A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Онлайн-школа з вивчення української мови. День шостий: підводимо підсумки.

Дата: 02.08.2022 11:11
Кількість переглядів: 59

«Слова росли із ґрунту, мов жита. Добірним зерном колосилась мова. Вона як хліб. Вона свята. І кров’ю предків тяжко пурпурова.» -  Ліна Костенко.

02 серпня 2022 року відбулося останнє заняття в онлайн-школі з вивчення української мови, яку для жителів та працівників Новослобідської громади було організовано за ініціативи Ольги Гаркавенко, сільського голови Новослобідської сільської ради, та проведено КУ «Новослобідський ЦПРПП» за участю Марини Парфенюк, учителя української мови та літератури Новослобідського НВК, та Тетяни Бринзей, учителя української мови та літератури Мазівської гімназії.

Під час заняття учасники обговорили проблему засмічення усного мовлення суржиком та познайомилися із основними змінами в українському правописі, що до 2024 року впроваджуються в життя.

У підсумку заходу всі учасники заходу відзначили, що дотримання норма української літературної мови робить мову красивішою, допомагає розкрити усі барви почуттів.

У підсумковому слові Ольга Гаркавенко відзначила важливість дотримання чистоти мови у нашому регіоні та відмітила професіоналізм педагогів освітніх закладів громади, що стали спікерами онлайн-школи.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора