A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Відбулася онлайн-комунікація з теми «Мовно-комунікативна компетентність педагога. Стратегії комунікації із учасниками освітнього процесу. Зворотний зв’язок»

Дата: 19.10.2022 10:37
Кількість переглядів: 59

Сьогодні склалася дуже цікава ситуація – і таке трапляється вперше в історії – наші батьки не можуть дати нам абсолютно жодних порад. Вони робили все, що могли, щоби забезпечити нам майбутнє, але вони не знали, що світ змінився. Наше покоління стало першим у цьому світовому експерименті й останнім із тих, що пам’ятали життя в доцифрову епоху.

Навчати дітей «просто фактів» 20-30 років тому, до появи інтернету, було цілком виправданим підходом. Але сьогодні, коли інформація доступна за порухом пальця, знати більше за свого сусіда вже не так важливо.

Набагато важливіше вміти ставити правильні запитання, критично оцінювати інформацію, формувати власну думку незалежно від інших, співпрацювати й ефективно спілкуватися. Ось таких навичок потребують наші випускники сьогодні і для побудови успішної карєри, і для того, щоб стати справжнім громадянином.

Саме розвиток мовно-комунікативних компетентностей учнів, стратегії комунікації із учасниками освітнього процесу та зворотний зв’язок обговорювали педагоги освітніх закладів Новослобідської громади під час онлайн-комунікації 18 жовтня 2022 року, що була організована КУ «Новослобідський ЦПРПП» в рамках локального проєкту «Учу навчаючись».

Під час комунікації педагоги обговорили важливість комунікації із учнями під час онлайн-навчання, познайомилися із топологіями та стратегіями спілкування, інструментами для організація зворотного зв’язку під час здійснення формувального оцінювання.

У підсумку комунікації педагоги отримали кейс практичних матеріалів для використання в роботі.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора