A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Освітній мобільний застосунок «Ar Book» на допомогу вчителям

Дата: 23.11.2022 08:47
Кількість переглядів: 49

Ви – вчитель фізики, хімії, математики, географії, фізкультури?

Ви хочете зробити свої онлайн-уроки більш цікавими для дітей?

Компанія з розробки мобільних застосунків, за технологією VR/AR «FLEX REALITY», для Вас створила освітній мобільний застосунок «Ar Book» із набором лабораторних експериментів у доповненій реальності, що  допоможе вчителю, використовуючи сучасні технології, зробити навчання учнів більш цікавим та інтерактивним, особливо під час дистанційного навчання. Застосунок рекомендований Міністерством освіти і науки України для використання під час освітнього процесу.

Застосунок має простий інтерфейс користувача та офлайн-режим, щоби ним скористатися у разі нестабільного інтернет-з'єднання. За допомогою цього застосунку будь-який смартфон може стати 3D-лабораторією та сприяти демонстрації учням складних експериментів у доповненій реальності на будь-якій рівній поверхні, зокрема на столі. AR Book дозволяє спостерігати за цифровою симуляцією досліду та навіть узяти в них участь. Учні можуть ознайомитися з роботою механізмів, побачити візуалізацію процесів та явищ. Кожен дослід має звуковий супровід та інтерактивну частину.  Наразі у ньому доступно понад 200 лабораторних експериментів із предметів шкільної програми. 

Перелік тем й експериментів відповідає шкільній програмі Міністерства освіти і науки України.

Користувачам для перегляду доступні такі розділи:

  • фізика;
  • хімія;
  • астрономія;
  • біологія;
  • математика;
  • географія;
  • енциклопедія (можна переглянути 3D моделі тварин і динозаврів);
  • фізкультура.

Користувач може обрати, яким чином переглядати досліди:

  • із використанням AR-технологій (для цього потрібно навести смартфон та рівну поверхню й виконувати інструкції віртуального помічника, які висвітляться на екрані);
  • без використання AR-технологій (переглядати 3D-моделі на екрані телефону, у разі якщо смартфон не підтримує AR-технології).

За допомогою смартфона кожний учень може відчути себе науковцем і, незважаючи на зовнішні обставини, навчатись без обмежень.

Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти на своєму сайті у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку») підготував  інформацію про покликання для завантаження мобільного застосунку AR Book.


« повернутися

Вхід для адміністратора