A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Дата: 23.09.2019 14:52
Кількість переглядів: 159

З 16 до 20 вересня у закладах освіти Новослобідської сільської ради пройшов Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу!

Явище булінгу надзвичайно поширене в сучасній школі, але цю проблему з тих чи тих причин замовчують, не афішують випадки знущань, її не прийнято обговорювати. З одного боку, педагогічний колектив, дбаючи про власну репутацію, ігнорує її, а з іншого – батьки, які або вважають ситуацію цькування хорошою школою життя, або, хвилюючись за власних дітей, переводять їх до іншого навчального закладу. За таких умов проблему не усувають, а навпаки, вона набуває більших обсягів і жорстокості. Саме цією проблемою і обумовлена актуальність та нагальна потреба у проведенні необхідних заходів для попередження булінгу та створення безпечного освітнього середовища.

Тиждень протидії булінгу – це другий щорічний комплексний захід, направлений на одночасну та всесторонню роботу з протидії булінгу у школах.

В освітніх закладах громади під час Всеукраїнського тиждня з протидії булінгу відбулися правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування школярів, батьків та інших учасників освітнього процесу про те, що таке булінг, як його розпізнати і що робити, коли виникає ситуація пов'язана з булінгом, довели до відома про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) для вироблення в суспільстві небайдужості до даної проблеми.


« повернутися

Вхід для адміністратора