A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

2022 (2)

 

09.06.2022

06.06.2022

Наша природа прекрасна, проте ми, люди, не завжди її оберігаємо. Екологія фокусується на життєвих процесах і адаптації, енергії в живих спільнотах, кінцевому зростанні і розвитку цілих екосистем, а також на тому, як біорізноманіття проявляється у довкіллі. У рамках Дня охорони навколишнього середовища просимо тих, хто любить природу, викласти фотографію. Фотографію, яку ви зробили самі.Просто фото в коментарях без детального опису. Мета - повернути мир та гармонію без негативу і просто помилуватися красою нашої рідної землі. Бережімо навколишнє середовище!

01.06.2022.

Діти – маленькі частинки великого щастя, ім'я якому – Життя! Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою. Діти так потребують любові, турботи і батьківської ласки! Так хочеться, щоб кожне дитяче сердечко не було обділене цим маленьким щастям.

У День Захисту Дітей бажаємо кожній дитині миру, міцної сім'ї і всього необхідного для безтурботного дитинства. Нехай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету, і кожен із маленьких мешканців нашої землі буде здоровим і щасливим.

З Днем захисту дітей! Діти - найдорожче, що є у нас! Зі святом вас, наші любі!!!!

#МаємоПравонаЩасливеДитинство

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/393430436053508

01.06.2022.

Майстер - класи до Дня захисту дітей))))

https://www.facebook.com/100041861451210/videos/888147795336494

https://www.facebook.com/100029026969051/videos/579348523515873

https://www.facebook.com/100008530234142/videos/1623058114732415

31.05.2022

31 травня 2022 року ЦДЮТ Новослобідської сільської ради було проведено територіальний етап обласної заочної виставки декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край». Даний захід проводився з метою пошуку талановитих дітей та учнівської молоді, розвитку їх творчих здібностей; популяризації національної культури; відродження традицій місцевих осередків народного мистецтва.

У територіальному етапі взяли участь 8 вихованців комунального закладу позашкільної освіти Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області «Центр дитячої та юнацької творчості». Згідно з Умовами проведення на розгляд членів журі було представлено роботи учасників у двох вікових категоріях: І – діти 7 – 13 років та ІІ – 14 – 18 років у номінаціях: іграшка, художня обробка деревини, інша техніка виконання тощо.

При оцінюванні робіт ураховувались відповідність народним традиціям, оригінальність і самобутність виконавської майстерності, відповідність вимогам дизайну. Творчі роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку, високим рівнем виконання. На підставі висновків членів журі територіального етапу обласної заочної виставки декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» за набраною сумою балів переможців визначено. Щиро вітаємо:

У номінації «Іграшка»: у І віковій категорії – діти 7 – 13 років: з І місцем – Бунеску Максима, робота «Коник», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О. У ІІ віковій категорії – 14 – 18 років: з І місцем – Свірідкіна Олександра, робота «Коник», гурткок «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.; Грідіну Анастасію, робота «Праля», гурток «Креативне рукоділля», керівник гуртка Грідіна Т.Л.

У номінації «Художня обробка деревини»: у І віковій категорії – діти 7 – 13 років: з І місцем – Ворону Максима, робота «Дерев’яна ложка», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.; Вороніна Вадима, робота «Декоративна таріль», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О.; Гудімова Максима, робота «Декоративна таріль», гурток «Художня обробка деревини», керівник гуртка Черняков М.О. У номінації «Інша техніка виконання»: у ІІ віковій категорії – 14 – 18 років:

з І місцем – Соколову Ольгу, робота «Маки», гурток «Веселі дзвіночки», керівник гуртка Соколова Л.В.; Соколову Юлію, робота «Українські троянди», гурток «Веселі дзвіночки», керівник гуртка Соколова Л.В.;

з ІІ місцем – Соколову Ольгу, робота «Ромашки і волошки», гурток «Веселі дзвіночки», керівник гуртка Соколова Л.В.

На обласну заочну виставку декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» будуть направлені роботи учасників: у номінації «Іграшка»: у І віковій категорії – від 7 до 13 років: Бунеску Максима; у ІІ віковій категорії – 14-18 років: Свірідкіна Олександра, Грідіної Анастасії; у номінації «Художня обробка деревини»: у І віковій категорії – діти 7-13 років: Ворони Максима, Вороніна Вадима, Гудімова Максима; у номінації «Інша техніка виконання»: у ІІ віковій категорії – 14 - 18 років: Соколової Ольги та Соколової Юлії. Від усього серця бажаємо учасникам перемоги на наступному етапі. Дитячі роботи надзвичайно гарні, справжні шедеври. Помилуйтеся і ви!))))

29.05.2022

Продовжую публікувати вірші переможців територіального етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді "За нашу свободу". Сьогодні вірш від Паншиної Кароліни, юної поетеси, яка нещодавно стала на поетичну стежку, під наставництвом творчої енергійної Шульгіної С.І.

28.05.2022

 

Продовжую публікувати вірші переможців територіального етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді "За нашу свободу". Сьогодні вірш від Наталки Купченко, юної поетеси, яка пише надзвичайно чуттєво, під наставництвом креативної Парфенюк М.М.

Повернися живим

Будь ласка, повернися живим.

Але ж ти й душу ладен віддати,

Щоб на світлій рідній землі

Більше не вибухали гранати.

Повиті тереном думки

Не дають спокійно спати,

А ти поспи…

Повір, ти зможеш все здолати!

Холодний вітер щоки обпікає,

Та ти стоїш зі зброєю в руках.

Скільки ж померло біля тебе солдат,-

Кожен із них назавжди у наших серцях.

Ти підставляєш плече опори,

Поки країна вся у сльозах

З крапель гірких стелить стежку любові

До своїх славних синів.

А допоки ти під вогнями, герою,

Будь ласка, повернися живим.

27.05.2022.

Наша Новослобідська громада багата на талановитих дітей. Учора було підведено підсумки територіального етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді "За нашу свободу". Шановна громадо! Представляємо вірш переможця територіального етапу Кривулі Дмитра, нашої нової поетичної зірочки, наставником якого є чудовий креативний педагог Биваліна В.О.

Ціна свободи

Щось загуло…

Сховався кіт під ліжко.

І раптом «засвітилося» село!

Земля здригнулась! Полетіли «свічки»!

Такого гуркоту у нас ще не було.

І стільки танків я поки не бачив!

«Куди вони це тягнуть? Та чого?»

« То все на Київ»,- каже мама й плаче.

«На нашу волю, мову і добро.

Ці танки хочуть вбить свободу,

І віру в Бога, й пісню про калину!

Усе, що є у нашого народу.

Але ж ми - нація. І ми єдині!»

«Убити школу? А у Каріни - танці?

У Наді – музику? У Ростика – футбол?

І склянку молока, що дає Мілка вранці?

Та ні! Свобода – ось наш ореол!

І є у нас броня, яка міцніша сталі.

Це наші янголи, захисники Вкраїни.

Вони боронять нас своїми дужими руками,

Щоб ми могли щоранку пити чай з малини».

А мама знову вчить: «Запам’ятай, мій сину,

Ціна свободи – то життя людини!"

26.05.2022.

Вихованці гуртка "Художня обробка деревини" готуючись до участі в територіальному етапі обласної заочної виставки- конкурсі декоративно- ужиткового мистецтва "Знай і люби свій рідний край" створили вироби в етнічному українському стилі.

 

26.05.2022.

З метою виховання патріотів, громадян правової, демократичної держави, надання підтримки воїнам, виховання любові до рідного краю, розвитку почуття патріотизму та відповідальності за майбутнє своєї держави, виявлення, розвитку та підтримки здібних, обдарованих і талановитих дітей та учнівської молоді 26 травня 2022 року було проведено територіальний етап Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу».

У конкурсі взяли участь 20 учасників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новослобідської сільської ради: Юр’ївський НВК, Новослобідський НВК, Князівська гімназія, Мазівська гімназія, ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

Згідно з Умовами проведення конкурсу «За нашу свободу» на розгляд членів журі було представлено роботи учасників за розділами образотворче мистецтво та поезія (вірші), присвячені значущим подіям захисту України за трьома віковими категоріями: І – діти 7 – 10 років (молодша вікова категорія), ІІ – діти 11 – 14 років (середня вікова категоріями), ІІІ – 15-18 років (старша вікова категорія).

При оцінюванні робіт ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, актуальність теми, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення, техніка виконання, композиційна досконалість. При оцінюванні робіт враховувались логічність, цілісність, ерудиція, оригінальність, самостійність і зрілість думки відповідно до вікової категорії конкурсанта, чіткість вираження авторської думки, обгрунтування власної точки зору, змістовність, грамотність, художній рівень. На підставі висновків членів журі територіального етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» переможців визначено за набраною сумою балів:

У розділі образотворче мистецтво: у молодшій віковій категорії – 7 - 10 років: ІІІ місце – Перфільєв Назар, учень Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Осташова О.В.; у середній віковій категорії – 11 – 14 років: І місце – Жиряков Арсеній, учень Юр’ївського НВК, вихованець гуртка «Чарівний пензлик» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, керівник гуртка Скворцова С. В.; ІІ місце – Онікієнко Дарина, учениця Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Бринзей Т.Л.; ІІІ місце – Мазін Олег, учень Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Мазіна О.В.; у старшій віковій категорії – 15-17 років: І місце – Філіпова Тетяна, учениця Новослобідського НВК, вчитель Парфенюк М.М.; ІІ місце – Басіладзе Дарія, учениця Новослобідського НВК, вчитель Чернякова Л.О..; ІІІ місце – Селіна Людмила, учениця Юр’ївського НВК, вихованка гуртка «Чарівний пензлик», керівник гуртка Скворцова С.В.

У розділі поезія (вірші), присвячені значущим подіям захисту України: у молодшій віковій категорії – 7 - 10 років: І місце – Кривуля Дмитро, учень Мазівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Биваліна В.О.; у середній віковій категорії – 11 – 14 років: ІІІ місце – Паншина Кароліна, учениця Князівської гімназії Новослобідської сільської ради, вчитель Шульгіна С.І.; у старшій віковій категорії – 15-18 років: І місце – Купченко Наталія, учениця Новослобідського НВК, вчитель Парфенюк М.М.

На обласний етап Всеукраїнського конкурсу дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» будуть направлені роботи учасників: у розділі образотворче мистецтво: Жирякова Арсенія і Філіпової Тетяни; у розділі поезія (вірші), присвячені значущим подіям захисту України: Кривулі Дмитра та Купченко Наталії. Щиро вітаємо учасників і переможців! Бажаємо перемоги на наступному етапі конкурсу!

23.05.2022.

Ще одна гарна новина для нашого позашкілля!))) Підведено підсумки обласного конкурсу творчо обдарованих дітей та підлітків"Чарівні барви Сумщини" у заочному форматі. На розгляд членів обласного журі цього року надійшли 150 світлин. Серед переможців є і діти нашої Новослобідської громади. У номінації "декоративно-художній розпис" у віковій категорії 13-18 років Гудімова Вікторія - ІІІ місце (керівник гуртка Черняков М.О.); у номінації "витинанка" у віковій категорії 7-12 років Воліна Валерія - ІІ місце ( керівник гуртка Іваніщева К.І.); у номінації "народна лялька" у віковій категорії 13-18 років Грідіна Анастасія - ІІІ місце ( керівник гуртка Грідіна Т.Л.). І хоча обласні дипломи ще не надійшли, та наказ вже є. Щиро вітаємо наших креативних вихованців і їхніх чудових педагогів. Ви надзвичайні! Бажаємо вам не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень!!! Пишаємося вами!!!)))))

20.05.2022.

Ще одна гарна новина! Перемоги травня продовжуються!))) Підведено підсумки ХХV обласного літературного конкурсу "Проба пера". До участі у конкурсі долучилися 219 учасників з усіх куточків Сумщини. Нашу Новослобідську громаду представляли троє дітей у номінації "Поезія". Усі наші діти отримали призові місця! Щиро вітаємо у І (молодшій віковій категорії) - 1-4 кл.: Суржикову Надію, ученицю Мазівської гімназії, із зайнятим І місцем; у ІІ (середній віковій категорії) - учні 5 - 8 класів: Риндич Марію, ученицю Юр'ївського НВК, із зайнятим ІІІ місцем; у ІІІ (старшій віковій категорії) - учні 9 - 11 класів: Купченко Наталію, ученицю Новослобідського НВК, із зайнятим ІІІ місцем. Щиро вітаємо чудових наставників наших креативних дітей Биваліну В.О., Скворцову С.В., Парфенюк М.М., адже за кожним дитячим успіхом стоїть кропітка праця дорослих. І хоча дипломи ще не надійшли, підсумок уже підведено. Дорогі діти, ви такі молодці, пишаємося вами! Щиро вітаємо, бажаємо не спинятися на досягнутому, подальших перемог і звершень! Продовжуйте радувати нас своїми чудовими творами!

16.05.2022

 

Українським державним центром позашкільної освіти з 3 по 7 травня цього року проведено Всеукраїнський творчий арт - фестиваль до Дня Матері «Україна - ненька, Україна-мати», який відбувся у дистанційному форматі.

Майже тисяча вихованців закладів освіти з усіх регіонів України взяли участь у арт - фестивалі та через свої світлини передали частинку мальовничого краю, у якому живуть і зростають.

До участі у заході долучились і діти нашої Новослобідської громади.

Фотографія "Безкраї поля" Костиріної Валерії, учениці Новослобідського НВК, прикрасила колаж 11 Всеукраїнського творчого арт - фестивалю до Дня Матері «Україна - ненька, Україна-мати», який відбувся у дистанційному форматі. Щиро вітаємо Валерію!

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1378363919331776/1060657944799566

13.05.2022.

«З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. І це справді так. Сім’я, родина, Батьківщина – це єдині поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки зі своїм корінням. Бо виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку і сімейній злагоді. Наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу. Через усе життя ми несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам’яті скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, маминими квітами.

У кожній родині свій спосіб життя, звичаї, сімейні традиції. А продовжувачі родинних традицій, родовідної пам’яті — наші діти. З метою посилення виховного потенціалу родини, вивчення історії походження своєї родини, сімейних традицій, родинних реліквій 13 квітня 2022 року було проведено територіальний етап обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «З родини йде життя людини» у межах реалізації обласного соціально – освітнього проєкту «КРОВНА РОДИНА».

У територіальному етапі взяли участь 3 учасників із закладів освіти Новослобідської сільської ради: Новослобідського НВК, Князівської гімназії, ЦДЮТ Новослобідської сільської ради.

Згідно з Умовами проведення на розгляд членів журі було представлено роботи учасників за напрямом - сторінками родинного альбому «Літопис мого роду» - історія походження роду, найдорожчі світлини.

При оцінюванні робіт ураховувались новизна та актуальність досліджуваного матеріалу для регіону; повнота та логіка викладення теоретичної частини дослідження; відповідність висновків проведеному дослідженню; практичне значення дослідження; культура мовлення; рівень підготовленості до захисту пошуково – дослідницької, мистецької роботи.

Надані роботи учасників характеризуються оригінальністю задуму, виразністю, глибокою емоційністю, індивідуальністю творчого почерку. Перед членами журі постало дуже нелегке завдання: як вибрати кращу роботу, адже усі три роботи виконані на високому рівні. Вирішальним став той момент, що тільки у одній роботі розкрито інформацію на одне покоління більше, ніж у двох інших (1987 рік) і надано найцінніше фото, яке впродовж багатьох десятиліть зберегла родина.

На підставі висновків членів журі територіального етапу обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «З родини йде життя людини» у межах реалізації обласного соціально – освітнього проєкту «КРОВНА РОДИНА» місця між учасниками розподілено: І місце – Гудімовій Юлії, учениці Новослобідського НВК;

ІІ місце – Андрєєву Матвію, вихованцю гуртка «Діти шиють» ЦДЮТ Новослобідської сільської ради, та Нечаєву Ігорю, учню Князівської гімназії. Щиро вітаємо! Дякуємо усім родинам, які долучилися до участі!

На обласну краєзнавчу експедицію учнівської молоді «З родини йде життя людини» у межах реалізації обласного соціально – освітнього проєкту «КРОВНА РОДИНА» буде направлено роботу Гудімової Юлії.

Ніколи не переривайте ланцюжок пам’яті, що з’єднує наші покоління. І чим міцніший цей ланцюжок, тим міцніше наше коріння, тим міцніше стоятиме на своїй землі наш народ, наша Україна.

13.05.2022.

19 квітня 2003 року згідно з Указом Президента України "Про День Європи", враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію, було встановлено в Україні свято - День Європи. Відзначають його у третю суботу травня. Цього року припадає на 21 травня. День Європи - щорічне свято миру та єдності в країнах Європейського союзу та Ради Європи. З метою популяризації знань про Європу серед дітей та учнівської молоді оголошуємо про проведення фотовиставки онлайн "Я та ЄВРОПА". Додавайте у коментарях до цього посту фото малюнків, поробок, власні фото - усе, з чим у вас асоціюється Європа. Долучайтеся!

13.05.2022.

13.05.2022.

Вишиванка є символом, який об'єднує українців. Люди можуть бути різними за політичними, релігійними поглядами, світосприйняттям. Але вишиванка єднає нас усіх! Бо ми українці!
Пропонуємо вам долучитися до онлайн - фестивалю родинних старожитностей "Мамина вишиванка". Поділіться вашим родинним скарбом - фото старожитностей. Додавайте фото у коментарях до цього посту. Долучайтеся! Це нескладно і надзвичайно цікаво та неперевершено гарно!

 

13.05.2022.

Щоб вишиваночку вдягати,
Вагомий привід нам не треба мати.
Її ми хочемо носити кожен день,
Співать народних в ній пісень!
Неперевершено гарні у вишиванках дітки. Пропонуємо батькам долучитися до участі у фотофлешмобі для наймолодших "Добре у вишиванці". Додавайте фото своїх діток у вишиванках у коментарях до цього посту. І нехай стрічка майорить українською дитячою красою!

13.05.2022.

Українська вишиванка має надзвичайно давнє походження. Вишите вбрання створювали ще до VI століття. Щороку в Україні у третій четвер травня відзначають День вишиванки. У цей день прийнято одягати вишиванку і у такому вигляді відправлятися у звичних справах. А ще це надзвичайно гарно!
Оголошуємо про початок онлайн - челенджу "Найкраще фото у вишиванці". Додавайте власні фото у вишиванках у коментарях до цього посту! Вишиванка - одяг вільних людей, символ української сили. Долучайтеся!

13.05.2022.

Вишиванка - це не просто одяг, це - ознака душі української нації.

Це генетичний код українців, у якому символи Віри, Надії, Любові переплелися із символами Сміливості, Боротьби та Перемоги.

Напередодні Дня вишиванки запрошуємо долучитися онлайн до ФОТОКВЕСТУ усіх бажаючих. Фото з виконанням завдань надсилайте у Вайбер 0997433460. Спробуйте, буде дуже цікаво! Долучайтеся!

11.05.2022.

 

Українським державним центром позашкільної освіти з 3 по 7 травня цього року проведено Всеукраїнський творчий арт фестиваль до Дня Матері «Україна - ненька, Україна-мати», який відбувся у дистанційному форматі.

Україна - це наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею. Україна - це історія народу, який багато віків боровся за свою незалежність. Щасливі ми, що народились і живемо на цій чудовій, багатій землі.

Наша рідна мова - це сила наша і відвага. Душа в людини оживає від почутого рідного слова. Ми пишаємося тим, що розмовляємо мовою своїх дідів, здобутою ціною життя. Нехай же українське слово звучить сьогодні скрізь на славній Україні, нехай не змовкає воно ніколи. Для кожного з нас наша країна – це наша ненька, наша годувальниця. З колискою матері ми виростаємо на своїй Богом даній землі. Спів пташок, блакитне небо і неосяжні полонини - усе це є нашим рідним та нашим неповторним джерелом натхнення та життя.

Майже тисяча вихованців закладів освіти з усіх регіонів України взяли участь у заході та через свої світлини передали частинку мальовничого краю, у якому зростають та який є тим ковтком повітря, що надихає кожного з них на життя.

До участі у заході долучилися і діти нашої Новослобідської громади. Світлина Мазіної Софії, учениці 4 класу Мазівської гімназії, прикрасила колаж 10 Всеукраїнського творчого арт фестивалю до Дня Матері «Україна ненька, Україна-мати». Щиро вітаємо Софію!)))

https://www.facebook.com/100016883894135/videos/pcb.1375102672991234/567735901311066


11.05.2022.

 

Місяць травень щедрий на свята: одне з них – Міжнародний день родини. Родина—наше багатство. Українська родина—зернинка великого, дружного українського народу. Джерело поколінь і пісень глибина.

Дуже часто ми чуємо твердження, що сім’я – це основа суспільства. І хоч ці слова такі звичні, вони, проте, не втрачають своєї актуальності й глибокого змісту. “З родини йде життя людини” – у цьому прислів’ї сконденсовано моральні й етичні принципи, за якими віками формувався моральний кодекс українців. Саме в сім’ї, де панує любов і взаємоповага, де належна увага приділяється вихованню національної свідомості, високої моральності, почуття справедливості й людяності, виростає гідний громадянин своєї країни.

Як це чудово, коли в родині панує мир, злагода, любов, згуртованість, взаємодопомога. Сім’я надає крила! Бо як говориться в прислів’ї: «Без сім’ї немає щастя на землі». Адже, майбутнє України—щаслива родина.

До Міжнародного дня родини оголошуємо про проведення виставки дитячих малюнків онлайн "Щаслива родина - щаслива дитина". Наші любі діти, за бажанням додавайте фото малюнків своїх родин у коментарях до цього посту.

Ми всі—одна сім’я, єдина ми родина, мільйонів різних «Я», а разом—Україна!

09.05.2022.

З метою залучення до волонтерської благодійної діяльності патріотично мотивованої учнівської молоді, удосконалення змісту і засобів національно- патріотичного виховання молодого покоління на території нашої Новослобідської громади було проведено територіальний етап обласної акції волонтерських ініціатив учнівської молоді "Добрий вчинок". До акції долучилися учні закладів освіти громади, батьки учнів і вихованців, педагоги, представники влади громади, мешканці.

Доброта — це внутрішнє відчуття людини, яке можна висловити як словами, так і вчинками. Для добрих справ не треба чекати слушної нагоди, їх треба робити кожен день. Добрі вчинки не вимагають багато часу і приносять користь не тільки одержувачу, але й тому, хто їх робить. Діти та учнівська молодь Новослобідської громади знають, що набагато приємніше віддавати, ніж отримувати.

У рамках обласної акції волонтерських ініціатив учнівської молоді «Добрий вчинок» учасники впевнилися: робити добрі справи — легко. Просто треба не лінуватися робити добрі вчинки та не чекати подяки у відповідь.

Учасники акції саджалили квіти, городовину, прибирали прибудинкові території (адже після перебування окупантів на території населених пунктів Новослобідської громади прибирати довелося багато), висаджували багаторічні квіти на подвір’ях закладів освіти, саджали дерева, приймали участь у весняних толоках, виготовляли прикраси та смаколики до Дня матері для жінок – захисниць, вже третій місяць від початку війни

вигулюють собаку, адже власник змушений був поїхати.

Постійно здійснюють ремонт одягу військових, які захищають нас від ворога, пишуть листи підтримки і подяки, малюють малюнки https://youtu.be/ZAogkapTFW8 .

Провели разом з батьками благодійну акцію – ярмарок: продавали смаколики, які виготовили власноруч. Зібрані кошти передали постраждалому від ворожої техніки Чабану Івану https://youtu.be/qWutSTzuWvE .

Чи можна перерахувати усе, що зроблено і робиться? Ні, це неможливо. Але за кожним добрим вчинком дитини стоїть приклад, допомога і підтримка нас, дорослих. Чи можна виділити кращий вчинок? Ні, це неможливо, адже усі діти великі молодчинки і робили це від усієї душі і всього серця. Щира подяка усім, хто долучився до акції, хто робить добрі вчинки. Усі матеріали будуть надіслані на обласну акцію. Ми знаємо, що наші діти не спиняться і продовжать робити добрі справи.

Адже чинити добро — обов’язок людини, покладений на неї Творцем. Творіть добро! Робіть добрі вчинки! Разом ми — сила!

07.05.2022.

Діти Новослобідської громади, учні Юр'ївського НВК, вихованці гуртка "Чарівний пензлик" за мир в Україні! Ми свято шануємо пам'ять усіх, хто власним життям нашу юність зберіг, хто впав за свободу у грізну годину, за землю священну, за УКРАЇНУ! Роботи Цибульняка Павла, Жирякова Савелія, Цибульняка Михайла, Манжосової Вікторії, Селіної Людмили, Полякової Ярослави.

06.05.2022.

6 травня 2022р-
ДЕНЬ ПІХОТИ ЗСУ!
Шануймо сміливість, мужність і героїзм українських піхотинців-одного
із найкращих підрозділів піхоти у сучасному світі.
Пам'ятаймо незламний дух козаків та їх переможну битву 6 травня 1648р під Жовтими Водами.

06.03.2022.

Головний подарунок на День Матері для всіх мам це, звичайно, увага. У це свято не прийнято дарувати цінні подарунки, однак символічні, або зроблені власними руками, порадують мам. Також важливо, надати підтримку мамі і показати, яка вона дорога для вас.

Своїм "талановитим бджілкам" я пропоную зробити запашний мішечок з духмяними травами. Це зовсім не складно , повторюйте за мною і радуйте своїх матусь
<div class=

Вхід для адміністратора