A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Впроваджуємо НУШ: обговорюємо ключові компетентності учнів та уміння, спільні для всіх компетентностей, відповідно до державних стандартів

Дата: 22.12.2022 13:48
Кількість переглядів: 77

 Особливе  місце  у  процесі  розвитку  особистості  сучасного учня  відводиться формуванню у нього  ключових компетентностей та  наскрізних умінь.  Це одночасно виклик, який потребує важкої праці педагога та дитини, але й здобуток, що дозволить трансформувати нашу освіту, дійсно поставити в центр освіти дитину,  її запити та потреби.

Тому 22 грудня 2022 року відповідно до запитів педагогів та згідно плану роботи КУ «Новослобідський ЦПРПП» було організовано та проведено онлайн-комунікацію з теми «Ключові компетентності учнів та уміння, спільні для всіх компетентностей, відповідно до державних стандартів». Участь у заході взяли педагоги усіх чотирьох освітніх закладів Новослобідської сільської ради.

 Під час комунікації було відзначено, що сьогодні існує першочергова  потреба для  педагогів  - приділяти увагу  тим  формам, методам,  засобам  і  технологіям,  які  через  наскрізні  уміння  забезпечать формування ключових компетентностей школярів.

Наскрізні  уміння  є  новим  результатом  освіти,  функція  яких  полягає  в тому,  щоб    забезпечити  взаємозв’язок  навчальних  результатів  із особистісними  якостями  і  здатностями  учнів,  які  потрібні  для  життєвого успіху і досягнення усіх компетентностей. Орієнтування на наскрізні вміння забезпечує  рівновагу  між  знаннями,  вміннями,  ставленнями  учнів  та  їхніми реальними життєвими потребами. Наскрізні уміння слугують підставою для інтеграції освітніх галузей та, у підсумку, сприятимуть підвищенню рівня освіти кожної дитини.

За результатами комунікації учасники отримали кейс із матеріалами.


« повернутися

Вхід для адміністратора