A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

2022 рік

28.06.2022

За більш ніж сотню днів дії Воєнного стану на території України реалізовано сотні, якщо не тисячі, благодійних проєктів заради допомоги та підтримки Збройних Сил України. Наші воїни надійно обороняють Україну зі всіх фронтів, де нападає ворог. Враховуючи його чисельність та безжалісність, наша армія потребує коштів для гуманітарного та матеріально-технічного забезпечення. Кожен українць розуміє, що мир та спокій у наших селах, містах, будинках та сім’ях залежить від сили духу наших захисників та від можливостей Збройних Сил України. Тому усі разом і кожен окремо долучаються до допомоги нашим захисникам і захисницям.

За ініціативи голови Новослобідської сільської ради Ольги Гаркавенко на території громади проходить акція «Тебе чекають вдома». У рамках акції вже проведено багато заходів: благодійні ярмарки у кожному населеному пункті нашої Новослобідської громади, онлайн – аукціон «У всіх нас буде завтра», виготовлення смаколиків і оберегів для наших захисників, скриньки для благодійної допомоги знаходились у кожному селі й усі бажаючі мали змогу долучитися до такої доброї справи. А бажаючих було багато. Це і працівники різних сфер громади, і майже кожен мешканець.

У рамках благодійної акції «Тебе чекають вдома» було зібрано 22 тисячі 426 гривень 50 копійок. Зібрані кошти будуть використані на потреби Збройних Сил України.

Дякуємо мешканцям громади, депутатам, керівництву громади, працівникам, які долучилися до акції та зробили нашу перемогу ближчою, адже це внесок кожного у допомогу армії.

Пишаємося нашими громадянами! Бажаємо усім захисникам і захисницям Божого благословення і Янгола – Охоронця! Разом переможемо!

28.06.2022

16 червня 2022 року в рамках акції «Тебе чекають вдома» було оголошено про початок благодійного онлайн – аукціону «У всіх нас буде завтра». Ми підібрали дуже класні роботи від найкреативніших дітей та дорослих нашої Новослобідської громади.

Усього за онлайн – аукціон було зібрано 2525 гривень. Зібрані кошти будуть використані на потреби Збройних Сил України.

Велике дякуємо усім, хто долучився до онлайн – аукціону. Особлива подяка людям, які надали власні роботи для проведення заходу: Стеценко З.А., Соколовій Л.В., Грідіній Т.Л., Чернякову М.О., Стремховій О. та ін. Ці роботи надзвичайно гарні!

Крокуємо до перемоги разом!

16.06.2022

Зараз важкі часи для нашої країни, ми вже пережили перші місяці війни і вже відчувається втомленість, починає не вистачати сил, не вистачати терпіння і дуже важливо зараз всім об’єднатися хто як може.

У ці буремні військові дні для нашої країни кожен допомагає нашим захисникам як може. У багатьох містах України проходять благодійні заходи на підтримку захисників і захисниць. За ініціативи і підтримки голови Новослобідської громади Ольги Гаркавенко на території сільської ради продовжується акція «Тебе чекають вдома». У рамках акції діти, народні умільці, майстри, педагоги нашої місцевості надали свої власні творчі роботи для проведення благодійного онлайн - аукціону «У всіх нас буде завтра».

Ми розуміємо, що проходить не лише наш аукціон, проходить багато аукціонів, але ми щасливі, що долучились до цього. Ми підібрали дуже класні роботи від найкреативніших дітей та дорослих. Кожна робота прямо чи опосередковано, але відноситься до тієї ситуації, яка нині склалася у нашій державі.

Отже, оголошуємо про початок благодійного онлайн - аукціону «У всіх нас буде завтра». Початкові ціни витворів мистецтва виставлено значно нижчими за їх ринкову вартість. Це зроблено з тією метою, аби продати всі твори та виручити максимальну суму коштів, котрі будуть перераховані для підтримки наших захисників і захисниць, які боронять рідну землю.

Усі лоти з коротким описом подані нижче у фото. Ви купуєте будь-який лот і перераховуєте гроші за нього. Після завершення торгів ми висилаємо покупцю реквізити для оплати. Покупець оплачує і висилає нам фото чека або скан переказу і адресу для відправки. Потім ми висилаємо лот покупцю напряму (Новою поштою, інші варіанти доставки можна оговорити додатково). Доставка здійснюється за рахунок покупця. На сторінках соціальних мереж буде обов’язково опубліковано звіт.

Кошти від продажу лотів підуть виключно на потреби захисників і захисниць.

ІНФОРМАЦІЯДЛЯ ПОКУПЦІВ:

Тут все просто:

1. Ви торгуєтесь за лоти.

2. Робити ставки треба під конкретною фотографією. Якщо ви помилились і зробили ставку нижчою за попередню, не виправляйтесь в коментарях - або відредагуйте свій коментар, або видаліть його і напишіть новий. Ставки, які ви робите під існуючим коментарем, не бачать інші учасники торгів, тому ми їх не зараховуємо.

Якщо в одному фото виставлено два чи більше лотів, торги йдуть окремо по кожному.

3. Якщо ми вчасно не закрили лот, хоча дві доби від останньої ставки вже минули, ви можете продовжувати торги тільки за згоди попереднього учасника. Якщо він проти, лот закривається.

4. Коли вас визнано переможцем - пишете нам особисте повідомлення.

Після закриття лоту переможець торгів повинен зв'язатися з нами протягом 3 днів, в іншому випадку лот переходить до наступної ставки або перевиставляється, якщо ставок більше не було.

5. Ми надаємо реквізити для оплати.

Термін оплати лоту - 2 дні. Лоти не надсилаються післяплатою, вони відправляються тільки після отримання оплати.

Будь-ласка, слідкуйте за долею лотів, за які ви торгуєтесь. На жаль, коли з'являються нові ставки, учасникам не завжди приходять оповіщення.

Ви можете:

1. Робити ставки.

2. Уточнити якісь характеристики, які не вказані в описі.

3. Затегати когось, кому цей лот може бути цікавим.

Крокуємо до перемоги разом! Долучайтеся!

PS: окреме дякуємо за перепост, адже чим ширшою буде охоплена аудиторія, тим краще!

Ляльку – Берегиню досі вважають надійним оберегом, адже здавна Берегиня, зроблена з любов’ю, оспівана піснями, обласкана казками, одягнена у все домашнє, рідне, містила потужну позитивну енергетику найдорожчої людини — матері. Ця лялька має чарівну силу. Вона не тільки зберігає сімейне вогнище, але й має здатність виконувати бажання. Таку ляльку мати передавала дочці, віддаючи заміж, а та, в свою чергу, дарувала оберіг своїй дитині. Наші пращури вважали ляльку символом жіночої мудрості, надійним оберегом у дорозі, хранителькою роду, посередником між живими та ще не народженими.
Кожен елемент одягу ляльки для наших предків мав символічне значення: спідниця символізувала землю, сорочка – три часи: минуле, сьогодення та майбутнє, а хустка чи стрічка – зв'язок із небом.
Стародавній український талісман, зігрітий теплом долонь автора, готовий здійснювати заповітні бажання та захищати ваш дім від злих сил.
Можна придбати ансамблем або кожну ляльку окремо. 

Текстильна лялька Домовушка - оберіг для дому. Домовушка в руках тримає відерце з овочами і сувенірну грошову купюру. Це своєрідний образ жінки берегині, годувальниці. Цей оберіг здавна призначався для охорони від злих духів і псування харчів. Така лялька – справжній скарб. Не всі і не завжди хочуть щось майструвати своїми руками. Але внести диво у свій будинок за допомогою якісно зробленої ляльки дуже потрібно і хочеться.

У гардеробі кожної дівчини має бути хоча б один обруч. Він ідеально гармонує з вишитою сорочкою, сукнею чи звичайним джинсами. Обруч в українському стилі підкреслює природну красу власниці, надає рисам її обличчя ніжності, витонченості та водночас впевненості.

Віночок ручної роботи виготовлений з штучних квітів, зелені та інших декоративних елементів. Він гнучкий та зручний, добре тримається на голові. Це не проста прикраса - це справжній оберіг. Це відлуння самої України!!!

Віночок ручної роботи виготовлений з штучних квітів, зелені та інших декоративних елементів. Він гнучкий та зручний, добре тримається на голові. Це не проста прикраса - це справжній оберіг. Це відлуння самої України!!!

Гарні аксесуари для волосся - те, без чого неможливо уявити шикарну зачіску. Деякі з них призначені тільки для створення акценту, інші одночасно і доповнюють зачіску, і фіксують окремі її елементи. У будь-якому випадку, важливо, щоб прикраси для волосся, по-перше, гармонійно вписувалися в загальну композицію, а по-друге, поєднувалися з одягом і способом в цілому - і королівський вид забезпечений! Будьте королевами щодня із вишуканими прикрасами ручної роботи!

Гарні аксесуари для волосся - те, без чого неможливо уявити шикарну зачіску. Деякі з них призначені тільки для створення акценту, інші одночасно і доповнюють зачіску, і фіксують окремі її елементи. У будь-якому випадку, важливо, щоб прикраси для волосся, по-перше, гармонійно вписувалися в загальну композицію, а по-друге, поєднувалися з одягом і способом в цілому - і королівський вид забезпечений! Будьте королевами щодня із вишуканими прикрасами ручної роботи!

Для тих, хто любить осінь! Дана картина стане окрасою інтер'єру.

Натуральний справжній мед – цінний продукт, джерело багатьох вітамінів та мінералів. Цілющі властивості продуктів бджільництва людство використовує з прадавніх часів. Мед має чимало чудодійних властивостей. Він здатен відновлювати сили, дарувати енергію та бадьорість, зміцнює імунітет. Ще Гіппократ, використовував мед у своїй лікарській практиці та радив вживати щодня невелику кількість меду кожній, навіть здоровій, людині.

Ще кілька десятиліть тому майже кожна господиня володіла певними прикладними навичками. Без вміння шити, в'язати і вишивати не можна було красиво одягнутися або зробити будинок комфортним. Оселі прикрашали по – різному. Але саме круглі килимки, зв’язані гачком, дарують інтер’єру надзвичайний затишок. Вони виходять досить щільними, тому ходити по таким – одне задоволення: це м’яко, тепло і просто гарно.

Мабуть, немає жодного будинку, в якому б не мешкали любителі поласувати варенням, але мало хто здогадується про те, що робити це можна з максимальною користю для організму. Наприклад, таку користь несе чудове варення з шишок сосни, крім цього, воно має приголомшливий смак, який не залишить нікого байдужим. А ще це варення має лікувальні властивості завдяки своєму унікальному складу. Вітаміни і аскорбінова кислота, що містяться в продукті, добре впливають на організм. Крім цього, варення з шишок позитивно впливає на суглоби, дихальну систему і сприяє нормалізації роботи всіх органів і систем в людському організмі.

Надзвичайна патріотична дерев’яна різьблена таріль. Це справжній витвір мистецтва. Кожен орнамент несе свою давню історію і являється частинкою історії рідної землі. Така таріль стане колоритним доповненням вашого інтер'єру. 

У наш час повертається мода на все натуральне та природне. Сьогодні дерев'яна ложка найчастіше просто розписний сувенір, який приносить велику радість. Проте дерев’яна ложка може бути не тільки сувенірною продукцією, але й щоденним приладом для приготування та прийому їжі. 

Символ 2022 року – тигр. Пропонуємо сувенір щастя. Він символізує королівську гідність, силу, швидкість. Є уособленням Матері-Землі. 

Унікальний патріотичний жетон із зображенням Державного Герба України. Такий жетон стане чудовим сувеніром, актуальним аксесуаром чи оберегом. Жетон мініатюрний, гарно підійде не тільки дорослим, а і дітям. Його можна носити на ланцюжку, на рюкзаку або як брелок до ключів. 

Звичай вішати «підкову на щастя» у будинку прийшов до нас із сивої давнини. Практично у всіх народів вона вважалася дуже сильним талісманом і оберегом. Підкова асоціюються з багатством, достатком та добробутом. Її правильно вішати «ріжками догори», таким чином, у ній, як у чаші, збирається космічна енергія, що приносить у дім спокій, достаток, злагоду, здоров`я, та врешті-решт щастя. 

Cолома – тобто стебла жита та пшениці - один з найдавніших символів і оберегів нашої землі.
Оберіг з соломи чудово впишеться в інтер’єр. Сніп у зменшеному вигляді (китиця), прикрашений квасолею, завжди був символом єдності роду. Квасоля – символ добробуту для міцної родини. 

Цей виріб майстрині називають також ароматичною подушечкою або саше. Слово «саше» має французьке коріння. У минулі епохи багаті дами обов'язково тримали у своїх вітальнях та спальнях пахучі подушечки, наповнені духмяними травами, які благотворно впливали на процес засинання і нормалізували сон. 

Сувенір, зроблений з любов'ю! 

10.06.2022

Україна – ненька, Україна-мати… Цілий Всесвіт знаходиться у цих простих і звичайних, але таких рідних і зрозумілих кожному українцеві словах. Адже ми всі – діти нашої неньки України! І наші вихованці, і батьки наших вихованців є доньками й синами чудової, щедрої, мальовничої України. Тут коріння роду нашого, тут скрізь від Донбасу до Карпат, від Криму до Полісся відчуваємо ми поклик рідної материнської землі Української!

У терміни з 03 по 07 травня 2022 року у місті Києві Українським державним центром позашкільної освіти було проведено Всеукраїнський творчий арт фестиваль до Дня Матері «Україна-ненька, Україна-мати» (дистанційний формат).

До участі у фестивалі долучилися і діти нашої Новослобідської громади. Акцентуємо вашу увагу на тому, що це не конкурс, а фестиваль, тому призових місць у заході немає. Майже тисяча вихованців закладів освіти з усіх регіонів України взяли участь у фестивалі та через свої світлини передали частинку мальовничого краю, у якому зростають та який є тим ковтком повітря , що надихає кожного з них на життя. З кращих світлин було зроблено колажі. До колажів увійшли фотографії і наших дітей. Щиро вітаємо:

Мазіну Валерію, ученицю 2 класу Мазівської гімназії, за світлину «Бабусині квіточки»;

Мазіну Софію, ученицю Мазівської гімназії, за світлину «Все починається з родини», керівник Растова Марина Віталіївна;

Свірідкіна Романа, Свірідкіна Олександра, учнів Новослобідського НВК, за світлину «Мамина надія», керівник Соколова О.І.;

Свиридкіну Ольгу, Пушкарь Владислава, учнів Новослобідського НВК, за світлину «Біля матусі добре», керівник Гудімова О.І.;

Бунякіна Ігоря, учня Новослобідського НВК, за світлину «Вдячний син», керівник Гудімова О.І.;

Ворону Вікторію, учениця Новослобідського НВК, за світлину «Найкращі в світі – я і мама», керівник Соколова О.І.;

Зюзько Марію, учениця Новослобідського НВК, за світлину «І буде весна», керівник Зюзько О.О.;

Костиріну Валерію, учениця Новослобідського НВК, за світлину «Безкраї поля України», керівник Чернякова Л.О.;

Купченко Наталію, Жердєву Юлію, учениць Новослобідського НВК, за світлину «… і свого не цурайтесь», керівник Парфенюк М.М.;

Мілікова Микиту, учня Новослобідського НВК, за світлину «В теплих обіймах», керівник Соколова О.І.;

Нішту Марію, Нішту Олега, учнів Новослобідського НВК, за світлину «Щасливе дитинство», керівник Зюзько О.О.;

Тверитінову Юлію, ученицю Новослобідського НВК, за світлину «Мама – це значить життя», керівник Парфенюк М.М.

Пишаємося нашими креативними дітьми і їхніми чудовими педагогами - наставниками!

09.06.2022

Квіти, як люди, на добро щедрі і, людям ніжність віддаючи, вони цвітуть, серця обігріваючи, як маленькі, теплі багаття.

Киримизе Жане

У рамках обласного соціально - освітнього проєкту "КРОВНА РОДИНА", з метою посилення виховного потенціалу закладів освіти, формування партнерських відносин між педагогами, батьками щодо національно-патріотичного, родинного виховання засобами еколого-натуралістичної творчості 3 червня було проведено територіальний етап обласного фестивалю проєктів ландшафтного дизайну «Квіти моєї родини».

У територіальному етапі обласного фестивалю проєктів ланшафтного дизайну «Квіти моєї родини» прийняли участь 2 учасники від Юр’ївського НВК та Князівської гімназії Новослобідської сільської ради.

Згідно з Умовами про обласний фестиваль проєктів ландшафтного дизайну «Квіти моєї родини» на розгляд членів журі було представлено мультимедійні презентації. Вимоги до оформлення проєктів ландшафтного дизайну дотримані учасниками. Учасники виконували проєкт на площі не менше 3м квадратних, вибір асортименту квітково – декоративних рослин довільний. Матеріали подані державною мовою.

При оцінюванні презентацій враховувались новизна та актуальність проєкту для громади, повнота та логіка викладення теоретичної частини проєкту, якість виконання практичної частини проєкту, практичне значення проєкту, співпраця з державними та громадськими інститутами, рівень підготовленості до публічної презентації.

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласного фестивалю проєктів ландшафтного дизайну «Квіти моєї родини» за набраною сумою балів місця розподілилися так:

І місце – Галагудіна Надія, учениця 8 класу Юр’ївського НВК, вчитель Чернякова Л.М.; ІІ місце – Тішаєв Олексій, учень 8 класу Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Русакова М.І. На обласний фестиваль проєктів ландшафтного дизайну «Квіти моєї родини» буде направлено презентацію Галагудіної Надії. Вітаємо учасників! Бажаємо Надійці перемоги на наступному етапі!

09.06.2022

Кажуть,


<div class=

Вхід для адміністратора