A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Освітнє середовище – простір, що належить дітям

Дата: 03.02.2021 10:38
Кількість переглядів: 257

Сьогодні в Україні впроваджується освітня реформа, що є співзвучною ключовим європейським тенденціям (особистісно орієнтована освіта, дитиноцентризм, компетентнісний та діяльнісний підходи, педагогіка партнерства тощо). Принципи Нової української школи мають своє відображення у формування освітнього середовища, яке є цілісне, багатоструктуроване та багатофункціональне.

Саме питанню освітнього середовища як чинника розвитку особистості учня було присвячено засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів, що відбулося 2 лютого.

У ході заходу, яке проходило у формі Zoom-конференції, педагоги обговорили особливості організації освітнього середовища та можливості його використання, вимоги до нього, поділилися власним досвідом. Змістовними був виступ Поділько С.О., учителя початкових класів Юр’ївського НВК, керівника міжшкільного методичного об’єднання, щодо реалізації вимог до організації освітніх осередків в класі. Цікавими були презентації досвіду використання можливостей середовища класу та закладу час проведення уроків Зюзько О.О, учителя початкових класів Новослобдіського НВК, Биваліної В.О., учителя початкових класів Мазівського НВК. Питання проведення ранкових зустрічей для активізації знань учнів та мотивації їх для навчання висвітила Конюх К.В., учитель початкових класів Князівського НВК.

Протягом усього засідання педагоги підкреслювали важливість правильної організації освітнього середовища як території учнів та для учнів та визначили заклад освіти як мотивуючий освітній простір для розвитку кожної дитини.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора