A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

РОЗПОЧАТО ВИБІР ПЕДПРАЦІВНИКАМИ ПІДРУЧНИКІВ І ПОСІБНИКІВ ДЛЯ 1 КЛАСУ

Дата: 23.02.2023 13:16
Кількість переглядів: 51

Згідно наказу МОНУ №1168 від 23.12.2022 розпочався період ознайомлення освітян України з підручниками і навчальними посібниками для 1 класів оновленої НУШ в межах конкурсного відбору 2023. Цього року він проходить в найскладніших умовах. Тому інформаційний супровід педагогів стає ще важливішим та набувають особливого значення результати апробації видань. Надано перелік з 6 підручників та 4 навчальних посібників видавництва «Ранок» для 1 класу, які вже мають відповідний гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (згідно наказу МОНУ №110 від 03.02.2022) для підручників і «Схвалено для використання в освітньому процесі» для посібників та беруть участь у Конкурсі 2023.

 За результатами апробації орієнтирами для видань стали:

- можливість користування у дистанційній або змішаній формі навчання,

 - відповідність психологічному віку та стану(!) дитини,

 - можливість вмотивованого навчання дітей різного рівня підготовки до школи,

- здійснення самоперевірки в межах формувального оцінювання,

 -користування навчальним контентом у форматі навчальних посібників «2 в 1», добре знайомих вам як навчальні зошити, що поєднали в собі функціонал підручника та зошита одночасно.

Відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору видавництво надало електронні версії видань для розміщення у вільному доступі в Електронній бібліотеці ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та також розмістило їх на головній сторінці свого офіційного сайту ranok.com.ua. Разом з посібниками надано доступ до відео презентацій авторських концепцій та методичної підтримки. Вся детальна інформація щодо видань доступна за покликанням https://i-ranok.weblium.site/ .

За умовами Конкурсу після ознайомлення з посібниками та їх обговорення педагоги шкіл мають зробити свій свідомий вибір з 23.02 до 02.03.2023.


« повернутися

Вхід для адміністратора