A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

У співпраці з науковцями обговорюємо компетентнісний підхід в освіті

Дата: 25.11.2021 14:28
Кількість переглядів: 89

«Якість освітньої системи не може бути кращою, ніж якість вчителів у цій системі.» - говорив Андреас Шляйхер.

Цей вислів сьогодні є дуже актуальним, бо сьогодні змінюється освіта України. Школі потрібен сучасний вчитель, що в оволодіє необхідними навичками та компетентностями ХХІ століття та може ефективно навчати сучасних учнів.

Саме обговоренню цієї проблеми був присвячений регіональний науково-методичний семінар «Компетентнісний підхід в освіті: теорія та практика», який організував Глухівський національний педагогічний університет ім. О. Довженка. Захід відбувся 25 листопада 2021 року в режимі онлайн.

Під час семінару науковці та педагоги-практики озвучили своє бачення проблеми, поділилися власним практичним досвідом з трьох напрямків: компетентнісний підхід у сучасній системі загальної середньої і вищої освіти; професійна підготовки вчителя Нової української школи; методика формування ключових і предметних компетентностей у здобувачів освіти.

Цікавими для слухачів були виступи Н. Гречаник «Культурологічні засади професійної підготовки майбутніх учителів початкової школи: нормативно-регуляторний контекст», А. Гриценка «Застосування сучасних електронних енциклопедій в процесі професійної підготовки учителів Нової української школи», Н. Мачинської «Вимоги до педагога: історичний досвід та сучасні реалії», Н. Листопад «Робота з діаграмами на уроках математики в початковій школі». Досвідом роботи з колегами поділилися педагоги-практики: О. Карпицька «Формувальне оцінювання – потужний ресурс розвитку особистості», О. Білоуха «Реалізації компетентнісного підходу в білінгварному викладанні предметів у початковій школі» та інші.

Заклади освіти Новослобідської територіальної громади на заході представляли педагоги Князівської та Мазівської гімназій. О. Сахно, директор КУ «Новослобідський ЦПРПП, виступила із доповіддю «Розвиток ключових компетентностей педагогів Нової української школи у міжатестаційний період».

Багато корисної для себе інформації отримали усі учасники семінару. Педагоги ще раз упевнилися, що лише у співпраці із науковцями ми  побудуємо в Україні якісну сучасну освіту.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора