A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Методична підтримка спеціалістів психологічної служби

Дата: 19.01.2021 09:11
Кількість переглядів: 148

Реформування системи освіти вимагає вдосконалення і розвитку психологічного та соціально-педагогічного супроводу навчання та виховання дітей, надання психологічної допомоги всім учасникам освітнього процесу. Фахівці психологічної служби закладів освіти потребують методичної підтримки для ефективного вирішення поставлених завдань, підвищення рівня теоретичних знань та практичної підготовленості для роботи в нових умовах. Одним з ефективних шляхів вирішення проблем, що склалися є чіткий алгоритм роботи, використання стандартизованого інструментарію, цілісність та послідовність роботи практичного психолога та соціального педагога, висока якість надання психологічної допомоги всім учасникам освітнього процесу.

Існуючі проблеми працівники служби мали змогу обговорити на нараді спеціалістів психологічної служби 18 січня 2021 року разом з консультантом КУ «Новослобідський ЦПРПП» Вікторією Маханьковою. Для вирішення нагальних завдань діяльності спеціалістів у ІІ семестрі 2020-2021 навчального року фахівці визначили основні напрямки роботи практичного психолога та соціального педагога, склали чіткий алгоритм психологічного супроводу готовності дітей старшої дошкільної групи до навчання у початковій школі, готовності учнів 4 класу до навчання у середній ланці школи, профорієнтації та професійного самовизначення старшокласників, психологічна допомога, підтримка і підготовка учнів до складання ДПА та ЗНО.

Основні напрями діяльності соціального педагога закладу освіти у ІІ семестрі є соціальний супровід учнівського колективу та дітей «групи ризику», здійснення соціально-педагогічного патронажу соціально-незахищених категорій дітей, індивідуальна робота з учнями, схильними до правопорушень, проведення просвітницьких заходів щодо формування здорового способу життя у школярів, визначення соціально-побутових умов життя сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, консультування батьків з питань оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій.


« повернутися

Вхід для адміністратора