A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Відбулася панельна дискусія

Дата: 27.10.2021 21:36
Кількість переглядів: 90

«Щоб не перетворити дитину в склад знань, комору правил та формул, треба вчити її мислити» - В.О. Сухомлинський

Ця думка Великого педагога стала червоною ниткою, що пройшла крізь виступи усіх учасників панельної дискусії, що була організована членами міжшкільного методичного об’єднання учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Новослобідської об’єднаної громади, 26 жовтня 2021 року. Участь в обговоренні узяли учителі початкових класів 4 освітніх  закладів громади, Оксана Сахно, директор КУ «Новослобідський ЦПРПП» та інші педагоги області, що доєдналися до участі в онлан-заході.

Під час дискусії з теми «Критичне і креативне мислення: ресурси і практики» учителі ділилися власним досвідом та цікавими знахідками: Валентина Биваліна (Мазівська гімназія) висвітила тему «Креативне письмо як можливість для міжпредметної інтеграції», Світлана Поділько (Юр’ївський НВК)  познайомила колег із можливістю використання для  розвитку творчості та креативності учнів наборів LEGO Edukation, Оксана Зюзько (Новослобідський НВК) поділилася досвідом з використання інструментів критичного мислення для розвитку креативності молодших школярів. Дуже цікавим для вчителів початкових класів став досвід використання Валентиною Биваліною дудлінгу для розвитку креативності (виступ «Дудлінг як ефективний засіб розвитку креативності»).

Директор Новослобідського центру профрозвитку педагогів Оксана Сахно надала учасникам консультацію з теми «Критичне і креативне мислення: ресурси і практики», під час якої познайомила присутніх із цифровими інструментами, які можна використовувати під час онлайн-навчання чи в класі на уроці.

 У підсумку учасники заходу відзначили, що сьогодні розвиток в учнів креативного та творчого мислення є складової розвитку в школярів м’яких (soft skils) навичок, що дуже важливі для реалізації особистості в житті.


« повернутися

Вхід для адміністратора