A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Пріоритетні напрямки роботи психологічної служби системи освіти на 2019-2020 навчальний рік

Дата: 16.09.2019 16:28
Кількість переглядів: 140

Спеціалісти психологічної служби Новослобідської сільської ради розпочали новий навчальний рік з інструктивно-методичної наради, що провела на базі методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Маханькова В.В.

Практичні психологи та соціальні педагоги розглянули ряд нагальних питань, що потребують вирішення у новому році, зокрема, про нові зразки документації працівників психологічної служби в системі освіти рекомендовані листом Міністерства освіти і науки України від 24.07.2018 № 1/9-477.

Про участь фахівців психологічної служби у І етапі Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів та соціальних педагогів «Нові технології в новій школі», з метою підвищення власного професійного рівня і розвитку творчого потенціалу.

Зважаючи на ситуацію, що склалася в області щодо зведення рахунків із життям неповнолітніх виникла потреба в посиленні профілактичної роботи з метою запобігання здійснення суїцидальних спроб здобувачами освіти. Дане питання обговорили на нараді та вирішили розробити та затвердити у кожному закладі освіти План заходів з попередження  суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти.

Враховуючи, що у минулому навчальному році за програмою «Базові навички медіатора в навчальному році. Забезпечення участі жінок і дітей у розв’язанні конфліктів та миробудуванні» пройшли навчання 2 практичні психологи, вирішили створити шкільні служби порозуміння у закладах освіти для впровадження медіації та вирішення конфліктів мирним шляхом.


« повернутися

Вхід для адміністратора