A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Зимова онлайн-школа для педагогів: день другий

Дата: 05.01.2023 11:11
Кількість переглядів: 45

 Щоб знайти відповідь на запитання “Яка освіта нам потрібна?” спитаймо себе: “А у якому суспільстві ми хочемо жити?” Eugenio Tironi: El sueño chileno (2005)

Демократична школа – це не ідеальна школа, де немає жодних проблем.

Це школа, де всі учасники шкільного життя слухають і поважають один одного, а всі важливі рішення обговорюються і приймаються усіма сторонами, яких ці рішення стосуються. Це школа, у якій не бояться говорити про виклики та труднощі, а разом шукають шляхи виходу з проблематичних ситуацій. Це школа, у якій за жодних обставин не забувають демократичні принципи і не нехтують ними. Це школа, у якій з 1 класу у дітей формують громадянські компетентності незалежно від предмету. Від того якими ми будемо громадянами залежить те, у якому суспільстві ми будемо жити: у демократичному чи у суспільстві, де панує диктат.

Ці питання були обговорені на другому заняття Зимової онлайн-школи для педагогів, яке відбулося 4 січня 2023 року. До обговорення шляхів національно-патріотичного виховання, як частини громадянської компетентності долучився С.Косянчук, кандидат педагогічних наук, методист Київської гімназії східних мов №1. У своєму онлайн-виступі він підняв питання важливості мовної культури для кожного громадянина України.

Під час практичної частини заняття педагоги разом із О. Сахно, директором КУ «Новослобіський ЦПРПП», опрацювали поняття «громадянська компетентність», визначили основні складові процесу формування такої компетентності в учнів, познайомилися із можливостями навчальних предметів щодо її формування та онлайн - інструментом ТУЛБОКС від проєкту «Демократична школа».

У підсумку учасники, як завжди, отримали кейс матеріалів.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора