A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Використання елементів STEM-освіти на уроках англійської мови

Дата: 18.02.2021 09:17
Кількість переглядів: 228

 «STEM освіта це наука і життя!» - під таким галом 16 лютого,  відповідно до плану роботи Новослобідського центру професійного розвитку педагогічних працівників,   відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів англійської мови  закладів освіти Новослобідської сільської ради.

Участь у заході узяли учителі закладів загальної середньої освіти, консультанти Новослобідського ЦПРПП та Красилова Н.В., амбасадор  програми eTwinning Plus Ukraine.

У ході засідання педагоги впевнилися, що STEM можна знайти в кожному аспекті життя, поділилися досвідом, попрактикувалися у створення міні-проєктів. Методика може бути застосована практично до будь-якої дисципліни, де б її не викладали – чи то в молодшій школі, чи у старшій. STEM відповідає усім вимогам сучасної української школи, сприяє інноваційності, розвитку творчого та критичного мислення. Навчаючи іноземною мовою, ми охоплюємо весь спектр повсякденної діяльності та різноманітну тематику,що дозволяє  охоплювати всі сфери діяльності та використання різноманітних STEM- технологій.

STEM – технології:

- технологія проектів,

- технології інтерактивного навчання,

- кейс – технологія,

- ментальні карти,

- технологія веб-квест.

Цікавою для учителів стала зустріч із Красилова Н.В., амбасадором  програми eTwinning Plus Ukraine, учителем Путивльської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. Р. Руднєва. Ніна Володимирівна презентувала для колег можливості участі в програмі eTwinning Plus Ukraine з боку впровадження STEM- технологій для підвищення якості освіти.

У підсумку заходу педагоги зазначили, що STEM – освіта це наука і життя, що формує науково-природничий світогляд;

вчить практично використовувати математичні та економічні знання навіть на уроках англійської мови;

формує початкові навички у конструюванні – основа розвитку інженерного мислення учнів при конструюванні LEGO;

формує підприємницькі навички під час вивчення іноземних мов;розвиває комунікативні здібності учнів, вміння працювати в групах.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора