A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

У партнерському колі «Сертифікація педагогічних працівників: спільні рішення для успіху вчителя, школи, громади»

Дата: 25.01.2022 11:29
Кількість переглядів: 96

 

Сертифікація - це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежної оцінки його практичного вміння застосовувати сучасні методи й технології навчання.  Стаття 51  (п.1) Закону України “Про освіту”

Останній час на сторінках різних інформаційних видань приділялося багато уваги підсумкам сертифікації педагогів у 2021 році та планам її проведення у 2022 році. Не залишилися осторонь обговорення й педагоги нашої громади. У рамках угоди про співпрацю між Управлінням державної служби якості освіти в Сумській області та КУ «Новослобідський ЦПРПП» 20 січня цього року було організовано участь керівників освітніх закладів Новослобідської сільської ради, учителів початкових класів  у партнерському колі з теми «Сертифікація педагогічних працівників: спільні рішення для успіху вчителя, школи, громади».

У ході зустрічі до уваги педагогів працівниками УДСЯО було розяснено нормативне забезпечення процесу сертифікації, порядок її проведення, звернуто увагу на роль центрів профрозвитку у підготовці вчителя до проходження сертифікації. Учасники та експерти сертифікації минулих років поділилися власним досвідом  з цього питання та дали практичні поради.

Коротка інформаційна довідка:

Мета сертифікації є: виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Сертифікація педагогічного працівника відбувається на добровільних засадах виключно за його ініціативою.

За результатами успішного проходження сертифікації педагогічному працівнику видається сертифікат, який є дійсним упродовж трьох років. Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником.

Педагогічні працівники, які отримують доплату за успішне проходження сертифікації, впроваджують і поширюють методики компетентнісного навчання та нові освітні технології.

Педагоги, які мають сертифікат, можуть залучатися до проведення інституційного аудиту в інших закладах освіти, розроблення та акредитації освітніх програм, а також до інших процедур і заходів, пов’язаних із забезпеченням якості та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти.

Докладніше: https://kodeksy.com.ua/pro_osvitu/statja-51.htm

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора