A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Новий етап Нової української школи

Дата: 03.11.2021 16:22
Кількість переглядів: 100

У цьому навчальному році завершується перший етап реформи, під час якого НУШ впроваджено в початковій школі. Міністерством освіти і науки вже затверджено Державний стандарт базової середньої освіти та Типову освітню програму для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, що є важливим кроком у продовженні реформи НУШ.

У вересні 2022 року учні 5 класів вперше будуть навчатися за Концепцією Нової української школи. Аби дана реформа розпочалася успішно, необхідна злагоджена робота усіх причетних осіб до її впровадження.

02.11.2021 року працівниками КУ «Новослобідський ЦПРПП» проведено постійно діючий семінар директорів закладів освіти присвячений впровадженню Нової української школи в базовій середній освіті.

У 2022-2023 навчальному році школи отримають можливість самостійно визначати кількість навчальних годин на вивчення кожної освітньої галузі в межах заданого базовим навчальним планом діапазону та перерозподіляти навчальні години між галузями на опанування навчальних предметів та інтегрованих курсів й враховувати особливості організації освітнього процесу та освітні потреби учнів.

Під час заходу Оксана Сахно, директор КУ «Новослобідський ЦПРПП», розкрила логіку Державного стандарту базової середньої освіти, пояснила, як він інтерпретується через типову освітню програму і як скласти освітню програму закладу освіти.

Консультант КУ «Новослобідський ЦПРПП» Вікторія Маханькова ознайомила керівників шкіл із механізмами створення освітньої програми закладу, зокрема конструювання навчального плану з урахуванням мінімальних та максимальних варіантів навчального навантаження.

Застосування запропонованого підходу до розроблення освітньої програми закладу освіти має гарантувати школам посилення автономії, можливість максимального врахування місцевого контексту і, як наслідок, − підвищення якості освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора