A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Формування інформаційної компетентності учнів на уроках історії та правознавства

Дата: 11.02.2022 10:43
Кількість переглядів: 176

Сьогодні ми живемо в часи інформаційного суспільства. Інформацію ми отримуємо із різних джерел: газет, телебачення, книжок, Інтернету. Все більше і більше вона відіграє роль у нашому житті. Та чи вся інформація, яку ми знаходимо правдива? Як працювати з інформацією так, щоб не попастися на фейк та неправдиву інформацію? Особливо це стосується уроків історії та правознавства.

Формуванню інформаційної компетентності учнів на уроках історії та правознавства було присвячене онлайн-засідання спільноти вчителів суспільних дисциплін освітніх закладів Новослобідської сільської ради, яке відбулося 10 лютого 2022 року.

У ході заходу педагоги розглянули питання: «Правила роботи з текстом історичного джерела» С. Захарченко, учитель історії Князівської гімназії, «Робота з музейними експозиціями» Г. Чернякова, учитель історії Новослобідського НВК, «Впровадження в освітній процес методу гейміфікації для активізації навчальної діяльності учнів» О. Сахненко, учитель історії Мазівської гімназії, керівник ММО, «Використання методу кроссенс на уроках історії» Ю. Суворов, учитель історії Юр’ївського НВК. Протягом двох годин учителі обговорювали підняті проблеми, ділилися досвідом роботи тощо. Під час свого виступу О.Сахно, директор КУ «Новослобідський ЦПРПП», звернула увагу присутніх на необхідність навчання учнів працювати з інформацією, особливо з тією, що діти знаходять в Інтернеті, навела приклади алгоритмів роботи з інформацією та різними джерелами інформації.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора