A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Учителі української мови обговорили питання: «Формування в учнів ІКТ-грамотності і уміння працювати з інформацією в процесі вивчення української мови та літератури»

Дата: 02.03.2021 13:11
Кількість переглядів: 145

Сучасність вимагає від школи компетентнісного випускника. Серед основних компетентностей сучасної особистості є вміння працювати у команді, комунікувати із оточуючими, бути креативними та володіти навичками критичного мислення.

Впровадження в освітній процес різних форм дистанційного та змішаного навчання спонукає до оволодіння педагогами новими методиками навчання щодо формування в учнів ІКТ-грамотності та уміння працювати з інформацією.

Саме проблемі формування в учнів умінь використовувати ІКТ для пошуку інформації та роботи з нею було присвячено чергове засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів української мови та літератури, що відбулося 02 березня 2021 року на базі Новослобідського ЦПРПП. У ході засідання педагоги на практиці апробували вправи технології критичного мислення, які представила Скворцова С.В., керівник  міжшкільного методичного об’єднання, учитель української мови та літератури Юр’ївського НВК,  що дозволяють працювати з інформацією, опрацювали методику  гри «Інформаційне повідомлення»  зі створення інформаційних текстів. Сахно О.І., директор Новослобідського ЦПРПП,  презентували до уваги педагогів можливості використання інтерактивного робочого аркушу Wizer.mе на уроках української мови.

Підводячи підсумки засідання учителі пригадали слова Конфуція: «Не навчайте дітей так, як навчали вас – вони народилися  в інші часи», що визначили лейтмотив заходу. Усі учасники тримали для користування у роботі матеріали, що підготувала Маханькова В.В., консультант Новослобідського ЦПРПП.

   

 


« повернутися

Вхід для адміністратора