A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Літня школа для педагогів. День п’ятий

Дата: 21.07.2022 13:53
Кількість переглядів: 70

 

Як пов’язані давньогрецька богині Мнемонія та сучасна освіта?

Виявляється напряму і дуже тісно!

Сучасні вимоги європейського рівня освіти, що реалізуються в Новій українській школі, сприяють вільному вибору засобів навчання та максимальній реалізації в умовах психологічного комфорту. Постійне збільшення обсягу інформації у поєднанні з вимогами суспільства та високою конкуренцією вимагають від вчителя шукати нові технології для організації ефективного освітнього процесу. Особливо в умовах дистанційного навчання.

21 липня педагоги освітніх закладів Новослобілської територіальної громади на черговому занятті Літньої школи для педагогів мали змогу поспілкуватися із освітнім технологом, психологом, керівником Міжнародної школи «Освітня мнемотехніка» Геннадієм Чепурним. Пан Геннадій познайомив педагогів із технологією мнемотехніка  - технологією покращення засвоєння нової інформації шляхом свідомого утворення асоціативних зв’язків за допомогою спеціальних методів та прийомів.

Учителі на практиці порівняли традиційні методики вивчення віршів, роботи з календарем, цифрами та вправами, що пропонує мнемотехніка.

Заняття пройшло цікаво та жваво. Було багато питань та цікавих відповідей від          Г. Чепурного.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора