A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Літня школа для педагогів. День третій

Дата: 14.07.2022 14:30
Кількість переглядів: 70

 Зараз психологічний стан є проблемою №1 для кожної людини в Україні. Нерозуміння ситуації, її неприйняття завжди викликає агресію, негативний вплив на спілкування з оточуючими. А отже збільшується кількість конфліктів в суспільстві.

14 липня педагоги – учасники Літньої школи моли змогу поспілкуватися із волонтером проєкту психологічної підтримки «Поруч», психологом, педагогом, психотерапевтом, доктором педагогічних наук РАЕ, керівником Міжнародної школи «Освітня мнемотехніка», президентом асоціації розвитку творчої особистості «ВАРТО» Чепурним Г. А. з проблеми «Управління конфліктами».

Педагоги на практиці познайомилися із технікою побудови спілкування у конфліктній ситуації. Обговорюючи життєві ситуації вчителі вчилися виходити із ситуації конфлікту баз агресії.

Після закінчення вебінару деякий час у прямому ефірі ділилися враженнями та обговорили можливість впровадження запропонованої техніки в освітній процес.

Для довідки: Проєкт «Поруч» – це групи психологічної підтримки для підлітків і батьків та інших учасників освітнього процесу, чиє звичне життя зламала війна. Психологи готові допомагати офлайн і онлайн, щоб досвід громадян України не залишився непереборною травмою на все життя. Його організували та впроваджують в життя Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із Міністерством освіти і науки України, Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії та Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» запустили проєкт психологічної підтримки «ПОРУЧ» (https://poruch.me/ ).

Онлайн-зустрічі відбуватимуться в ZOOM. У кожній із них буде не більш як 10 учасників і ведучий-психолог. Участь у групах безоплатна. Час зустрічей буде узгоджено з кожним учасником.

Під час зустрічей учасники зможуть поділитися переживаннями про події, відчути підтримку інших учасників групи та фахівців, а також знайти способи, як підтримувати себе та близьких у складні часи, побути в спільноті людей, які розуміють і підтримують одне одного. Заповнити заявку на участь можна на сайті проєкту (https://poruch.me/ ).

Психологи «ПОРУЧ» допомагають не лише підліткам, а й дорослим. Адже вони мають опікуватися не тільки своїм психічним здоров’ям і психологічним станом, а й станом дітей, що вдвічі збільшує навантаження. Як кажуть фахівці, зайвої підтримки в такому випадку не буває.

Дорослі учасники обговорюватимуть, зокрема, як підтримати себе та близьких, як керувати емоціями в складні часи, як вгамувати біль і знайти себе в нових життєвих умовах, як планувати в часи невизначеності та де знайти ресурси для цього.

Важливо, що в межах проєкту працюють професійні психологи з навичками допомоги людям, що пережили війну, а також ті, хто прагне професійно підготуватися та стати до надважливої в цей час роботи.

 


 


« повернутися

Вхід для адміністратора