A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Онлайн-школа з вивчення української мови розпочала свою роботу

Дата: 26.07.2022 11:59
Кількість переглядів: 68

 «Мова — втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...» -  Максим Рильський.

Сьогодні, у важкі часи випробувань, слова українського письменника, що були написані багато років тому, стали дуже актуальними. 25 липня у Новослобідській громаді розпочала свою роботу онлайн-школа з вивчення української мови. За ініціативи Ольги Гаркавенко, голово громади, працівниками КУ «Новослобідський ЦПРПП» та педагогами освітніх закладів було розроблено програму занять.

У ході навчання учасники заходу учасники розширять свої знання з основних розділів української мови (лексики та граматики), відпрацюють мовний етикет та ділове спілкування, обговорять мовну екосвідомість (життя без мовного сміття) тощо.

Перше заняття для жителів та працівників різних установ громади з теми «Переходимо на українську, або Як подолати «синдром собаки». Мовний етикет, або Нюанси українських синонімів та паронімів» провела Марина Парфенюк, учитель української мови та літератури Новослобідського НВК. Слухачі дізналися багато цікавого про синоніми та пароніми, слова вітання,  особливості їх застосування в українській мові. По закінченню учасники онлайн-школи отримали кейс практичних матеріалів для використання.

Зауважемо, що до онлайн – школи можна долучитися зареєструвавшись за посиланням:  https://forms.gle/Cbv4maEECWzbGZ9J9

 Час проведення занять: 9-00 – 10-00 год. Посилання на підключення: https://us05web.zoom.us/j/83308543426?pwd=Nytqam14QWxCZWxyZUZTWE1VVVIwUT09


« повернутися

Вхід для адміністратора