами ще однією гарною новиною.❗

✔️Підведено підсумки обласного літературного конкурсу "Голоси воєнного часу". 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

На конкурс надійшло 76 заявок від творчої молоді Сумщини. Із 76 учасників члени журі відзначили 16 переможців і 11 лауреатів. Серед них є і дитина нашої Новослобідської громади.

🌈Щиро вітаємо креативну Купченко Наталку і її натхненну наставницю Марину Парфенюк з дипломом лауреата.👏👏👏

Ви надзвичайні.👍👍👍

З нетерпінням чекаємо нових плодів вашої творчості і, звісно, нових перемог і звершень! Пишаємося вами!💙💛💙💛💙💛

10.03.2023.

 

❗❗❗Не можу чекати до ранку, хочу поділитися радістю з вами!

✔️З метою виховання національного світогляду учнівської молоді, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва, сприяння налагодженню духовного контакту дитини та батьків, популяризації дитячої художньої творчості з січня по лютий 2023 року Школою народних ремесел Національного еколого- натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України була проведена Всеукраїнська виставка-конкурс «Український сувенір».

У Всеукраїнській виставці-конкурсі цього року взяли участь 420 учасників: учні та учнівські колективи закладів позашкільної та загальної середньої освіти з двадцяти трьох областей України та міста Києва.

На підставі рішення членів журі Всеукраїнської виставки-конкурсу за активну участь у пошуково-дослідницькій діяльності з питань пізнання джерел і процесу створення виробів декоративно-ужиткового мистецтва, творчу самореалізацію та наполегливість, повагу до духовних традицій українського народу, родинних цінностей грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України нагороджено вихованців закладів позашкільної та загальної середньої освіти Сумщини.

Серед переможців наша дитина!

✔️Воронін Вадим, вихованець гуртка «Художня обробка деревини», Центру дитячої та юнацької творчості Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області за роботу «Деркач», керівник Черняков Михайло Олексійович отримав І місце!

Але це ще не все!))))

✔️За активну участь у підготовці переможців Всеукраїнської виставки-конкурсу грамотою нагороджено єдиного педагога Сумщини:

- Чернякова Михайла Олексійовича, керівника гуртка «Художня обробка деревини» Центру дитячої та юнацької творчості Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області.

Радість і гордість вирують у душі. Не дивлячись на те, у яких умовах живе населення нашої Новослобідської громади, наші креативні діти і надзвичайні керівники гуртків створюють справжні шедеври, попри постійні обстріли, вони прославляють нашу громаду і Україну.

Щиро вітаємо Вадима і Михайла Олексійовича ще з однією перемогою! Віримо, що попереду ще багато перемог! Ви неймовірні! 💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛

 

 

10.03.2023.

 

Щороку діти нашої Новослобідської громади долучаються до участі у Всеукраїнській акції "Годівничка". Попри всі негативні події, які тривають на нашій території уже другий рік, 2023 рік виключенням не став. Мета акції: виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни. І ось підсумки територіального етапу Всеукраїнської акції "Годівничка" підведені.

Діти, учнівська молодь, батьки, педагогічні працівники ЗЗСО та ЦДЮТ Новослобідської сільської ради активно взяли участь у заході. Кожна дитина сама обирала, на який конкурс підготувати матеріал. На розгляд членів журі було представлено 65 робіт, а саме: 30 годівничок, 27 малюнків, 6 віршів про птахів і 1 оповідання, 1 поробку, які підготували вихованці, учні закладів позашкільної та загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради.

Згідно з Умовами конкурсів на розгляд членів журі було представлено конкурсні роботи учасників у 5 номінаціях: краща годівничка, кращий малюнок, кращий вірш, краща поробка та кращий сценарій свята зимуючих птахів. При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, практичне значення, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення.

Усі роботи учасників характеризуються практичним значенням, наявністю естетичного оформлення; відповідністю роботи тематиці конкурсу, актуальністю теми, втіленням творчої ідеї та задуму автором, оригінальністю та оформленням; логічністю, цілісністю, ерудицією, оригінальністю, грамотністю. У роботах відображено тему піклування про птахів. Варто відмітити, що до акції долучилися і батьки дітей.

На підставі висновків членів журі територіального етапу Всеукраїнської акції «Годівничка» переможців визначено! У номінації «Краща годівничка»: І місце – Ворона Максим, вихованець гуртка «Художня обробка деревини» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Черняков М.О.; ІІ місце – Секо Євсій, учень Мазівської гімназії; ІІІ місце – Ярошенко Руслан, учень Князівської гімназії; Шпилька Максим, учень Мазівської гімназії; Басіладзе Артем, вихованець Новослобідського ліцею.

У номінації «Кращий малюнок»: І місце – Єгорова Агнія, учениця Новослобідського ліцею; Цибульняк Павло, вихованець гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.; ІІ місце – Цибульняк Павло, вихованець гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.; ІІІ місце – Секо Олександра, учениця Мазівської гімназії; Закотін Єгор, учень Юр’ївської гімназії. У номінації «Краща поробка»: І місце – Шаповалова Вікторія, учениця Князівської гімназії. У номінації «Кращий вірш, оповідання про птахів»: І місце – Цибульняк Михайло, вихованець гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С.В.; Філіпова Марія, учениця Новослобідського ліцею; ІІ місце – Купченко Наталія, учениця Новослобідського ліцею; ІІІ місце – Федорцева Карина, учениця Мазівської гімназії. У номінації «Кращий сценарій свята зимуючих птахів»: І місце – Наталія Кривобок, асистент вчителя Мазівської гімназії. Щиро вітаємо переможців, дякуємо усім учасникам за участь.

Кожен із нас у змозі допомогти пташкам узимку і навесні, адже зараз їм особливо сутужно. Українці - це нація добрих милосердних людей, які піклуються не тільки про себе, а й про братів наших меннших. Пташки обов'язково віддячать нам влітку. Велика подяка дитячим ручкам і співчутливим серцям!

 

10.03.2023.

 

24 лютого 2023 року - роковини російського повномасштабного вторгнення в Україну. 24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до і після. Ця війна змінила кожного з нас. Але українці не зламались, не відступили, не скорилися. І все це завдяки нашим Захисникам і Захисницям. А вони справжні Герої, ГЕРОЇ СУЧАСНОСТІ СЕРЕД НАС.

✔️9 березня 2023 року було проведено територіальну краєзнавчу відеоконференцію «Герої сучасності серед нас» у режимі онлайн. Ця конференція є майданчиком для вдосконалення знань про історію нашого народу, виховання у дітей та учнівської молоді патріотизму, формування національної ідеї, почуття гордості за наших земляків. До участі у заході долучилися учасники від усіх закладів освіти Новослобідської сільської ради. До відеоконференції приєднався військовослужбовець ЗСУ Ігор Б., який зі зброєю в руках боронив нашу Україну🇺🇦🇺🇦🇺🇦. Військовослужбовець розповів про початок війни, мотивацію служби, проблеми, "стартовий пакет" навичок для тих, хто хоче служити, мрії тощо. Бесіда була атмосферною, душевною, емоційною з щемкими моментами.

Після спілкування учасники ознайомили присутніх зі своїми роботами. Згідно з умовами проведення було представлено три пошукові роботи у друкованому вигляді та електронних носіях. Усі роботи заслуговують на увагу. Учнівська молодь громади проводить системну пошукову роботу щодо вивчення героїчного поступу наших земляків, справжніх героїв сучасності. Усі розуміють, що наразі ми не можемо називати імена героїв з пошукових робіт, виставляти матеріали з їхніми фотографіями. За підготовані пошукові роботи учасники отримають дипломи, а саме: Байрамалов Євген, Кабанець Валерія, Шпилька Дар'я, Черненко Катерина, Родіна Ольга, Бунеску Максим. Щиро дякуємо юним краєзнавцям та їхнім наставникам Черняковій Г.М., Сахненко О.П., Захарченко С.М., бажаємо подальших успіхів у пошуковій роботі!

Під час конференції хвилиною мовчання вшанували пам'ять кожного, хто загинув за Батьківщину.

Наприкінці заходу гостю зустрічі були вручені обереги, які діти на гуртках виготовили власноруч з любов'ю, вклавши у кожен часточку своєї ніжності і подяки. Щиро дякуємо військовослужбовцю Ігорю Б. за змістовну цікаву зустріч.

Нехай Янгол - Охоронець захищає кожного українця, нехай кожен Захисник України повернеться додому живими, низький вам уклін і щира подяка! Слава Україні!💙💛💙💛

 

09.03.2023.

❗GENIUS Olimpiad Ukraine - перша у світі ліцензійна Олімпіада Геніїв - найбільший конкурс проектів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів.

✔️ Цього року до неї долучилися діти Новослобідського ліцею, Мазівської та Князівської гімназій. З нетерпінням усі ми чекали на оголошення результатів. У заході такого рівня діти нашої Новослобідської громади взяли участь вдруге. Не дивлячись на те, що територія нашої Новослобідської громади знаходиться під постійними обстрілами, діти показали достойний результат.

🌈 Із величезною радістю повідомляємо, що наші діти у номінації "Креативне письмо" Ісаєв Кирило, учень Князівської гімназії, у розділі "Коротка розповідь" (наставник Русакова М.І.) гідно представив свій проект і отримав срібло🥈; Купченко Наталія, учениця Новослобідського ліцею, у розділі "Поезія" (наставник Парфенюк М.М.) гідно представила свій проект і отримала бронзу🥉. Від усієї душі вітаємо Наталку і Кирила, а також їхніх надзвичайних наставників з такою перемогою! Пишаємося вами! 🌹🌷🌹І нехай наші діти цього року і не отримали екоквиток для поїздки до США, посівши друге і третє місце, проте це величезний крок до втілення мрії в життя. Впевнені, що наступного року це обов'язково вдасться! А сьогодні усі вітання для вас!

 

08.03.2023.

З першими подихами весни приходить до нас головне свято березня, квітів та гарного настрою – свято весни, свято жінки. У цей день прийнято вітати жінок, дарувати подарунки матері, дівчині, дружині, доньці.

Вихованці ЦДЮТ від усього серця вітають жінок зі святом весни і любові!

Міцного вам здоров'я, миру, тепла, любові та жіночого щастя! Нехай здійснюються усі ваші мрії і бажання! Зі святом!

 

06.03.2023.

 

У народі кажуть: "З родини йде життя людини". Родина – одна з найбільших цінностей, створених людством за всю історію свого існування. Дар життя дається нам нашими батьками. Вони приводять кожного з нас із мороку небуття під сонце, любов’ю своєю поєднуючи нас із незліченними генераціями предків, вручають нам любов і прагнення до праці як основи майбутніх віків. І не тільки по крові, а й по духу нашому, ми – діти батьків своїх, ми діти України. Щасливий і безсмертний той народ, у якому не обривається цей вищий і святий зв’язок. Український народ саме такий.

Найважливіше, що є в житті кожної людини – це її родина. Адже родина – це найрідніші, найближчі люди, які допомагають нам у складних ситуаціях, які дарують нам тепло, це безпечний і затишний рідний дім, наш маленький світ, у якому все дороге, звичне і зрозуміле. Саме з родини ми несемо у світ правду, чесність, віру, традиції і звички.

З метою посилення виховного потенціалу родини, формування партнерських відносин між педагогами, батьками, державними і громадськими інститутами щодо виховання дітей та учнівської молоді ЦДЮТ Новослобідської сільської ради 1 березня 2023 року було проведено територіальний етап обласного фестивалю - конкурсу родинних гербів «Я. Родина. Україна».

У територіальному етапі обласного фестивалю - конкурсу родинних гербів «Я. Родина. Україна» взяли участь 4 вихованці ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, які є учнями Князівської та Мазівських гімназій, Новослобідського ліцею.

Згідно з Умовами проведення територіального етапу обласного фестивалю - конкурсу на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у двох вікових категоріях: І – діти 6-10 років та ІІ – діти 11-14 років.

При оцінюванні робіт ураховувались дотримання вимог геральдики, естетичність оформлення, чіткість і логічність, послідовність і грамотність викладення матеріалу, інформаційна наповненість.

Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку. На підставі висновків членів журі територіального етапу обласного фестивалю - конкурсу родинних гербів «Я. Родина. Україна» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо: у І віковій категорії - діти віком 6 - 10 років: з ІІ місцем – Секо Олександру, ученицю Мазівської гімназії, вчитель Растова М.В.; у ІІ віковій категорії - діти віком 11 - 14 років: з І місцем – Гудімову Юлію, ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Кіріліна О.В.

На обласний фестиваль - конкурс родинних гербів «Я. Родина. Україна» буде направлено: у ІІ віковій категорії – 11 - 14 років: роботу Гудімової Юлії.

Щиро дякуємо усім учасникам за участь!

03.03.2023.

 

3 березня 2023 року ЦДЮТ Новослобідської сільської ради було проведено територіальний етап обласного конкурсу творчо обдарованих дітей і підлітків "Чарівні барви Сумщини" (заочно). Конкурс проведено з метою виявлення і подальшого розвитку творчо обдарованих дітей і підлітків, збереження та відродження української національної культури, виховання підростаючого покоління засобами декоративно-ужиткового мистецтва, розвитку кращих народних традицій, створення умов для творчої самореалізації дітей та учнівської молоді, їх підготовки до участі в заходах всеукраїнського та міжнародного рівнів.

У територіальному етапі обласного конкурсу творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини» (заочно) взяли участь 20 вихованців комунального закладу позашкільної освіти Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області «Центр дитячої та юнацької творчості», які надали 35 робіт.

Згідно з Умовами проведення територіального етапу обласного конкурсу творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини» (заочно) на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у двох вікових категоріях: І – діти віком від 7 до 12 років та ІІ – діти віком від 13 до 18 років у трьох номінаціях: народна лялька - лялька «Янгол – охоронець», витинанка, декоративно – художній розпис, вишивка, писанкарство.

При оцінюванні робіт ураховувались техніка виконання, відповідність регіональним традиціям, композиційна досконалість та виразність, органічність поєднання національних художніх традицій і сучасних тенденцій формотворення, оригінальність задуму.

Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку.

На підставі висновків членів журі переможців визначено!

У номінації «народна лялька – лялька «Янгол – Охоронець»»: у І віковій категорії - діти віком від 7 до 12 років: І місце – Стрижак Христина, вихованка гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Чапля Н.І. У номінації «народна лялька – лялька «Янгол – охоронець»» у ІІ віковій категорії - діти віком від 13 до 18 років: І місце – Грідіна Анастасія, вихованка гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Грідіна Т.Л.; І місце – Грідіна Анастасія, вихованка гуртка «Креативне рукоділля», керівник гуртка Грідіна Т.Л. У номінації «декоративно – худождній розпис» у І віковій категорії - діти віком від 7 до 12 років: І місце – Шпилька Катерина, вихованка гуртка «Чарівний пензлик»; ІІ місце – Костиріна Валерія, вихованка гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О. У номінації «писанкарство» у ІІ віковій категорії - діти віком від 13 до 18 років: І місце – Костиріна Валерія, вихованка гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.; ІІ місце – Басіладзе Дар’я, вихованка гуртка «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О. У номінації «витинання «Ой, весна - красна» у І віковій категорії - діти віком від 7 до 12 років: І місце – Цибульняк Павло, вихованець гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; ІІ місце – Федорцева Карина, вихованка гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Мазіна О.В.; ІІІ місце – Приходько Марія, вихованка гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В. У номінації «витинання «Ой, весна - красна» у ІІ віковій категорії - діти віком від 13 до 18 років: І місце – Галагудіна Надія, вихованка гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.

На обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини» будуть направлені роботи учасників: у номінації «Народна лялька «Янгол – охоронець»» у І віковій категорії: Стрижак Христини, у ІІ віковій категорії: 2 роботи Грідіної Анастасії; у номінації «Декоративно – художній розпис» у І віковій категорії: Шпильки Катерини; у номінації «Писанкарство» у ІІ віковій категорії: Костиріної Валерії; у номінації «Витинанка» у ІІ віковій категорії: Галагудіної Надії. Щиро дякуємо усім учасникам за участь! Бажаємо учасникам перемоги на обласному конкурсі!

 

02.03.2023.

 

Українці, і особливо батьки підлітків, турбуються через появу в державі нової молодіжної субкультури ПВК "Редан". Представники цієї субкультури збираються в групи з десятків людей і влаштовують масові бійки. Зібрання агресивної молоді вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах. Поліцейські вважають, що субкультура прийшла до нас з Росії.

З метою інформування здобувачів освіти, батьків, вчителів та убезпечення дітей від участі у подібних субкультурах 2 березня 2023 року ЦДЮТ Новослобідської сільської ради спільно з поліцейським офіцером громади Євгенієм Риндичем було організовано та проведено онлайн – лекцію з елементами бесіди «STOP – «Редан»».

Під час зустрічі учасникам освітнього процесу було надано інформацію: що таке «Редан», чим небезпечний цей рух, хто такі «реданівці», ознаки їхньої зовнішності, мета їхньої діяльності, засоби розповсюдження інформації про рух, що відбувається зараз на території України і нашої області, що робити дітям, батькам і вчителям.

Поліцейський офіцер громади Євгеній Риндич розповів, що ПВК "Редан" - це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками. Члени угруповання носять чорний одяг із зображенням павуків і використовують специфічний сленг. Вони збираються у великі групи і влаштовують масові бійки.

Звісно, можна апелювати, що ми живемо в невеличких населених пунктах і що проблеми не існує. Але діти вже можуть знати більше, ніж ми. Батькам важливо пам'ятати, що поширення таких субкультур - це не причина, а наслідок наявності певних проблем у підлітків. І тут не варто шукати винних, треба дитині просто допомогти впоратися з цим. Дитина з сім'ї, де її поважають і вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресивним рухом.

Якщо підліток зацікавився ПВК "Редан" - це привід відверто поговорити з ним і, можливо, разом відвідати дитячого психолога. Підліток повинен відчувати, що батьки - це його підтримка, а не ворог.

Разом з тим не варто бити тривогу, якщо підліток дивиться аніме. Аніме саме по собі не робить дитину агресивною і неслухняною. Це всього лише вид мистецтва, який дивляться мільйони людей по всьому світу.

Звісно, і батькам, і вчителям, і представникам правоохоронних органів, безумовно, потрібно спостерігати за рухом ПВК "Редан". Але і піддаватися суспільній паніці не потрібно. Треба спілкуватися із дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування і способи проведення дозвілля. А головне - давайте любити своїх дітей і вибудовувати довірливі відносини з ними і тоді ніякий «редан» нам буде нестрашний!

 

28.02.2023.

 

З метою виховання в учнів любові до рідного краю, екологічного та естетичного виховання, пошуку нових форм і методів формування в учнів навичок природоохоронної та просвітницької діяльності 23 лютого 2023 року проведено територіальний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста — 2023» за темою: «Дика природа». На розгляд членів журі було представлено 20 робіт, які підготували учні ЗЗСО та вихованці ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

При оцінюванні робіт ураховувались композиційне рішення, ідея роботи, технічна майстерність, виконання технічних прийомів. Усі роботи характеризуються оригінальністю задуму. Роботи дуже гарні, красиві.

На підставі висновків членів журі територіального етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста — 2023» за набраною сумою балів переможців визначено! Щиро вітаємо: у номінації «Фото»: з І місцем – Костиріну Валерію, робота «Ранок», вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник Грідіна Т.Л.; Ісаєва Кирила, робота «Зимова казка», учня Князівської гімназії, вчитель Русакова М.І.; Зюзько Марію, робота «Гра у хованки», ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Кіріліна О.В.; з ІІ місцем – Перфільєву Марію, робота «Морський коник», ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Соколова Л.В.; з ІІІ місцем – Басіладзе Дарію, робота «Спортивна білочка», вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник Грідіна Т.Л. У номінації «Відео»: з І місцем – Сєліну Софію, робота «Лісові мешканці», вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник Мазіна О.В.; з ІІ місцем – Гудімову Анастасію, робота «Щасливий пень», вихованку гуртка «Креативне рукоділля», керівник Грідіна Т.Л. Дякуємо усім учасникам за участь.

На обласний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста - 2023» направлені роботи учасників: у номінації «Фото»: Зюзько Марії «Гра у хованки», Костиріної Валерії «Ранок», Ісаєва Кирила «Зимова казка»; у номінації «Відео» робота: Сєліної Софії «Лісові мешканці». Щиро бажаємо перемоги на наступному етапі фестивалю!

Роботи дітей надзвичайно гарні, помилуйтеся і ви!

 

27.03.2023.

Український народ завжди черпав життєві сили у своїй творчості, долучався до прекрасного - і в горі, і в радості завжди був з піснею.

Існує легенда: коли Бог наділяв країни певними дарами, то Україна через свою сором'язливість підійшла останньою й отримала єдине, що ще залишилося у Всевишнього - пісню. От і співала віками. І в щасливу днину, і в негоду, і на свята, і в полі на роботі...

23 лютого 2023 року у формі відеовиступів був проведений територіальний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» - «Співуча веселка», в якому взяли участь 4 учасники з закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради, а саме: Мазівської гімназії та ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

Відповідно до Умов про проведення територіального етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» - «Співуча веселка» на розсуд членів журі були представлені виступи учасників у номінації «естрадний спів» за трьома віковими групами:

І вікова група – 6-8 років у календарному році (молодша),

ІІ вікова група – 9-11 років у календарному році (середня А),

ІІІ вікова група – 12-14 років у календарному році (середня Б).

Члени журі відмітили, що конкурсний репертуар учасників україномовний, відповідав поставленій тематиці: про Україну, рідний край, військово – патріотичну тематику, про мужність і героїзм воїнів, дитинство. Звучали твори національного змісту. Учасники показали досить високий рівень виконавської майстерності, сценічної культури, якості звукоутворення та чистоти інтонування. На підставі висновків членів журі конкурсу за набраною сумою балів переможців визначено! Щиро вітаємо у номінації «естрадний спів»: у І віковій групі – 6 – 8 років у календарному році (молодшій): з ІІІ місцем – Секо Олександру, ученицю Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, керівник Черненко Н.І.; участь – Голибіну Софію, ученицю Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, керівник Черненко Н.І. У номінації «естрадний спів»: у ІІ віковій групі – 9 - 11 років у календарному році (середній А): з І місцем – Ляшенко Анастасію, вихованку гуртка «Співаночки», керівник гуртка Яновська Т.В. У номінації «естрадний спів»: у ІІІ віковій групі – 12 – 14 років у календарному році (середня Б): з І місце – Байрамалова Олексія – вихованця гуртка «Співаночки», керівник гуртка Яновська Т.В.

За рішенням членів журі на обласний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» - «Співуча веселка» будуть направлені відеовиступи учасників: у ІІ віковій категорії – 9 - 11 років у календарному році (середній А): Ляшенко Анастасії; у ІІІ віковій категорії – 12-14 років у календарному році (середній Б): Байрамалова Олексія.

Конкурс «Співуча веселка» - це тільки одна з перших сходинок у житті наших юних талантів, тож ми бажаємо нашим зіркам, щоб всі життєві сходинки долалися добре, з гарним настроєм, упевненістю і радістю в серці. І нехай щороку поповнюється наша родина новими талановитими зірочками!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1585021225332710/1313929635831955

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1585021225332710/888985068990463

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1585021225332710/1621810741670042

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1585021225332710/3024817214478964

 

17.02.2023.

Поспішаю поділитися з вами чудовою новиною!))) Підведено підсумки обласного фестивалю "Перлини нашої душі", у якому честь нашої Новослобідської громади представили Стрижак Христина і Чапля Артем під керівництвом Чаплі Наталії Іванівни, зробленими власноруч поробками у техніці "Квілінг". До участі у конкурсі долучилися діти загальної середньої і позашкільної освіти з усіх куточків області. Наші Артем і Христина здобули І місця . Щиро вітаємо наших талановитих діток і їх креативну керівницю гуртка Наталію Чаплю. Ви надзвичайні! Бажаємо вам не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень!!! )))))

 

10.02.2023.

 

Позашкільне життя дітей та учнівської молоді нашої Новослобідської громади вирує своїм різноманіттям. Наша мета - дійти до кожного, зацікавити всіх.

З метою актуалізації уваги учнівської молоді до вирішення екологічних і природоохоронних проблем, залучення її до активної природоохоронної діяльності, формування екологічної свідомості та дбайливого ставлення до природи 10 лютого 2023 року підведено підсумки територіального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея».

Діти Мазівської, Князівської, Юр’ївської гімназій та вихованці ЦДЮТ Новослобідської сільської ради взяли участь у конкурсі

. На розгляд членів журі було представлено 7 робіт від 5 учасників. Вікова категорія учасників за Умовами проведення конкурсу – учні 7 – 9 класів.

При оцінюванні робіт враховувались художня виразність; реальність вигляду і характерних ознак птахів і ссавців регіону, зоогеографічних областей світу; оригінальність композиційного рішення; індивідуальність і креативність творчого почерку.

Усі роботи учасників характеризуються практичним значенням, наявністю естетичного оформлення; відповідністю робіт тематиці конкурсу, актуальністю теми, втіленням творчої ідеї та задуму автором, оригінальністю та оформленням; логічністю, цілісністю, оригінальністю. У роботах відображено тему зображення птахів і тварин.

На підставі висновків членів журі територіального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея» за набраною сумою балів переможців визначено:

І місце – Цибульняк Павло, учень Юр’ївської гімназії, вихованець гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

ІІ місце – Галагудіна Надія, учениця Юр’ївської гімназії, вихованка гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради; Бровкіна Діана, учениця Князівської гімназії.

ІІІ місце – Черненко Катерина, учениця Мазівської гімназії; Паншина Кароліна, учениця Князівської гімназії. Щиро вітаємо переможців! Дякуємо усім за участь!

На наступний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея» будуть направлені роботи учасників: Цибульняка Павла, Галагудіної Надії, Бровкіної Діани, Черненко Катерини. Бажаємо учасникам перемоги на наступному етапі конкурсу!

 

04.02.2023.

 

Продовжуємо публікувати твори переможців територіального етапу ХХVІ обласного літературного конкурсу "Проба пера". Проза Павла Цибульняка

"Україна – це я, Україна – це ти."

У кожної людини є ім’я, а ім’я моєї Батьківщини – Україна. Це неймовірно прекрасна країна з мальовничою природою, своїми звичаями, святами. Хіба можна відвести погляд від золотих хлібних ланів, блакитних озер, густих лісів, від сивого Славутича, оспіваного багатьма поколіннями, які споконвіку жили на його берегах?

А наші Карпати? Мені пощастило там відпочивати. Вони чудові у різні пори року. А теплі води наших Чорного і Азовського морів, з цілющим кліматом, незабутніми краєвидами?

А яка наша мова? Якщо ви зануритесь у світ поезії чи прози, відчуєте мелодійність, милозвучність, величність української мови. Я впевнений, що ваше серце відчує красу українського слова, його силу і виразність. Адже мова – це дивний скарб, неоціненний, божественний дар.

Я пишаюся тим, що народився в Україні. І сьогодні, у такі скрутні часи, хочу, щоб кожен, хто любить свій рідний край, став справжнім патріотом рідної землі, навчився розуміти її, пізнав закони, які забезпечують її гармонію, і зробив усе можливе, щоб наша Україна залишалася вільною, незалежною, процвітаючою та щасливою.

"Напередодні свята Миколая"

З раннього дитинства, скільки пам’ятаю, завжди перед святом Миколая загадували бажання і чекали під подушками подарунків. Мрії були дитячі, різні: новенькі іграшки, смачні цукерки, цікаві книжки, ліхтарики, яскраві дрібнички. Кожного разу ми з братом раділи, що про нас не забув Святий Миколай. Ми знали, що після цього свята обов’язково прийде Новий рік, який принесе веселощі і цікаві зимові канікули.

Ми дорослішаємо, розуміємо, що подарунки були від батьків, бабусь, рідних нам людей. Я дуже вдячний їм за турботу. А цього року попросив у Святого Миколая миру, миру для України, миру на всій планеті. Не хочу, щоб гинули діти, батьки, старенькі люди, захисники і захисниці, руйнувалися наші будинки, школи, дитячі садочки, лікарні. Не хочу, щоб знищувалася краса нашої країни. Хочу, щоб кожен зрозумів ціну життя і полюбив усе, що оточує його.

03.02.2023.

 

Продовжуємо публікувати твори переможців територіального етапу ХХVІ обласного літературного конкурсу "Проба пера". Поезiя Михайла Цибульняка "Велика родина"

Я люблю свою родину:

Маму, тата, Батьківщину,

Друзів, звірів і птахів,

Море, річку, їхній спів.

Скільки їх було раніше,

Тільки зараз все складніше…

Все зруйновано війною:

Мрія , спокій, ліс весною.

День, який настав сьогодні,

Нам несе турботи жодні.

Я радію, що живу,

Вчуся, плачу, граю, сплю.

Але кожен день мені,

Наче промінь, серед тьми.

Хочу бачить знов родину:

Маму, тата, Батьківщину.

Щоб співали солов’ї,

Звірі мешкати в гіллі,

Море лагідно плескало,

Скелі сяйвом виблискали,

Друзі весело сміялись,

Перемоги дочекались!

"Перший сніг"

Він легкий, неначе пух,

Засипав усе навкруг.

Забіліли ліс і поле,

Дах, дороги, річка, став.

День чудовий нам настав.

Взяли в руки ми санчата

Та гайда з гори кататись.

Сніг то падав, то кружляв,

Нам доріжку замітав.

Весело було нам так,

Що забули, де і як.

Раптом «гості» налетіли

Стоголосим табуном.

То стріляли, то бомбили,

Грохотали, скреготіли.

Як почуєш оцю жуть,

Вмить захочеться заснуть.

І не чути щоб ніколи,

Плач дитячий біля школи.

 

03.02.2023.

GENIUS Olympiad Ukraine 2023

Регіональним центром GENIUS Olympiad Ukraine – комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю проведено обласний етап GENIUS Olympiad Ukraine.

Цього року на розгляд членів журі було подано 184 проєкти за категоріями: «Наука», «Робототехніка», «Бізнес», «Креативне письмо», «Музика», «Мистецтво», «Короткометражний фільм».

Троє дітей нашої Новослобідської громади також долучилися до участі в конкурсі.

Вітаємо учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «GENIUS Olympiad Ukraine 2023» та їх наукових керівників.

Віримо у нові перемоги!!!

 

02.02.2023.

Продовжуємо публікувати твори переможців територіального етапу ХХVІ обласного літературного конкурсу "Проба пера". Вірш Наталки Купченко "Життя без сенсу"

Здавалось, у життя немає сенсу…

Чи для життя немає сенсу в нас?

У всього є своя межа:

Прозора чи вже майже кольорова -

Різниці мало. Точніше, повністю нема.

Хіба вона повинна бути?

Хіба життя таке складне?

Та може й так, сперечатись не буду,

Але мені набридло це.

Людей так мало, чи то мені здається?

І вже без розуму чи то не кожному живеться.

Чому ж тоді в них мало почуттів?

Для них природньо не ділитися ні з ким

Своїми хворими думками.

Їх погляд хижий, немов з глузду враз злетів…

Так, кожен з нас без розуму, здається,

Та в цьому сенсі вже немає почуттів,

Як і не має вже самого сенсу.

 

01.02.2023.

З метою національно - патріотичного виховання дітей та учнівської молоді засобами образотворчого мистецтва, формування активної громадянської позиції у здобувачів освіти, активізації творчої та пізнавальної ініціативи учнівської молоді; виявлення та підтримки обдарованих учнів, 1 лютого 2023 року ЦДЮТ Новослобідської сільської ради проведено територіальний етап Національного конкурсу.

На конкурс було представлено 7 творчих робіт вихованців, учнів закладів позашкільної та загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради.

Згідно з Положенням про проведення Національного конкурсу на розгляд членів журі були представлені конкурсні роботи учасників за двома віковими групами: молодша група – діти віком від 7 до 11 років, старша група – діти віком від 12 до 16 років.

При оцінюванні робіт ураховувались змістовність та повнота розкриття теми; рівень майстерності та техніка виконання; композиційне та кольорове рішення; культура оформлення роботи; творчий підхід до виконання роботи (креативність, використання оригінальних технік та нестандартних матеріалів)

Творчі роботи вихованців характеризуються оригінальністю сюжету, яскравістю та виразністю. У роботах відображено тему Перемоги України, якою учасники уявляють Україну, Україну, про яку вони мріють і де вони хотіли б жити. Діти через малюнок висловили свої думки і власне світобачення, проявили свою творчість, креативність та оригінальність.

На підставі висновків членів журі територіального етапу конкурсу за набраною сумою балів переможців визначено. У молодшій групі – діти віком від 7 до 11 років:

І місце – Дворніков Ярослав, учень Новослобідського ліцею Новослобідської сільської ради, робота «Свобода»; ІІ місце – Цибульняк Михайло, учень Юр’ївської гімназії Новослобідської сільської ради, вихованець гуртка «Чарівний пензлик», робота «Мирне небо»; ІІ місце – Перфільєв Назар, учень Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, робота «Барви перемоги»; ІІІ місце – Сиродоєв Антон, учень Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, робота «Слава Україні!».

У старшій групі – діти віком від 12 до 16 років: І місце – Мазін Олег, учень Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, вихованець гуртка «Креативне рукоділля», робота «Вільна та незламна»; ІІ місце – Цибульняк Павло, учень Юр’ївської гімназії Новослобідської сільської ради, вихованець гуртка «Чарівний пензлик», робота «Майбутнє»; ІІІ місце - Басіладзе Дар’я, учениця Новослобідського ліцею Новослобідської сільської ради, робота «Мрії». Щиро вітаємо переможців!

На обласний етап Національного конкурсу будуть на правлені роботи у молодшій групі – діти віком від 7 до 11 років: «Свобода» Дворнікова Ярослава; у старшій групі – діти від 12 до 16 років: «Вільна та незламна» Мазіна Олега. Бажаємо хлопцям перемоги на наступному етапі конкурсу!

 

01.02.2023.

 

Продовжуємо публікувати твори переможців і учасників територіального етапу ХХVІ обласного літературного конкурсу "Проба пера". Вірш Дмитра Кривулі "Мрія"

У мене є одна-єдина мрія!

Я не хочу іграшку, ні телефон.

Хай скоріше справдиться надія,

І війна скінчиться, як страшний той сон.

Війна проклята, зла, пекуча.

Війна для всіх нестерпна і болюча.

Страждають всі: тварини, небо, люди.

Я вірю, перемога наша буде!

Русня-росія хай додому поспішає,

Бо ЗСУ їх скрізь наздоганяють.

Не подолати наш народ єдиний.

Розквітне скоро рідна Україна!

31.01.2023.

 

Від сьогодні розпочинаємо пубікацію творів переможців та учасників територіального етапу ХХVІ обласного літературного конкурсу "Проба пера". Вірш нашого талановитого хлопчика Дмитра Кривулі:

Дистанційка

Мені не треба рано в школу поспішати,

Бо йду на уроки до своєї кімнати.

Бабуся не вірить очам! «Що за диво?

То як же так вчитись? Адже це важливо!»

І ось на екрані з’являються діти, світлини.

І вчителька: «Доброго ранку! Ми з України!»

Збентежилась бабця, а Мурчик аж позіхає.

Так смачно лизнувся й клубочком лягає.

«Дивися, бабусю, це – корінь рівняння.

Тут – корінь у слові. А ось – корінь єднання.

Сьогодні ми вчили, хто такі волонтери,

Як дрона пустити у нижніх шарах атмосфери?»

Зраділа бабуся: «Який ти розумний, онуче!»

З такими дітьми перемога прийде՜ неминуче!»

Обняв я рідненьку, став її цілувати.

А потім усівся «домашку» писати.

30.01.2023.

 

Вже кілька років поспіль наші талановиті діти долучаються до участі у обласному літературному конкурсі "Проба пера". Не став виключенням і цей рік. З метою виявлення та підтримки талановитої учнівської молоді у сфері літературної творчості, пошуку, розвитку і підтримки обдарованої учнівської молоді, розкриття її літературних здібностей, презентації власних літературних творчих здобутків, творчого спілкування і обміну досвідом з жовтня 2022 року по січень 2023 року на території Новослобідської сільської ради було проведено І (відбірковий) територіальний етап ХХVІ обласного літературного конкурсу «Проба пера».

На заочний територіальний етап конкурсу було представлено 22 творчі роботи 12 юних літераторів закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради. Згідно з Положенням про обласний літературний конкурс «Проба пера» на розгляд членів журі було представлено конкурсні роботи учасників за трьома віковими категоріями: І (молодша) вікова категорія – учні 1 – 4 класів, ІІ (середня вікова категорія) – 5- 8 класів, ІІІ (старша вікова категорія) – учні 9 – 11 класів; та номінаціями: «Поезія», «Проза».

На підставі висновків членів журі конкурсу територіального етапу обласного літературного конкурсу «Проба пера» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо:

у номінації «Поезія»: у І (молодшій віковій категорії) – учні 1 – 4 класів: з І місцем – Кривулю Дмитра, учня Мазівської гімназії, вчитель Биваліна В.О.; з ІІ місцем – Закотіна Єгора, учня Юр’ївської гімназії, вчитель Ісаєва К.М.; з ІІІ місцем – Секо Олександру, ученицю Мазівської гімназії, вчитель Растова М.В. У ІІ (середній віковій категорії) – учні 5 – 8 класів: з І місцем – Цибульняка Михайла, учня Юр’ївської гімназії, вчитель Скворцова С.В.; з ІІ місцем – Черненко Катерину, ученицю Мазівської гімназії, вчитель Бринзей Т.Л.; з ІІІ місцем – Риндич Марію, ученицю Юр’ївської гімназії, вчитель Скворцова С.В. У ІІІ (старшій віковій категорії) – учні 9 – 11 класів: з І місцем – Купченко Наталію, ученицю Новослобідського ліцею, вчитель Парфенюк М.М. У номінації «Проза»: у ІІ (середній віковій категорії) – учні 5 – 8 класів: з І місцем – Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії, вчитель Скворцова С.В.

На ХХVІ обласний літературний конкурс «Проба пера» будуть направлені у номінації «Поезія»: у І (молодшій віковій категорії) – учні 1 – 4 класів: робота Кривулі Дмитра; у ІІ (середній віковій категорії) – учні 5 – 8 класів: робота Цибульняка Михайла; у ІІІ (старшій віковій категорії) – учні 9 –11 класів: робота Купченко Наталії; у номінації «Проза»: у ІІ (середній віковій категорії) – учні 5 – 8 класів: робота Цибульняка Павла.Щиро бажаємо перемоги на наступному етапі конкурсу!

Усі учасники і їх наствники великі молодці, щиро дякуємо за участь! Плекайте свої таланти, нехай вони буяють все яскравіше!

 

27.01.2023.

 

Щороку у нашій країні проходить Всеукраїнський конкурс екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Цього року до участі у конкурсі долучилася і наша учениця Новослобідського ліцею Жердєва Юлія, яка підготувала цікаву пізнавальну відеоекскурсію під наставництвом чудового педагога, вчителя історії Новослобідського ліцею Чернякової Г.М.

При оцінюванні роботи ураховувались наявність загальних даних про музей: назва музею, його підпорядкування, тематика, назва екскурсії, перелік основних розділів експозиції, на який вік слухачів розрахована екскурсія, перелік об’єктів показу, час на їх огляд; демонстрація об’єктів показу: науковість, доступність, послідовність, збалансованість, показу музейних предметів; наявність копій архівних документів, фото, схем, малюнків тощо; загальні види та окремі складові експозиції; авторство фотознімків або їх джерела; відповідність слайдів тексту екскурсії; аудіо - та візуальні медіа ефекти, загальний художній рівень презентації; перелік використаних джерел та літератури. Робота Жердєвої Юлії виконана технічно майстерно, яскраво простежується ідея та композиційне рішення. На підставі висновків членів журі за набраною сумою балів Юля отримала І місце. Щиро вітаємо учасницю та її наставницю, робота буде надіслана на обласний етап конкурсу. Щиро бажаємо перемоги на наступному етапі конкурсу!

Завдяки Юлії, усі ми маємо змогу віртуально відвідати музей і дізнатися багато цікавої інформації. Запрошуємо відвідати музей і вас!)))

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1563464374155062/1528038724339671

 

19.01.2023.

 

Щорічно з метою привернення уваги суспільства, зокрема дітей та молоді, до існуючих проблем у сфері охорони праці та виховання високої культури безпеки праці серед дітей та юнацтва, сприяння розвитку дитячої творчості, виявленню, відбору та підтримці талановитої молоді, формування свідомої позиції молоді щодо значення і місця безпечних умов праці в різних сферах суспільного життя, акцентування уваги дітей та молоді як майбутніх працівників на виробничих небезпеках і ризиках проводиться Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Не став виключенням і 2023 рік. Вже не перший рік діти нашої Новослобідської громади беруть участь у конкурсі. Сьогодні відбувся територіальний етап.

На конкурс була представлена 21 творча робота вихованців, учнів закладів позашкільної та загальної середньої освіти Новослобідської громади: Юр’ївської гімназії, Мазівської гімназії, Князівської гімназії, ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

Згідно з Положенням про проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» на розгляд членів журі були представлені конкурсні роботи учасників за двома віковими групами: І – діти віком від 6 до 10 років, ІІ – діти віком від 11 до 14 років. При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, практичне значення, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення.

Творчі роботи вихованців характеризуються оригінальністю сюжету, яскравістю та виразністю. У роботах відображено тему охорони праці та техніки безпеки.

На підставі висновків членів журі територіального етапу конкурсу за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо:

у І – ій віковій категорії від 6 до 10 років: з І місцем – Лазоренка Дмитра, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІ місцем – Ковальова Артема, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; Літвінова Назара, учня Князівської гімназії, вчитель Конюх К.В.; з ІІІ місцем – Шибаєва Кирила, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В. У ІІ – ій віковій категорії від 11 до 14 років: з І місцем – Цибульняка Павла, учня Юр’ївської гімназії, вихованця гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІ місцем - Риндич Марію, ученицю Юр’ївської гімназії, вихованку гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.; з ІІІ місцем – Барибіна Тимофія, учня Мазівської гімназії. Щиро дякуємо усім учасникам за участь.

На обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» у І віковій групі – діти 6– 10 років: буде направлено роботу Лазоренка Дмитра; у ІІ віковій групі – діти 11-14 років: роботу Цибульняка Павла. Бажаємо учасникам перемоги на наступному етапі конкурсу.

 

17.01.2023.

Одним зі стовпів української національної ідентичності є Соборність. Вона означає неподільність наших земель. Ідея об’єднання України зародилася ще у ХІХ столітті, але реалізувати її вдалося лише після розпаду СРСР. Живий ланцюг на День Соборності 1990 року став одним із найбільших у світовій історії, розтягнувшись на майже 700 кілометрів.

22 січня 1919 року у Києві було проголошено Акт Злуки між Українською Народною Республікою (УНР) та Західноукраїнською Народною Республікою (ЗУНР). Ця подія ознаменувала об’єднання в єдиній самостійній державі українських земель, які протягом століть перебували у складі різних країн. День Соборності - це, в першу чергу, акцентування уваги на єдності укранського народу. Це символ боротьби за волю і незалежність. Сьогодні вона дуже важлива для нашої країни. Важлива як ніколи. В єдності наша сила.

З метою реалізації Концепції національно – патріотичного виховання в системі освіти України, активізації національно – патріотичного виховання учнівської молоді, популяризації вивчення історії, пошуку та розкриття юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, з 17 січня 2023 року у ЦДЮТ Новослобідської сільської ради проходить фотовиставка онлайн до Дня Соборності України: «Україна – це ми!».

У фотовиставці взяли участь 24 учасники, які представили 36 робіт, закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради.

Згідно з Порядком проведення фотовиставки до Дня Соборності України: «Україна – це ми!» на розгляд членів журі були представлені фото і відео роботи учасників. При оцінюванні робіт ураховувались яскравість та виразність роботи; оригінальність задуму; рівень майстерності; пізнавальне та виховне значення роботи; власна творча неповторність; ступінь емоційного впливу; відповідність темі і загальній ідеї фотовиставки. Увага членів журі акцентувалася на висвітленні учасниками таких аспектів: назві фотовиставки, автора, повної назви закладу освіти, привітання до Дня Соборності України іншим учасникам, хештегу - #Україна_це_ми, #УДЦНПВ; анотації про історію відзначення Дня Соборності України у регіоні.

Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку. Усі роботи виконані технічно майстерно, яскраво простежується ідея та композиційне рішення. А найяскравіше простежується любов до України.

На підставі висновків членів журі за набраною сумо балів переможців визначено! Щиро вітаємо: з І місцем – Черненко Катерину, ученицю Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, керівник Сахненко О.П.; Секо Євсія, учня Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, керівник Сахненко О.П.; з ІІ місцем – Зюзько Марію, ученицю Новослобідського ліцею Новослобідської сільської ради, керівник Зюзько О.О.; Федорцева Івана, учня Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, керівник Сахненко О.П. Дякуємо усім учасникам за участь. На обласний етап фотовиставки до Дня Соборності України: «Україна – це ми!» будуть направлені роботи Черненко Катерини та Секо Євсія.

Підготовані роботи переможців можна переглянути за посиланнями:

https://www.facebook.com/groups/235372307037694/permalink/1284249275483320/

https://www.facebook.com/groups/235372307037694/permalink/1284248025483445/

https://www.facebook.com/groups/235372307037694/permalink/1284242318817349/

https://www.facebook.com/groups/432371603863800/permalink/1656645488103066/

 

13.01.2023.

Вихованці гуртка "Чарівний пензлик" вітають усіх мешканців громади зі Старим Новим роком. Нехай старий рік забере всі хвороби, печалі і негаразди, а новий нехай подарує удачу, здоров'я, благополуччя і щастя. Нехай у домі завжди буде весело і затишно, а на душі — спокійно і світло. Роботи Цибульняка Павла, Цибульняка Михайлика та Гудова Артема.

Вхід для адміністратора